Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

Η ΑΠΟΦΑΣΗ της 16ης-7ης/10.9.2019, Συνεδρίασης του Δ.Σ του Σωματείου μας.

       Την ΤΡΙΤΗ 10/9/19 και ώρα 09:30 πμ, Συνεδρίασε το Δ.Σ του Σωματείου μας, μετά από Πρόσκληση του Προέδρου μας, Κώστα Πετρόπουλου, με τα παρακάτω θέματα:
   I.  Σχετικά με Δικαστική προσφυγή Σερεμέτη για Κινητοποιήσεις μας.
II.   Σχετικά με τις συνεχιζόμενες Κλοπές και την Λειτουργία της Ασφάλειας. 
III.  Σχετικά με την ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ των κενών θέσεων του Προεδρείου.
            IV.  Σχετικά με προβλήματα στη Νοσηλευτική Υπηρεσία. (Υπεύθ Ουρολoγικής ;).
             V.  Σχετικά με τις Κτιριακές εκκρεμότητες του Νοσοκομείου.
V         VI.  Σχετικά με Διακομιδές Εξιτηρίων - Ελλιπής κάλυψη-Καθυστερήσεις.             
            VII.Διάφορα τρέχοντα ζητήματα.
       Σ' αυτήν την Συνεδρίαση, όπου απουσίαζαν η Ασλανίδη και η Λιώλη, αφού διαπιστώθηκε η προβλεπόμενη απαρτία, με παρόντες τους: Πετρόπουλο, Γιαννόπουλο, Μπουραλέξη, Μαυρίκη, Πετροπούλου, Τουτούνη, Αρβανίτης, Καγκελάρη, Παπαμιχαήλ, Σουγλέρη και Σταματόπουλο,  ξεκίνησε η Συνεδρίαση με την προβλεπόμενη εισήγηση του Προέδρου του Σωματείου μας, Κώστα Πετρόπουλου.
        Ο Πρόεδρος του Σωματείου μας, εισηγούμενος λοιπόν τα θέματα της προαναφερόμενης ημερήσιας διάταξης, αναφέρθηκε στα εξής:  
Ι. Κατ΄ αρχήν προτάσσοντας ως θέμα συζήτησης το III θέμα της προαναφερόμενης ημερήσιας διάταξης, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της αναδιάρθρωσης του Προεδρείου, που εκ των πραγμάτων δημιούργησε η παραίτηση της Συναδέλφισσας Αθηνάς Μαργώνη.
      Έτσι λοιπόν πρότεινε για την κενή θέση του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα τον Αρβανίτη Βαγγέλη και για Οργανωτικό Γραμματέα την Πετροπούλου Κωνσταντίνα, προτάσεις που ψηφίστηκαν ΟΜΟΦΩΝΑ.
II. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης, την ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ του υπό προθεσμία Διοικητή του Νοσοκομείου Θεόδωρου Σερεμέτη ενάντια στα μέλη του Δ.Σ του Σωματείου μας, για τις πρόσφατες Κινητοποιήσεις μας, την πρωτόγνωρη για τον χώρο μας δικαστική προσφυγή Διοικητή και μάλιστα ¨αριστερής  κυβέρνησης¨, που σέρνει στους ανακριτές τους Συνδικαλιστές, για τις κινητοποιήσεις που οδηγήθηκαν εξαιτίας των δικών του παρανομιών.
    Γι΄ αυτήν την δικαστική προσφυγή Σερεμέτη, ο Πρόεδρος του Σωματείου μας  πρότεινε, όταν κληθούμε να καταθέσουμε, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, να προχωρήσουμε σε ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ της ίδιας μορφής με τις προηγούμενες και ει δυνατόν σε ημέρα συνεδρίασης του Δ.Σ του Νοσοκομείου, παραχωρώντας παράλληλα και σχετική ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ, απαιτώντας παράλληλα την ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ αυτού του εχθρικού προς το Σωματείο και τους Εργαζόμενους Διοικητή.
III.   Σε ότι αφορά το δεύτερο θέμα, αναφέρθηκε στις συνεχιζόμενες κλοπές, τις ελλιπείς δυνάμεις στην Ασφάλεια και βεβαίως στο μεγάλο έλλειμμα οργάνωσης που έχουν, ζητήματα που δυστυχώς οδηγούν στην υπάρχουσα ανεξέλεγκτη και χαώδη κατάσταση στους χώρους του Νοσοκομείου, για την οποία δυστυχώς δεν επιλαμβάνεται κανένας. Αναδεικνύουμε λοιπόν και πάλι, ακόμη μια φορά το ζήτημα, σε συνάρτηση με την παντελή απουσία της ασφάλειας και την προκλητική λειτουργία κάποιων εξ΄ αυτών, ζητώντας επιτέλους από τον θεατή Διοικητή,  που έχει και την σχετική ευθύνη, έστω και τώρα  την αντιμετώπιση της κατάστασης.
IV.   Στη συνέχεια αναφερόμενος στο τέταρτο θέμα, αφού έθιξε όλα όσα συνέβησαν για την χορήγηση της ειδικής άδειας στους Τραυματιοφορείς, την Αιματολογική κλπ, τις δυσκολίες και την θετική εξέλιξη των παρεμβάσεών μας, αναφέρθηκε:
       Α). Κατ΄ αρχήν στο ανεπίτρεπτο γεγονός της ανυπαρξίας υπευθύνου στην Ουρολογική κλινική, για πάνω από 5 μήνες. Τις απαράδεκτες διαδικασίες των εκεί σχετικών απομακρύνσεων και επανατοποθετήσεων υπευθύνων εκ μέρους της Νοσηλευτικής Διεύθυνσης και ιδιαιτέρως στις επιπτώσεις αυτών των διαδικασιών με αιχμή την παράτυπη διαδικασία με τις παραγγελίες φαρμάκων και υλικών, ζήτημα όπου θα πρέπει να παρέμβουμε άμεσα και δυναμικά.
       Β). Επίσης στο ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΙΚΟ τμήμα και τα νέα δεδομένα της σχετικής εκπαίδευσης των Συναδέλφων των ΤΕΠ. Εξέλιξη που ξαναφέρνει στην επικαιρότητα αυτό το χρονίζον θέμα και για το οποίο καλούμαστε και πάλι να πάρουμε θέση, οριστικής διευθέτησης πλέον του θέματος, απαιτώντας την εφαρμογή όλων όσων ισχύουν στα υπόλοιπα Νοσοκομεία της χώρας μας, αφού πρώτα βεβαίως καλέσουμε σε σχετική ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ όλους τους εκεί εμπλεκόμενους Συναδέλφους Εργαζόμενους.
      Γ). Τέλος, με δεδομένα τα όσα συμβαίνουν κάθε χρόνο με τις ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ και ιδιαιτέρως με αφορμή την αρνητική περιρρέουσα ατμόσφαιρα, ζήτησε την επαγρύπνηση όλων μας σε ότι αφορά την αναγκαιότητα συνέχισης της  λειτουργίας των Νοσηλευτικών ειδικοτήτων, αυτής της γνωστής σε όλους μας κατάκτησης του Σωματείου μας. 
V. Σε ότι αφορά το πέμπτο θέμα ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στην ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ, εκ νέου ανάδειξης  των ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ. Αφού καταγγείλουμε την χωρίς αντίκρισμα εξαγγελία-δέσμευση Πολάκη για την νέα πτέρυγα, τις επικίνδυνες αστοχίες Σερεμέτη με την πνευμονολογική κλινική, το χάλι του τρίτου ορόφου του ταχύρρυθμου όπου ο χώρος της Νεφρολογικής κλινικής έχει μετατραπεί σε γιαπί, το χάος με τον περιβάλλοντα χώρο κλπ. Επιβάλλεται λοιπόν και πρέπει ΑΜΕΣΑ να επαναφέρουμε αυτήν την διεκδίκησή μας για την ΝΕΑ ΠΤΕΡΥΓΑ και την αντιμετώπιση των προαναφερόμενων ζητημάτων, με ΝΕΟ ΠΑΝΟ στην είσοδο του Νοσοκομείου, σχετική ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ και βεβαίως με ΑΜΕΣΗ σχετική συνάντησή μας με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, όπου θα μπουν παράλληλα και τα ζητήματα του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ, της ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ και της ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗΣ του Νοσοκομείου μας.
VI.   Σε ότι αφορά το έκτο θέμα, αφού επεσήμανε τα όσα συμβαίνουν με τα εξιτήρια και την ταλαιπωρία των Ασθενών που χρίζουν διακομιδής με ασθενοφόρα στα σπίτια τους, τις σχετικές μεγάλες καθυστερήσεις που υπάρχουν και το σοβαρό έλλειμμα οργάνωσης  που υπάρχει, σε συνάρτηση με την εμφάνιση των ιδιωτικών ασθενοφόρων στον χώρο μας, τα μπιλιετάκια και τα αυτοκόλλητα στους χώρους του Νοσοκομείου και την περιοδεία σχετικών υπαλλήλων για εξεύρεση ¨πελατών¨, πρότεινε την άμεση παρέμβασή μας, τόσο για την ανάδειξη του προβλήματος όσο και για την σχετική διευθέτησή του.  
VII. Στο έβδομο θέμα, το θέμα των ενημερώσεων,  ο Πρόεδρος του Σωματείου μας γνωστοποίησε στα μέλη του Δ.Σ, τα εξής:
       A). Το συνεχιζόμενο πρόβλημα με την Οφθαλμολογική κλινική, τις εξελίξεις με τα χρόνια ειδίκευσης των ειδικευομένων και ιδιαιτέρως την απαράδεκτη διαδικασία εκ μέρους του Διοικητή σε ότι αφορά την μετακίνηση μιας ειδικευόμενης στην Θεσσαλονίκη, την στιγμή που η συγκεκριμένη κλινική έχει αδειάσει από ειδικευόμενους και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις εφημερίες της.
      Β). Την κατάσταση με τα ΔΑΥΚ, τις συνεχιζόμενες καθυστερήσεις που για κάποιους συνταξιούχους αγγίζουν μέχρι και τα 4 έτη, το μεγάλο κόστος ολοκλήρωσης υπερωριακά αυτών των υποχρεώσεων της υπηρεσίας μας κλπ άλλα σχετικά με την πρακτική της Διοίκησης, που προκαλούν όλους μας.           
    Γ). Την απαράδεκτη και απρεπή παρέμβαση Συναδέλφου Διοικητικού Υπαλλήλου, με e-mail στην ΠΟΕΔΗΝ, για την διεκδίκηση επιδόματος θέσης ευθύνης, όπως ενημερωθήκαμε από την Ομοσπονδία μας, παρακάμπτοντας και προσβάλλοντας έτσι χωρίς λόγο και ουσία το Σωματείο μας.
       Δ). Το πρόβλημα με τα  κλειδιά του Γραφείου Προσωπικού, τα κλειδιά που δεν δίνονται σε όλους όσους εργάζονται σ΄ αυτόν εκεί τον χώρο.
    Ε). Την επιστολή-απάντηση της τεχνικής Υπηρεσίας, στην σκληρή παρέμβασή μας, για το υπαρκτό πρόβλημα με το Aircontision στο τμήμα της τοξικολογίας, πρόβλημα που έθετε σε κίνδυνο την λειτουργία των εκεί μηχανημάτων και σε αμφισβήτηση τις σχετικές εξετάσεις και που σημειωτέον αντιμετωπίστηκε μετά την σχετική παρέμβασή μας, αφού υφίστατο και εκκρεμούσε για πάνω από 6 μήνες.
Στη συνέχεια
    Αφού ακολούθησε η διαδικασία των ερωτήσεων και των τοποθετήσεων των μελών του Δ.Σ, όπου επισημάνθηκε από τον Σουγλέρη η καταμήνυση του Διοικητή για την προαναφερόμενη ψευδή μηνυτήρια αναφορά του και από τον Σταματόπουλο η συνολική αντιμετώπιση της λειτουργίας του Νοσοκομείου που πάσχει παντού, όπως είπε χαρακτηριστικά και  αφού ακολούθησε ο απαραίτητος σχετικός διάλογος.
                                    Το Δ.Σ  ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ
 I.   Την αναδιάρθρωση του Προεδρείου όπως προαναφέρουμε.  
 II.  Την ανάδειξη και καταγγελία της δικαστικής προσφυγής Σερεμέτη για 
       τις  πρόσφατες κινητοποιήσεις μας, με ανακοινώσεις και σχετική   
       ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ. Εάν και εφ΄ όσον κληθούμε να καταθέσουμε 
       δρομολογούμε τις Κινητοποιήσεις που αναφέρονται εισηγητικά και 
       βεβαίως μηνύουμε και εμείς τον Διοικητή για τα ψευδή στοιχεία που 
       επικαλείται.
III. Ανάδειξη ακόμη μια φορά του προβλήματος με τις κλοπές καθώς 
       επίσης  και το  άλι το έλλειμμα οργάνωσης και τις ελλιπείς δυνάμεις 
       σ΄ αυτόν τον χώρο, απαιτώντας άμεσα λύσεις και νοικοκύρεμα, 
       σωστή οργάνωση  και  λειτουργία.
IV.  Ανάδειξη εκ νέου όλων των εκκρεμών κτιριακών ζητημάτων και του 
       χάους  στον περιβάλλοντα χώρο, με ανακοινώσεις, πανό και 
       ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ, καταγγέλλοντας την προηγούμενη πολιτική 
       ηγεσία για την κοροϊδία σε σχέση με την νέα πτέρυγα και τα όσα 
       άλλα αναφέρονται εισηγητικά. ΑΜΕΣΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  με 
       την 6η Υ.Πε και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για
       όλα τα προαναφερόμενα, τον Οργανισμό, την υποχρηματοδότηση 
        και την υποστελέχωση, αναδεικνύοντας και διεκδικώντας λύσεις 
        για την γενικότερη κατάσταση του Νοσοκομείου που δυστυχώς 
        όπως προαναφέρεται πάσχει παντού.
 V.  Συνέχιση της ανάδειξης των προβλημάτων της οφθαλμολογικής 
       κλινικής, απαιτώντας ΑΜΕΣΑ την σωστή οργάνωσή της 
       και λειτουργία της. 
 VI. ΑΜΕΣΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ των Συναδέλφων-Εργαζόμενων στα ΤΕΠ και 
       το Γαστρεντερολογικό, με σκοπό και στόχο  την οριστική διευθέτηση 
        του θέματος,  την εφαρμογή επιτέλους και στον Χώρο μας, ότι 
        εφαρμόζεται στα άλλα Νοσοκομεία της περιοχής μας, σε 
        διαφορετική περίπτωση  προχωράμε σε κινητοποιήσεις.
VII. ΑΜΕΣΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ των προβλημάτων της Ουρολογικής Κλινικής, 
        των προβλημάτων με  την ανυπαρξία υπευθύνου και των όσων 
        δημιούργησε αυτό το κενό και οι σχετικές παλινωδίες της 
        Νοσηλευτικής Διεύθυνσης.
VIII.Ανάδειξη του προβλήματος με τα εξιτήρια, την ταλαιπωρία των 
        πολιτών  και ιδιαιτέρως των Ασθενών που χρίζουν  διακομιδής με
        ασθενοφόρο και την σχετική εμπλοκή των ιδιωτικών 
        ασθενοφόρων. Άμεσα Παρέμβαση για την διευθέτηση του Θέματος. 
 IX. Ανάδειξη των συνεχιζόμενων προβλημάτων με τα ΔΑΥΚ και 
        ιδιαιτέρως στην ακριβοπληρωμένη και αναποτελεσματική 
       διαδικασία που εφαρμόζεται και η οποία θα πρέπει να πάρει τέλος.
  X. Επιστολή-Παρέμβαση για την διευθέτηση του προβλήματος με τα 
       κλειδιά  του Γρ. Προσωπικού.
                             Δ.Σ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ¨ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ¨.

Δεν υπάρχουν σχόλια: