Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ για τον ΜΕΓΑΛΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΠΟ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ.

            88 ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ ΝΟΣΗΣΑΝ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ.
ΟΙ 60  ΕΞ' ΑΥΤΩΝ ΑΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΟΙ.
ΧΑΛΑΡΩΣΑΝ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΑΠΟ ΑΔΕΙΕΣ. 
      Οι συνάδελφοι που νόσησαν τον μήνα Αύγουστο ανέρχονται πια στους 88. Νέα περιστατικά έχουμε 1 στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών, 1 στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, 5 στο Νοσοκομείο της Νίκαιας και 2 στο Νοσοκομείο Μεταξά. 
      Οι εργαζόμενοι που βρέθηκαν θετικοί μετά από άδεια (Γιανιτσα, Νικαια, Μεταξα), δούλευαν κανονικά έως την έκδοση του αποτελέσματος κάτι που είναι επικίνδυνο για τη διασπορά της νόσου εντός των νοσοκομείων και μάλιστα εν αγνοία των νοσούντων Συναδέλφων, αφού είναι εντελώς ασυμπτωματικοί.  60 ήταν οι ασυμπτωματικοί συνάδελφοι που βρέθηκαν θετικοί τον Αύγουστο. Μάλιστα υπάρχει και μια κατηγορία ασυμπτωματικών Συναδέλφων που βγήκε το πρώτο τεστ θετικό. Επαναλήφθηκε και το δεύτερο τεστ βγήκε αρνητικό. Αυτά τα περιστατικά θεωρούνται αρνητικά και δεν ιχνηλατούνται οι επαφές τους. Όμως μεσολαβούν έως και τέσσερις ημέρες από την έκδοση του πρώτου τεστ έως το αποτέλεσμα του δεύτερου και μπορεί εν τω μεταξύ να ξεπέρασαν τη νόσο με δεδομένο ότι ήταν ασυμπτωματικοί (π.χ. γιατρός στο κ.υ. Ναυπάκτου). 
     Ο έλεγχος των υγειονομικών που επιστρέφουν από άδειες φαίνεται ότι ξεσκεπάζει ασυμπτωματικά περιστατικά. Αυτό δείχνει την αναγκαιότητα προληπτικών μηνιαίων τεστ σε όλο το υγειονομικό προσωπικό. Όλα τα νοσοκομεία και κέντρα υγείας να προμηθευτούν μοριακό αναλυτή ανίχνευσης του κορωνοϊού και με την κατάλληλη στελέχωση να μπορούν να βγάζουν έγκαιρα τα αποτελέσματα. Όχι μόνο δεν συμβαίνουν αυτά αλλά περιορίζουν και το μέτρο του ελέγχου των αδειούχων που φαίνεται ότι αποδίδει. Σε συναδέλφους που επιστρέφουν από άδεια τους κλείνουν ραντεβού σε μια εβδομάδα και δουλεύουν κανονικά. Άλλοι συμπληρώνουν ερωτηματολόγιο και μόνο εάν πήγαν σε εκδηλώσεις ή μέρη επιβαρυμένα τους γίνονται τεστ. Χαρακτηριστικό το έγγραφο του ΑΤΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ που παραπλεύρως σας κοινοποιούμε, που  κάνει τεστ μόνο σε μερικούς που επιστρέφουν από άδεια. Ανάλογα τη περιοχή που πήγαν ή τις εκδηλώσεις που παρευρέθηκαν, αποτελέσματα εκδίδονται σε δυο ημέρες και λέει ότι οι συνάδελφοι θα εργάζονται κανονικά. Επίσης επισημαίνει τις ελλείψεις υλικών δηλαδή αντιδραστηρίων. Έτσι δεν περιορίζεται η διασπορά του ιού. 
                                     Μιχ. Γιαννάκος   Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: