Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

Πάτρα: Αθωωτική απόφαση για τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ


Πάτρα: Αθωωτική Ξ±Ο€ΟŒΟ†Ξ±ΟƒΞ· Ξ³ΞΉΞ±  τον Ο€ΟΟŒΞµΞ΄ΟΞΏ της Ξ ΞŸΞ•Ξ”Ξ—Ξ      Αθώος κρίθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημμάτων Πατρών ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης.

       Ο κ. Γιαννάκος κατά την εκδίκαση της υπόθεσης επανέλαβε στο Δικαστήριο πως δεν είχε σκοπό, ως πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ να θίξει την τιμή και την υπόλειψη της Διοικήτριας του ΓΝ Ζακύνθου, η οποία είχε αναλάβει πριν από λίγες ημέρες, αλλά να αναδείξει τα ζητήματα που είχαν ανακύψει. «Με τη στάση μας θέλαμε να ευαισθητοποιήσουμε τους αρμοδίους στην 6η ΥΠΕ να λάβει μέτρα για να επανέλθει η νομιμότητα και η ηρεμία στο Νοσοκομείο», ανέφερε ο κ. Γιαννάκος, ενώ στο πλευρό του βρέθηκαν συνδικαλιστές της Υγείας στην περιοχή μας.
      Ωστόσο, σε δήλωσή του στην «Γ» ανέφερε πως «η Δημόσια Υγεία δεν είναι σε καθόλου καλή κατάσταση σήμερα και αποδείχθηκε πρόσφατα με το τραγικό περιστατικό με την μη λειτουργία της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής στο ΠΓΝΠ που να καλύπτει ολόκληρη τη Δυτ. Ελλάδα. Αλλά και η κατάσταση στον Αγιο Ανδρέα, όπου νοσηλεύονται ασθενείς με λοιμώδη νοσήματα μαζί με βρέφη, μαρτυρούν πως υπάρχουν προβλήματα και πως η προηγούμενη κυβέρνηση τα αντιμετώπιζε με βιομηχανία διώξεων. Και γι΄αυτό όλα τα δικαστήρια που έχουμε με τον κ. Πολλάκη δεν θα τα αποσύρουμε αλλά θα τα φθάσουμε μέχρι τέλος».
      Εξάλλου, η ΠΟΕΔΗΝ σε ανακοίνωσή της έσπευσε να προειδοποιήσει τον πρώην υπουργό Υγείας, «ο οποίος πανηγύριζε την καταδίκη από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ζακύνθου του κ. Γιαννάκου» πως εκκρεμούν εις βάρος του σειρά αγωγών που έχουν υποβάλλει η ΠΟΕΔΗΝ και ο Πρόεδρος της Μιχάλης Γιαννάκος.
      «Αυτή η απόφαση είναι μόνο η αρχή για όλες τις απαλλακτικές αποφάσεις, που θα ακολουθήσουν, στις ποινικές διώξεις που έχουν ασκηθεί εις βάρος του κ. Γιαννάκου και του Γραμματέα της ΠΟΕΔΗΝ, Χρήστου Παπαναστάση, κατά το διάστημα της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω των οποίων επιχειρήθηκε η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και η φίμωση όσων τόλμησαν να έχουν αντίθετη άποψη από τον κύριο Πολάκη», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.
ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ: 
«ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ Η 6η ΥΠΕ  ΣΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΙΕΝΕΞΕΙΣ»
      Εξάλλου, σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων «Ο Ιπποκράτης» ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «οι δικαστικές διενέξεις, οι κλήσεις σε απολογία και οι αγωγές σε βάρος των Σωματείων και των Συνδικαλιστών, όπου η περιφέρεια της 6ης Υ.Πε είναι πρωταθλήτρια, δεν σταματούν εδώ. Υπάρχουν κι άλλες για την περίπτωση της ΠΟΕΔΗΝ με την Ζάκυνθο, που ακολουθούν το επόμενο χρονικό διάστημα. Υπάρχουν οι ανακριτικές παραπομπές του Δ.Σ του Σωματείου μας, μετά την γνωστή προσφυγή του εμπαθέστατου Διοικητή του ΓΝΠ, για κινητοποιήσεις. Υπάρχουν οι μηνύσεις του Νομικού Συμβούλου της Υ.Πε, στον Πρόεδρο του Σωματείου μας και πολλούς άλλους και άλλες τέτοιες περιπτώσεις, που μας ανάγκασαν να απευθυνθούμε και γραπτώς προς τον νέο Διοικητή της 6ης Υ.Πε και τον νέο Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια».
Αναδημοσίευση από Εφημερίδα ΓΝΩΜΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: