Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Η ΠΟΕΔΗΝ για την ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ της 27ης/11/2019

Κινητοποίηση Τετάρτη 27/11/2019
Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας
Καμία απάντηση για την ένταξή μας στα ΒΑΕ, παρ’ ότι 3000 εργαζόμενοι πάσχουν από σοβαρές ασθένειες εξαιτίας της φύσης της δουλειά μας
      Με επιτυχία έγινε η πορεία Σωτηρίας της Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας την Τετάρτη 27/11/2019.
     Συναντηθήκαμε με τον Υφυπουργό Υγείας κο Κοντοζαμάνη και τον Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κο. Κωτσιόπουλο.
      Θέσαμε το αίτημα της ένταξής μας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. 3000 Επαγγελματίες Υγείας πάσχουν από σοβαρά νοσήματα (καρκίνο, αυτοάνοσα, καρδιολογικά κ.α.) με έρευνα που έχουμε κάνει. Νοσηλευτές πάνω των 25 ετών υπηρεσίας πάσχουν από μυοσκελετικά προβλήματα. Όλες αυτές οι ασθένειες σχετίζονται με την εργασιακή εξουθένωση και τις δυσμενείς, επικίνδυνες, ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας. Επίσης η ανασφάλεια που δημιουργείται από τις ελαστικές μορφές 
απασχόλησης προκαλεί σοβαρές παθήσεις. 
     Οφείλονται εκατοντάδες χιλιάδες ρεπό και κανονικές άδειες στο προσωπικό και ένας ή δύο Νοσηλευτές κάνουν βάρδια σε κλινικές 40 ασθενών.
      Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για άλλη μία φορά παρέπεμψε στα Συναρμόδια Υπουργεία. Η πορεία μας έκανε στάση στο αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας. Ζητήσαμε συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας που εκκρεμεί.
      Θέσαμε τα ζητήματα των λανθασμένων επιλογών Διοικητών των Νοσοκομείων με συγκεκριμένα παραδείγματα, της υποστελέχωσης, της υποχρηματοδότησης με βάση τον Προϋπολογισμό που κατατέθηκε στη Βουλή προς ψήφιση, την μονιμοποίηση των εκτάκτων, την δυνατότητα του πρώην εργολαβικού προσωπικού σύναψης διετών συμβάσεων εργασίας και μετά την 1/1/2020 με ταυτόχρονη παράταση και αύξηση της μοριοδότησης.


      Ζητήσαμε την χορήγηση της διαφοράς του επιδόματος ευθύνης των Προϊσταμένων της Νοσηλευτικής και Ιατρικής Υπηρεσίας, το Υπουργείο θα προωθήσει την ισοτίμηση των Επιδομάτων Ευθύνης της Νοσηλευτικής και Ιατρικής Υπηρεσίας στα 290 όπως είναι τα επιδόματα των άλλων Προϊσταμένων του Δημόσιου τομέα.

     Ζητήσαμε αύξηση στους πενιχρούς μισθούς μας, χωρίς να πάρουμε απάντηση.

      Ζητήσαμε τη νομική κάλυψη των συναδέλφων που είναι θύματα της βίας και ανομίας που επικρατεί στα Νοσοκομεία (προωθείται σχετικό άρθρο στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών). Για την δυνατότητα αναδρομικής υποβολής 2016, 2017, 2018 δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης που συνάδελφοί μας από άγνοια με ευθύνη των Νοσοκομείων δεν υπέβαλαν, υποσχέθηκε νομοθετική ρύθμιση.
     Ο Υφυπουργός είπε ότι θα προχωρήσουν 2300 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (2018 – 2019 αποχώρησαν 4000) και είπε ότι εξετάζουμε τρόπους να ολοκληρωθεί η διαδικασία γρήγορα. Η προκήρυξη θα εκδοθεί έως τέλους του χρόνου. Θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για το πρώην εργολαβικό προσωπικό σε Νομοσχέδιο του ΥΠΕΣΔΑ που θα δίνει τη δυνατότητα σύναψης συμβάσεων και τον νέο χρόνο.

     Άφησε ανοικτό το ζήτημα επιστροφής των «καλών» εργολάβων. Για τους έκτακτους πέραν της ανανέωσης των συμβάσεων δεν πήρε θέση για μονιμοποίηση και είπε ότι εξετάζουν την επιπλέον μοριοδότηση.
     Για τους νέους επιστήμονες που υπηρετούν μέσω ΟΑΕΔ θα γίνει συνεννόηση με το Υπουργείο Εργασίας για παράταση του προγράμματος.

      Για την 2Κ θα αποσταλεί κατάλογος με το Επικουρικό προσωπικό στο ΑΣΕΠ προκειμένου να μην υπάρξουν αδικίες με τις πλαστές βεβαιώσεις που ήδη χορηγήθηκαν σε υποψήφιους.
Για τα εκπαιδευτικά ζητήματα, δεν δόθηκε απάντηση.
      Οι απαντήσεις δόθηκαν χωρίς χρονοδιάγραμμα εφαρμογής. Ως εκ τούτου η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ θα εκτιμήσει τις περαιτέρω κινήσεις της.

Από την  Ε.Ε. της  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: