Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019

Υπουργός Υγείας: Αλλάζουν όλα στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών! Τι έρχεται

          Την τραγική εικόνα που παρουσιάζουν σήμερα τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και ταλαιπωρούν τους πολίτες που έχουν ανάγκη, επιχειρεί να αλλάξει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.σίλης Κικίλιας προανήγγειλε εδώ και καιρό τις αλλαγές στα ΤΕΠ αφού σχετικές εξαγγελίες είχε κάνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός λίγο μετά τις εκλογές. Διαβάστε ΕΔΩ  Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών: Τι θα αλλάξει στα Νοσοκομεία»
       Ο Βασίλης Κικίλιας επανέλαβε σε τηλεοτπική του συνέντευξη (Σκάι) ότι: «αλλάζουμε τον τρόπο λειτουργίας των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών, έτσι ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι ασθενείς»
      Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr τις επόμενες εβδομάδες σχεδιάζεται να γίνουν οι πρώτες μικρές παρεμβάσεις προκειμένου να «απεγκλωβιστούν» τα επείγοντα από την αυξημένη κίνηση που παρουσιάζουν, αλλά και τα χρόνια προβλήματα.
       Αμέσως μετά τα ΤΕΠ θα τροποποιηθούν πλήρως με βάση πρωταρχικές μελέτες που έγιναν, αφού αναμένεται να γίνουν αυτόνομα και να βρίσκονται σε διασύνδεση με το ΕΚΑΒ, ώστε να μεταφέρονται απευθείας οι ασθενείς με τα ασθενοφόρα και μόνο στα νοσοκομεία που διαθέτουν ελεύθερες κλίνες σε περίπτωση νοσηλείας των ασθενών.
Ειδικές ομάδες και οι Διοικητές στα ΤΕΠ
        Στο ίδιο πλαίσιο, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προγραμματίζει να ορίσει ειδικές ομάδες που θα παραλαμβάνουν τους ασθενείς στα ΤΕΠ, ανεξάρτητα από τη συνολική λειτουργία των νοσοκομείων.
       Άλλωστε ο Βασίλης Κικίλιας διαπίστωσε ότι στα Επείγοντα δεν υπάρχει καμία οργάνωση ενώ σε πολλά νοσοκομεία τη διανομή ασθενών κάνουν οι άνδρες των σεκιούριτι! Κάτι που βέβαια επανειλημμένως έχει αποκαλύψει το HealthReport.gr.
      Ο Βασίλης Κικίλιας είπε χαρακτηριστικά: «Υπάρχουν τμήματα επειγόντων περιστατικών (Τ.Ε.Π.) στα δημόσια νοσοκομεία, όπου δεν υπάρχει καμία διαλογή. Δηλαδή πάει ο ασθενής με την οικογένειά του και δεν ξέρουν αν πρέπει να πάνε στο παθολογικό, στο ορθοπεδικό, στο χειρουργικό.
       Υπάρχουν Τ.Ε.Π. στα οποία υπάρχει κάποιος σεκιούριτι, ο οποίος τους δείχνει και άλλα στα οποία είναι τόσο μεγάλη η σύγχυση και τόσο μεγάλη η ταλαιπωρία».
       Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι ο υπουργός Υγείας θεωρεί βασική προϋπόθεση για τους νέους Διοικητές Νοσοκομείων να βρίσκονται και οι ίδιοι επί ποδός στις εφημερίες των νοσηλευτικών ιδρυμάτων που διοικούν. Διαβάστε ΕΔ٠Διαβάστε ΕΔΩ τις δύο βασικές προϋποθέσεις που έθεσε για τους Διοικητές: «Υπουργός Υγείας: Αυτές είναι οι δύο προϋποθέσεις για τους νέους Διοικητές Νοσοκομείων!»
      Δεν είναι τυχαίο πάντως ότι όλες οι κυβερνήσεις επιδιώκουν να αλλάξουν τα ΤΕΠ. Είναι το πρώτο σημείο επαφής των πολιτών με το ΕΣΥ και το οποίο παρουσιάζει σοβαρές δυσλειτουργίες.
       Επίσης δεν είναι τυχαίο ότι ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός είχε προαναγγείλει περιπου εδώ και τρία χρόνια ότι θα αλλάξει η λειτουργία των ΤΕΠ και θα γίνουν αυτόνομα, αλλά οι εξαγγελίες δεν υλοποιήθηκαν. Αντίστοιχα στη μέση έμειναν και οι περίπου 400 προσλήψεις που είχαν ανακοινωθεί για τα επείγοντα.
       Σύμφωνα άλλωστε με τα επίσημα στοιχεία που παρουσίασε το υπουργείο Υγείας, 1 στα 2 νοσοκομεία δεν διαθέτει σύστημα διαλογής στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, ενώ 3 στα 4 νοσοκομεία δεν έχουν σύστημα καταγραφής του χρόνου αναμονής στα ΤΕΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: