Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019

Με δανεικό μηχάνημα λειτουργεί το αξιόμαχο «Καραμανδάνειο» - Το κτιριακό

         Με δανεικό αναισθησιολογικό μηχάνημα από προμηθεύτρια  εταιρεία, ξεκίνησε να λειτουργεί και η δεύτερη χειρουργική αίθουσα του μοναδικού παιδιατρικού νοσοκομείου στην ευρύτερη περιφέρεια, του Καραμανδανείου.Οπως ανέδειξε προ ημερών η «Π» το ένα, από τα δύο, αναισθησιολογικά μηχανήματα του νοσοκομείου τέθηκε εκτός λειτουργίας, με αποτέλεσμα το αναγκαστικό κλείσιμο της μιας χειρουργικής αίθουσας και με συνέπεια την αναβολή χειρουργείων.
          Η διοικήτρια του νοσοκομείου Βασιλική Γεωργιοπούλου κατάφερε να εξασφαλίσει, έστω και με δανεισμό, ένα μηχάνημα ώστε να καλυφθούν τα προγραμματισμένα χειρουργεία. Κι αυτό επιχειρεί τις ημέρες αυτές η ιατρονοσηλευτική ομάδα της Χειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου προγραμματίζοντας συνεχή χειρουργεία ώστε να καλυφθούν τα αναβληθέντα και παράλληλα να υλοποιούνται και τα τακτικά.
       «Το πρόβλημα το έχουμε αντιμετωπίσει προσωρινά με το μηχάνημα που πήραμε ως δανεικό. Πιστεύω ότι τον επόμενο ενάμιση μήνα θα έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός προμήθειας του καινούργιου μηχανήματος οπότε θα λύσουμε το πρόβλημά μας οριστικά» μας είπε η διοικήτρια.
Απομένει να υπάρξει σχετική μέριμνα και από πλευράς υπουργείου Υγείας.
ΚΤΙΡΙΑΚΟ
Η νυν ηγεσία του Υπουργείου καλείται να δει και το κτιριακό θέμα του νοσοκομείου διότι η στενότητα των χώρων και η παλαιότητα του κτίσματος δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για την ανάπτυξη του Καραμανδανείου.
Επείγει η Χειρουργική Κλινική, που πρέπει άμεσα να μετακινηθεί σε σύγχρονο χώρο. Αυτό το είχε υποσχεθεί η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου χωρίς ποτέ να κάνει το απαιτούμενο βήμα.
«Είχαμε κάνει ενέργειες προς την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου αλλά πέραν των προφορικών δεσμεύσεων δεν είχαμε κάτι χειροπιαστό. Υπάρχει η προμελέτη για την Κλινική και θα πρέπει το Υπουργείο με τις Κτιριακές Υποδομές να προχωρήσουν στην έγκριση και φυσικά στην εξασφάλιση της χρηματοδότησης» μας είπε η κ. Γεωργιοπούλου.
Η ίδια προσθέτει: «Οι πάντες γνωρίζουν ότι το κτίριό μας είναι ένα παλιό κτίριο με περιορισμένες δυνατότητες παρεμβάσεων. Επομένως συχνά θα εμφανίζει προβλήματα».
ΤΑ ΙΑΤΡΙΚΑ ΚΕΝΑ
Εν τω μεταξύ στην αναμονή παραμένει η παιδιατρική κοινότητα του Καραμανδανείου για την κάλυψη των ιατρικών του κενών. Όπως είχε αναδείξει η «Π» ανάμεσα στα επείγοντα κενά που πρέπει να καλυφτούν είναι της Ορθοπαιδικής Κλινικής η οποία έχει απομείνει μ έναν μόνιμο γιατρό που είναι και ο διευθυντής της, του Παιδοψυχιατρικού Τμήματος και του Ακτινολογικού Τμήματος.
Μαρίνα Ριζογιάννη-Εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: