Σάββατο 22 Αυγούστου 2020

Μιχ. Γιαννάκος: ΑΛΛΟΙ 4 ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΝΟΣΟΥΝ ΑΠΟ ΚΟΡΟΝΟΪΌ,ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ 79.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. ΣΤΕΛΝΟΥΝ  ΤΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΟΝ ΙΔΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΈΣΣΕΡΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΑΧΕΠΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ. 
    Δύο ειδικευόμενοι γιατροί στο Νοσοκομείο Γεννηματάς Θεσσαλονίκης, ένας Διοικητικός υπάλληλος στο ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ Θεσσαλονίκης και μια γιατρός στο Παπανικολάου  απο τμήμα κορονοϊού,  βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.
    Ο αριθμός των νοσούντων υγειονομικών τον Αύγουστο ανέβηκε στους 79. Οι 50  εξ αυτών είναι  ασυμπτωματικοί. 
    Μεγάλο πρόβλημα στο  ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ   και άλλα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και  Κεντρικής Μακεδονίας με την καθυστέρηση έκδοσης των τεστ κορονοϊού. Δεν διαθέτουν μοριακούς αναλυτές. Απο το Ιπποκράτειο το πήραν και το πήγαν στη Ξάνθη. 
    Έπαψε να τους εξυπηρετεί το ΑΧΕΠΑ  και πηγαίνουν τα δείγματα στον ιδιωτικό τομέα με κόστος 40 εως 65 ευρώ και εκδίδονται σε 4 ημέρες.
     Το ΑΧΕΠΑ δεν είναι σε θέση να λειτουργήσει ένα υπερσύγχρονο μοριακό αναλυτή, δωρεά απο τα Ελληνικά Πετρέλαια, λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων. Είναι ακριβά λέει το Νοσοκομείο και δεν μπορεί να  τα σηκώσει ο προϋπολογισμός τους. Τώρα δουλεύει ένας μόνο μοριακός αναλυτής που είναι αργός και εξυπηρετεί  μόνο τις ανάγκες του
Νοσοκομείου. Ελέγχει 48 δείγματα ανά 6 ώρες. Όταν  σε Νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας τα αποτελέσματα εκδίδονται σε 4 ημερες και οι εργαζόμενοι που γυρίζουν απο άδεια συνεχίζουν να εργάζονται εως την έκδοση  του τεστ τότε ο κίνδυνος διασποράς είναι μεγάλος. Αλήθεια πως τα Νοσοκομεία της θεσσαλονίκης στέλνουν τα δείγματα στον ιδιωτικό τομέα με κόστος 40 εως 65 ευρω και δεν αγοράζουν αντιδραστήρια για το ΑΧΕΠΑ. Η εξέταση δεν αποζημιώνεται απο τον εοπυυ.  Νοσοκομεία  και πολίτες επιβαρύνονται από το προϋπολογισμό ή τη τσέπη τους για να κάνουν τις εξετάσεις. Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Λειβαδιάς βρήκε τη λύση. Σταματάει τον ιό με υπεύθυνες δηλώσεις που θα υπογράψουν οι υπάλληλοι. 
 Μιχ. Γιαννάκος Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: