Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

ΠΟΕΔΗΝ: Κλείνουν βασικές κλίνες Νοσοκομείων με την λήξη των συμβάσεων των Επικουρικών Ιατρών (περί των 885) και 350 Ιατρών που έκλεισαν το ηλικιακό όριο των 67 ετών και συνταξιοδοτούνται τέλος του χρόνου.

Κλείνουν βασικές κλίνες Νοσοκομείων με την λήξη των συμβάσεων των Επικουρικών Ιατρών (περί των 885) και 350 Ιατρών που έκλεισαν το ηλικιακό όριο των 67 ετών και συνταξιοδοτούνται τέλος του χρόνου.
Πάνω από 1500 θα είναι οι Νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό που θα αποχωρήσουν εντός του έτους 2019

    Οι αποχωρήσεις εντός του έτους 2019 αναμένεται να διαμορφωθούν σε 2000 λόγω συνταξιοδότησης, εκ των οποίων 500 γιατροί και 1500 νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό.
     Το έτος 2018 είχαμε 1500 αποχωρήσεις εκ των οποίων 300 γιατρών και 1200 νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό. Οι προσλήψεις στα δύο αυτά έτη ήταν μηδενικές. Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου. Ανακοινώθηκαν προσλήψεις πολύ λιγότερες των αποχωρήσεων των ετών 2018, 2019 οι οποίες ακόμη δεν προκηρύχτηκαν.
      Ως εκ τούτω δεν αναμένεται έως το καλοκαίρι του 2020 να έχουμε προσλήψεις στα Νοσοκομεία μόνιμου προσωπικού. Ένας νοσηλευτής ή δύο σε κλινικές 30-40 ασθενών στη βάρδια. Συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης.
    Τέλος Νοεμβρίου λήγουν οι συμβάσεις 285 Επικουρικών Ιατρών που πληρώνονται μέσω ΕΣΠΑ και περίπου 600 Επικουρικών Ιατρών των οποίων οι συμβάσεις λήγουν σε δύο τρεις μήνες και πληρώνονται από τους προϋπολογισμούς των Νοσοκομείων.
     Ταυτόχρονα 350 γιατροί συνταξιοδοτούνται τέλη του έτους λόγω ορίου ηλικίας (67 ετών). Παρότι το Υπουργείο Υγείας φαίνεται ότι προσανατολίζεται να καλύψει τη δαπάνη στους προϋπολογισμούς των Νοσοκομείων για την απασχόληση ίσου αριθμού Επικουρικού Προσωπικού, ακόμη και εάν συμβεί αυτό θα υπάρξει μεγάλο χρονικό διάστημα κενό από την συνταξιοδότηση έως την επιλογή και πρόσληψη των νέων. Καθυστέρηση που είναι αναπόφευκτη λόγω έγκρισης νέων προϋπολογισμών και επιλογής νέων.
     Χαρακτηριστικό παράδειγμα στο Νοσοκομείο της Άρτας. Απολύεται ο Ιατρός βιοπαθολόγος που υπηρετεί στην αιμοδοσία και ο μοναδικός Ιατροδικαστής του Νοσοκομείου. (σας κοινοποιούμε ανακοίνωση).
     Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι από το Νοσοκομείο της Λειβαδιάς φεύγουν 7 Διευθυντές, από την Ζάκυνθο 2, από την Κέρκυρα 5, Κάλυμνο 3, Λέρος 1, Κω 1, Ρόδος 4, Σάμος 2 κλπ.
    Αναγκαία είναι η ανανέωση των συμβάσεων των υπηρετούντων Επικουρικών Ιατρών έως την τοποθέτηση νέων και να βρεθεί λύση για την κάλυψη των κενών που δημιουργούνται λόγω συνταξιοδότησης των 350 γιατρών.

      Η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ είναι αποκαλυπτική στο έγγραφο που είχε στείλει στους Διοικητές των Νοσοκομείων, ευθύνη της για το τι πρόκειται να συμβεί. Ζητάει να φροντίσουν για την ασφαλή εφημέρευση των Νοσοκομείων κατά το διάστημα που θα μεσολαβήσει από την λήξη της θητείας των ήδη υπηρετούντων Επικουρικών γιατρών μέχρι το διορισμό νέων. Που θα βρουν όμως τους γιατρούς δεν μας λέει;
Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις:
27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
• 8ωρη Στάση Εργασίας (7.00 – 15.00) για το Λεκανοπέδιο της Αττικής
• 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ για τα Σωματεία Μέλη της υπόλοιπης χώρας
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
9.00πμ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΌ ΤΟ HILTON (επί της Β. Σοφίας)
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
• Ένταξη στα ΒΑΕ

• Αύξηση μισθών – Επέκταση, διπλασιασμός επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας.
• Μονιμοποίηση εκτάκτων
• Χρηματοδότηση – Στελέχωση
• Αναδρομική Ρύθμιση Υπόχρεων Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης

Από την  Ε.Ε. της  ΠΟΕΔΗΝ
Αρχεία

Δεν υπάρχουν σχόλια: