Σάββατο 22 Αυγούστου 2020

Το Σωματείο Νοσοκομείου Κέρκυρας για ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΣΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ κλπ. άλλα ζητήματα.

ΕΝΙΑΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
            Γ.Ν.ΚΕΡΚΥΡΑΣ                                                                            ΚΕΡΚΥΡΑ 21/8/2020. 
                                                      ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
           Δεν πρόφτασε να στεγνώσει ακόμη το μελάνι του Διοικητή της 6η ΥΠΕ για την μετακίνηση της Επικουρικής Νοσηλεύτριας από τη μονάδα των λοιμώξεων covid 19 του Νοσοκομείου μας στο λιμάνι της Κέρκυρας για τη διενέργεια των test  στα πλοία και στα κρουαζερόπλοια. Την απόλυτη αρμοδιότητα του ΕΟΔΥ δόθηκε παράνομα στο προσωπικό μας !!!
     Αυτή τη φορά η νέα εντολή που δίνεται από τον κ.Καρβέλη Διοκητή της 6η ΥΠΕ είναι τρίμηνη μετακίνηση Επικουρικού τραυματιοφορέα από τις πρόσφατες προσλήψεις που έχουν γίνει στο Νοσοκομείο της περιοχής του !!!
Να επισημάνουμε τα εξής : 
    Ο εν λόγω υπάλληλος με την απουσία του μέχρι τώρα με αναρρωτική άδεια φυσικά έχει επιβάρυνση στους υπόλοιπους εργαζόμενους του κλάδου του .
     Με ρουσφιετολογικές  λογικές και διαδικασίες δίνεται εντολή από την Υγειονομική περιφέρεια ο εν λόγω υπάλληλος να μετακινηθεί στο νοσοκομείο της περιοχής του την  Πρέβεζα.
    Μετακίνηση Επικουρικού προσωπικού υπενθυμίζουμε ότι είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου για τρεις μήνες και όχι του κάθε Διοικητή .
Σε αντίθετη περίπτωση είναι παράνομη.
      Εν μέσω πανδημίας και αρχή του δεύτερου κύματος , με τη δημιουργία επιπλέον τμημάτων ΤΕΠ  covid, κλινική λοιμώξεων covid , και 8 κρεβάτια στη ΜΕΘ για ασθενείς covid, με το ελλειπές μόνιμο προσωπικό σε όλους τους κλάδους βάση του οργανισμού κάτω από 45 %, δίνονται εντολές για μετακινήσεις προσωπικού !!!! 
Αλήθεια πόσες ακόμη μετακινήσεις έχουν σκοπό να κάνουν όταν ο μεγάλος αριθμός των νεοπροσλαμβανομένων κατάγονται από γειτονικές πόλεις της χώρας μας !!! 
Και επίσης γνωρίζουμε ότι πολλοί ακόμη από τους νεοπροσλαμβανόμενους από την δεύτερη βδομάδα της εργασίας τους απευθύνθηκαν και έκαναν αίτηση στην διοίκηση για μετακινήσεις στην περιοχή τους !!!!
    Απαιτούμε από την αρμόδια 6η ΥΠΕ, και το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας την άμεση ανάκληση όλων των παράνομων μετακινήσεων που έχουν γίνει και επαναφορά τους στις θέσεις στις οποίες έχουν προσληφθεί !!! 
    Καταγγέλουμε κάθε λογής ρουσφιετολογικές μετακινήσεις - αποσπάσεις από όπου και αν προέρχονται !!!!
      Απαιτούμε άμεσες και μόνιμες  προσλήψεις Νοσηλευτικού - Ιατρικού και λοιπού προσωπικού στο Νοσοκομείο μας με βασικό όρο την εντοπιότητα ώστε να μην υπάρχει η αιμορραγία των μετακινήσεων και αποσπάσεων !!!!
     Απαιτούμε να έρθει άμεσα επιπλέον κλιμάκιο του ΕΟΔΥ ώστε αυτό να πραγματοποιεί τα test για covid 19 του οποίου είναι και δική του αρμοδιότητα και ευθύνη .
     Προτεραιότητα μας είναι η στήριξη του δημοσίου συστήματος υγείας και η άμεση στήριξη και στελέχωση  του μοναδικού μας δευτεροβάθμιου Νοσοκομείου μας για το αγαθό της υγείας όλων των πολιτών !!!
             Από το Δ.Σ   ΕΝΙΑΙΟY ΣΩΜΑΤΕΙΟY ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  Γ.Ν.ΚΕΡΚΥΡΑΣ      

Δεν υπάρχουν σχόλια: