Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019

ΠΟΕΔΗΝ: Αιμοραγία Νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού από τα Νοσοκομεία με τις αποσπάσεις εκλεγμένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στα όρια του δήμου και όχι του νομού όπως έγινε το 2014.

Αιμορραγία Νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού από τα Νοσοκομεία με τις αποσπάσεις εκλεγμένων στην τοπική αυτοδιοίκηση στα όρια του δήμου και όχι του νομού όπως έγινε το 2014
Αρκετοί Νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό φεύγουν από Νοσοκομεία και αποσπώνται σε Περιφερειακά ή Πολυδύναμα Ιατρεία
        Εκτιμάται ότι αρκετοί Νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό θα χάσουν τα Νοσοκομεία από την εφαρμογή για πρώτη φορά του νόμου 4071/2012 άρθρο 7 παρ. 2 περί αποσπάσεων των εκλεγμένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
        Ο νόμος ορίζει ότι οι Δημόσιοι υπάλληλοι που εκλέγονται Δήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι καθώς και Πρόεδροι και μέλη των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων ή εκπρόσωποι τοπικών κοινοτήτων διαρκούσης της θητείας τους δεν μετατίθενται ούτε αποσπώνται εκτός των διοικητικών ορίων του δήμου στον οποίο έχουν εκλεγεί. Οι υπάλληλοι αυτοί εφόσον υπηρετούν στα διοικητικά όρια άλλου δήμου μετά από αίτησή τους τοποθετούνται ή αποσπώνται εκεί όπου έχουν εκλεγεί.
          Οι εν λόγω αποσπάσεις στην προηγούμενη θητεία των αιρετών εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του έτους 2014 ήταν στην αρμοδιότητα της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Υγείας. Το Υπουργείο Υγείας με βάση προγενέστερο νόμο που καταργήθηκε (ν. 3852/2010 άρθρο 93 παρ. 2) αποσπούσε τους εκλεγμένους στα όρια του νομού κυρίως προς τα Νοσοκομεία των νομών.
         Τώρα που οι αποσπάσεις υπογράφονται από τις Υγειονομικές Περιφέρειες, οι οποίες εφαρμόζουν το νόμο. Έτσι ζητήθηκε από τους εκλεγμένους να τροποποιήσουν τις αιτήσεις που είχαν υποβάλλει προς τα Νοσοκομεία των νομών που ανήκουν οι δήμοι ή οι κοινότητες που εκλέχθηκαν και να αιτηθούν αποσπάσεις προς Υγειονομικούς σχηματισμούς στα όρια των δήμων ή κοινοτήτων.
        Είναι σε διαδικασία υπογραφής στις Υγειονομικές Περιφέρειες εκατοντάδες αποσπάσεις προς Περιφερειακά και Πολυδύναμα Ιατρεία που λειτουργούν μόνο πρωί, Κέντρα Υγείας που δεν έχουν πρόβλημα έλλειψης προσωπικού.
          Αναφέρουμε ένα παράδειγμα. Στο Περιφερειακό Ιατρείο του Κομποτίου Άρτας που λειτουργεί μόνο πρωί αποσπώνται 6 Νοσηλεύτριες από το Νοσοκομείο Άρτας!!! Έχει έναν γιατρό τρεις ημέρες την εβδομάδα.
       Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να σταματήσει αυτή την αιμορραγία από προσωπικό των Νοσοκομείων και οι αποσπάσεις να υπογραφούν κυρίως προς τα Νοσοκομεία όπως ήταν και οι αρχικές αιτήσεις των εκλεγμένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
                                                          Από την  Ε.Ε. της  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: