Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

ΠΟΕΔΗΝ: Στο Γενικό Νοσοκομείο Λήμνου είναι ξεσηκωμένοι οι κάτοικοι και φορείς. Κλείνει το Νοσοκομείο.

      Σήμερα οι κάτοικοι της Λήμνου είναι ξεσηκωμένοι. Κλείνουν μαγαζιά, σχολεία, Δημόσιες Υπηρεσίες και όλοι θα βρίσκονται στο προαύλιο του Νοσοκομείου για να διαδηλώσουν για την Σωτηρία του Νοσοκομείου που εξυπηρετεί 18.000 μόνιμους κατοίκους του ακριτικού νησιού και πολλαπλάσιους επισκέπτες. Ένα Νοσοκομείο ακέφαλο εδώ και ένα χρόνο χωρίς Διοικητή και χωρίς προσωπικό κυρίως ιατρικό.
      Είχαμε αναδείξει το ζήτημα το καλοκαίρι αλλά δεν δόθηκε καμία λύση. Αντιθέτως έφυγαν και άλλοι γιατροί βασικών ειδικοτήτων.
       Ο χειρουργικός τομέας δεν λειτουργεί. Υπάρχει μόνο ένας επικουρικός χειρουργός που σήμερα κλείνει 50 ημέρες συνεχούς εφημερίας!!!
Δεν γίνονται ούτε μικρά χειρουργεία.
    Οι χημειοθεραπείες γίνονται από ιδιώτες γιατρούς και στοιχίζουν 200 ευρώ ημερησίως με μπλοκάκι. Η μοναδική παθολόγος του Νοσοκομείου αρνείται να κάνει χημειοθεραπείες επειδή δεν είναι στα καθήκοντά της. Στο παρελθόν τις έκανε.
      Έφυγαν ο ουρολόγος και ο αιματολόγος που ήταν από ένας με μετάθεση (έκλεισαν την προβλεπόμενο χρόνο στη Λέρο). Τώρα δεν υπάρχει κανείς.
     Έφυγε επίσης με τον ίδιο λόγο ο ένας εκ των δύο καρδιολόγων και η μία επικουρική νεφρολόγος εκ των δύο. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να κλείσει η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και τα έκτακτα καρδιολογικά περιστατικά κινδυνεύουν, καθότι πολλές ημέρες το Νοσοκομείο είναι ακάλυπτο από Καρδιολόγο.
      Υπάρχει ορθοπεδικός στο Νοσοκομείο αλλά ο εκτελών χρέη Διοικητή αρνείται να υπογράψει τα υλικά και οι ασθενείς φεύγουν σε άλλα Νοσοκομεία εκτός του νησιού με πολλά έξοδα και ταλαιπωρία. Ένα χρόνο το Νοσοκομείο δεν έχει Διοικητή.
Δραματική η κατάσταση. Μεγάλος ο κίνδυνος για τους κατοίκους.
Από την αρχή του χρόνου έως 31/10 έγιναν 67 διακομιδές.
       Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να δώσει άμεσα λύση στα προβλήματα στελέχωσης του Νοσοκομείου Λήμνου.
                                                         Από την  Ε.Ε. της  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: