Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020

“Κουρεύει” και τον Κικίλια ο Μητσοτάκης! Στα μουλωχτά ΦΕΚ που τα δινει όλα στον … Κοντοζαμάνη!

          Μετά τον Άδωνη, τον Σταϊκούρα και τον Βρούτση (σαμαρικό στρατόπεδο) ήρθε και η σειρά ενός ακόμα “αυτόνομου” εσωκομματικά υπουργού, του Βασίλη Κικίλια, να γευτεί την “ευγνωμοσύνη” της οικογενεις. Το The Faq είχε επισημανει από την περίοδο της πανδημίας τον εσωτερικό πόλεμο φθοράς από το συστημα Μαξιμου στον Υπουργό Υγείας αλλά και το έμμεσο – που πλέον υλοποιείται και στην πράξη – κούρεμά του, στον ανασχηματισμό.
      Όπως γραφει το healthreport.gr ( ρεπορτάζ Δήμητρα Ευθυμιάδου ) Νέες αρμοδιότητες αναλαμβάνει ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο οποίος ισχυροποιείται με εντολή του ίδιου του πρωθυπουργού
       Πιο συγκεκριμένα αλλάζουν όλα όπως φαίνεται στο υπουργείο Υγείας, καθότι εν μέσω θέρους με υπογραφή Κυριάκου Μητσοτάκη μεταφέρονται νέες πολύ περισσότερες αρμοδιότητες στον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη.
     Ειδικότερα με ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε και φέρει την υπογραφή του ίδιου του πρωθυπουργού αλλά και του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, μεταφέρονται οι περισσότερες αρμοδιότητες στον Βασίλη Κοντοζαμάνη.
     Με το νέο ΦΕΚ καταργείται η απόφαση του 2019 για τις αρμοδιότητες του υφυπουργού και πλέον ισχύουν οι νέες. Έτσι αναλαμβάνει ουσιαστικά όλες τις αρμοδιότητες για τα νοσοκομεία, τις προσλήψεις όλου του προσωπικού, ενώ εκτός των άλλων στις νέες αρμοδιότητες του περιλαμβάνονται και οι διορισμοί των Διοικητών των Νοσοκομείων αλλά και των Διοικητών των ΥΠΕ.
     Να σημειωθεί ότι στην απόφαση διευκρινίζεται πως κάποιες από τις νέες αρμοδιότητες μπορεί να τις ασκεί μαζί με τον υπουργό Υγείας.
      Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Βασίλης Κοντοζαμάνης είναι πλέον επικεφαλής και του νέου Οργανισμού του ΟΔΙΠΥ που θα ελέγχει την ποιότητα των υπηρεσιών όλων των δημοσίων νοσοκομείων αλλά και των ιδιωτικών κλινικών.
      Με τις αλλαγές που επέρχονται πλέον ο υφυπουργός Βασίλης Κοντοζαμάνης αναβαθμίζεται άρδην αφού πλέον καθίσταται ουσιαστικά σε νούμερο ένα πρόσωπο του ΕΣΥ.
     Από τις νέες αρμοδιότητες του υφυπουργού Υγείας εξαιρούνται όσες άπτονται της ψυχικής υγείας που έχει αναλάβει πια η νέα υφυπουργός Ζωή Ράπτη.
Τι κρατά ο Κικίλιας
      Όπως διευκρινίζεται στην απόφαση που υπογράφει ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά και ο ίδιος ο υπουργός Υγείας, από τις αρμοδιότητες που ανατίθενται στον Υφυπουργό εξαιρούνται και παραμένουν στον Υπουργό:
α) η νομοθετική πρωτοβουλία
β) η αποδοχή γνωμοδοτήσεων και πρακτικών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους
     Πάντως πολιτικοί κύκλοι έλεγαν στο HealthReport.gr ότι πρόκειται για μια κίνηση Μητσοτάκη που αναμενόταν εδώ και καιρό, αφού οι πληροφορίες έλεγαν πως επρόκειτο να μετακινήσει τον Βασίλη Κικίλια στον ανασχηματισμό. Ένας ανασχηματισμός που τελικά δεν είχε την έκταση που αναμενόταν.
      Ο επόμενος δομικός όμως ανασχηματισμός προσδιορίζεται προς το τέλος του έτους και μετά το «ξεκαθάρισμα» με την πανδημία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: