Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020

Ο Πρόεδρος του Σωματείου μας για τις ανανεώσεις των Συμβάσεων, μιά διαδικασία όπου ζήσαμε την Κομματική-παραταξιακή εκμετάλευση και που δυστυχώς μας έφερε στην εποχή του μαυρογιαλούρου και των Αι-Βασίληδων.

Αριθμ. Πρωτ:……..4.                       ΠΡΟΣ: Όλα τα μέσα ενημέρωσης.                                 
Πάτρα….….….3.1.20.                                                                                                                                 
            Βασει της κείμενης νομοθεσίας, της τροπολογίας που πέρασε στις αρχές του Δεκέμβρη η κυβέρνηση μετά από παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις της ΠΟΕΔΗΝ, οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων έπρεπε να προκηρύξουν τις θέσεις όλων όσων οι συμβάσεις έληγαν την 31/12/19 και μάλιστα να έχουν στείλει την σχετική προκήρυξη στον ΑΣΕΠ μέχρι την 31/12/19.
          Μετά απ’ αυτήν την διαδικασία, που οφείλω να πω ότι εφαρμόστηκε στο Νοσοκομείο μας, οι προαναφερόμενοι έπαιρναν  παράταση μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης των  νέων θέσεων που προκηρύχθηκαν και οι θέσεις αυτές για το Νοσοκομείο μας αφορούσαν τις 4 καθαρίστριες, 10 άτομα στην Ασφάλεια και 19 τραπεζοκόμος.
      Συνεπώς
Ο Διοικητής του Νοσοκομείου δεν μπορούσε να μην ανανεώσει τις προαναφερόμενες συμβάσεις, όπως γνωστοποίησε στους προαναφερόμενους, ούτε βεβαίως θα μπορούσε κανένας να παρατείνει την θητεία τους εάν και εφόσον δεν είχαν γίνει όλα τα προαναφερόμενα και για αυτό καλό είναι να μείνουν στην άκρη οι πανηγυρισμοί και οι όποιες προσπάθειες εκμετάλλευσης.
           Ακόμη και το επιχείρημα του Σερεμέτη για πλημμελή άσκηση καθηκόντων, άρα απόλυση, που παίχθηκε παρά πολλές φορές, δεν είναι εύκολο να γίνει, γιατί η κείμενη νομοθεσία προβλέπει κάποιες διαδικασίες που δεν μπορούν να κινηθούν και να ολοκληρωθούν από τον Σερεμέτη και τον εκάστοτε Διοικητή, όπως το επισημάναμε χθες στις καθαρίστριες πριν την σχετική τους συνάντηση με τον απερχόμενο Διοικητή Σερεμέτη.
    Αξίζει να επισημάνουμε ότι για τις αυθαιρεσίες Σερεμέτη, όπως στην προκειμένη περίπτωση είναι αυτή με τις καθαρίστριες, αλλά και αυτή με την τοποθέτηση του νέου συντονιστή Διευθυντή στο ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα την 31/12/19, είναι κινήσεις για τις οποίες έχουμε απευθυνθεί και στην νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας αλλά και στον Διοικητή της 6ης Υ.Πε και σαφώς  θα έπρεπε ήδη να του είχε μπει φραγμός.
            Εμείς πάντως έχουμε διαμηνύσει προς κάθε κατεύθυνση ότι αυτές τις τελευταίες αποφάσεις Σερεμέτη δεν θα τις αναγνωρίσουμε εάν δεν είναι σύννομες και συλλογικές και καλό είναι συλλογικά, με ενότητα και την συνεργασία  όλων να προχωρήσουμε για το καλό όλων μας. 
                                                             Ο  Πρόεδρος του Σωματείου ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ
                                                                                           ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ  ΚΩΣΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: