Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

Παράσταση ΠΟΕΔΗΝ στο ΑΣΕΠ. Σφαγή του Επικουρικού Προσωπικού.

Παράσταση ΠΟΕΔΗΝ στο ΑΣΕΠ
Σφαγή του Επικουρικού Προσωπικού.
Για 490 θέσεις ανακοινώθηκαν 3.150 ονόματα να καταθέσουν
δικαιολογητικά και το 80% των υπηρετούντων Επικουρικών είναι  εκτός των 3150 ονομάτων.
Σύνολο αιτήσεων στο Διαγωνισμό 55.406 αιτήσεις για 1116 θέσεις.
Μεγάλη ανεργία στα επαγγέλματα Υγείας

       Πραγματοποιήσαμε την Δευτέρα 2/9/2019, Παράσταση στο ΑΣΕΠ για το διαγωνισμό 2Κ που αφορούσε και το Επικουρικό Προσωπικό που υπηρετεί πάνω από πέντε χρόνια στις Υγειονομικές Μονάδες.
       Αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔΗΝ, Διοικήσεων Σωματείων και Επικουρικό Προσωπικό, είδαμε την Γενική Διευθύντρια και Διευθυντές του ΑΣΕΠ.
       Είπαμε ότι σεβόμαστε απόλυτα την αξιοπιστία και την ανεξαρτησία του ΑΣΕΠ. Άλλωστε τονίσαμε ότι ζητάμε όλες οι προσλήψεις στην Δημόσια Υγεία να γίνονται μέσω ΑΣΕΠ (πχ. ΚΕΕΛΠΝΟ).
       Επισημάναμε ότι κάτι δεν πάει καλά με τους αλφαβητικούς πίνακες που ανακοίνωσε το ΑΣΕΠ που αφορούν την προκήρυξη 2Κ, καθότι για 490 θέσεις ΠΕ και ΔΕ ανακοινώθηκαν 3150 ονόματα και το 80% του Επικουρικού Προσωπικού που υπηρετεί σήμερα πάνω από πέντε χρόνια, είναι εκτός παρότι διαθέτουν την ειδική εμπειρία (48μήνεςΧ20μόρια).
       Ως εκ τούτω ή έγιναν λάθη από το ΑΣΕΠ στην επεξεργασία των αιτήσεων, ή δηλώθηκαν λανθασμένα στοιχεία στο έντυπο από υποψηφίους, ότι διαθέτουν την ειδική εμπειρία χωρίς να την κατέχουν.
       Η Γενική Διευθύντρια απέκλεισε λάθη στην επεξεργασία των αιτήσεων από το ΑΣΕΠ και είπε ότι με την κατάθεση των δικαιολογητικών θα αποδειχθεί εάν οι πρώτοι 3150 που κλήθηκαν να καταθέσουν δικαιολογητικά, κατέχουν τα προσόντα που δήλωσαν. Εάν δεν τα κατέχουν θα πάνε παρακάτω στους πίνακες υποψηφίων. Εάν χρειασθεί είπε θα εξαντλήσουν όλους τους υποψηφίους (στη ΔΕ κατηγορία είναι 22.241 υποψήφιοι και στη ΠΕ είναι 8428 υποψήφιοι). Σύνολο αιτήσεων 55.406 για 1116 θέσεις. Αυτό αποδεικνύει την μεγάλη ανεργία στα επαγγέλματα υγείας.
       Η καθυστέρηση δεν δημιουργεί πρόβλημα στους υπηρετούντες Επικουρικούς καθότι έως ότου εκδοθούν οι οριστικοί πίνακες συνεχίζουν να εργάζονται.
       Ζητήσαμε η Γενική Διευθύντρια να μεταφέρει στον Πρόεδρο και την Διοίκηση του ΑΣΕΠ ότι αίτημα της ΠΟΕΔΗΝ το όποιο θα υποβληθεί και στον Υπουργό Υγείας είναι μετά την επεξεργασία των δικαιολογητικών και πριν την έκδοση των προσωρινών πινάκων, να ζητηθούν εκ νέου οι βεβαιώσεις της ειδικής εμπειρίας, γιατί γνωρίζουμε περιπτώσεις που δόθηκαν λανθασμένες βεβαιώσεις σε υποψήφιους ότι διαθέτουν ειδική εμπειρία χωρίς αυτό να συμβαίνει. Μας είπαν ότι θα το μεταφέρουν στη Διοίκηση του ΑΣΕΠ.
       Δεν θα δεχθούμε τη σφαγή του Επικουρικού προσωπικού που εργάζεται πάνω από πέντε χρόνια στα Νοσοκομεία και καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Θα αγωνιστούμε για την δικαίωσή τους.

Από την  Ε.Ε. της  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: