Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019

ΠΟΕΔΗΝ: Νέα συμβάντα βίας σε βάρος του προσωπικού στο Νοσοκομείο Παίδων "Αγία Σοφία" και Νοσοκομειου Βέροιας.

       Έχουμε επανειλημμένως επισημάνει τα συμβάντα βίας και ανομίας που συμβαίνουν στα Δημόσια Νοσοκομεία χωρίς όμως να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα.
Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία»
      Προχθές το βράδυ 12χρονο εγκαταλελειμμένο παιδί από προνοιακή δομή μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» με συνοδεία τριών επαγγελματιών υγείας. Ήταν σε έξαλλη κατάσταση και επιτέθηκε με αιχμηρό αντικείμενο και τραυμάτισε τους δύο επαγγελματίες που τον συνόδευαν. Δόθηκε θεραπεία και με νέα εισαγγελική εντολή προστέθηκε στα εγκαταλελειμμένα παιδιά που βρίσκονται στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».
      Καλούμε τον Υπουργό Υγείας και την Υφυπουργό Εργασίας να μεταφέρουν άμεσα τα εγκαταλελειμμένα παιδιά από το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» σε Προνοιακές Μονάδες.
Νοσοκομείο Βέροιας.
      Το Σάββατο το βράδυ διεκομίσθει 55χρονος Ρομά νεκρός από το Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας. Έγινε προσπάθεια ανάνηψης χωρίς αποτέλεσμα. Οι συγκεντρωμένοι συγγενείς χτύπησαν τον γιατρό. Ο Διοικητής αρνήθηκε να κάνει μηνυτήρια αναφορά.
Θα πρέπει άμεσα να βελτιωθούν τα μέτρα φύλαξης στα Νοσοκομεία και οι Διοικητές να προστατεύουν το προσωπικό με κάθε νόμιμο μέσο που διαθέτουν.

Από την  Ε.Ε. της  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: