Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020

Μιχ. Γιαννάκος για τα συμβαίνοντα στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΙΔΥΜΌΤΕΙΧΟΥ.

Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ  ΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΝΑ ΜΗ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΜΟΡΙΑΚΟ ΑΝΑΛΥΤΗ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΎ.
ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΎ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΘΗΚΑΝ ΩΣ ΚΟΙΝΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ.
      Το τροχαίο της Πέμπτης το απόγευμα με τους μετανάστες που εισήλθαν  στη χώρα μας οι οποίοι  μεταφέρονταν σε αυτοκίνητο διακινητή και υπέστησαν τροχαίο ατύχημα  είναι συνηθέστατο στα σύνορα. Διεκομίσθηκαν στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου, Ένας μετανάστης έχασε τη ζωή του και 5 βρέθηκαν θετικοί στο κορονοϊό. Το κακό όμως έγινε γιατί αντιμετωπίσθηκαν ως κοινά  χειρουργικά περιστατικά. Ελήφθη δείγμα για κορονοϊό αλλά στάλθηκε στην Αλεξανδρούπολη για εξέταση, αφού το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου δεν διαθέτει μοριακό αναλυτή  ανίχνευσης του κορονοϊού. 
    Τα δείγματα ελήφθησαν την Πέμπτη το απόγευμα και την Παρασκευή το απόγευμα έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα από το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Τελικά οι πέντε μετανάστες  βρέθηκαν θετικοί. Εκτέθηκαν 20 συνάδελφοι στα τεπ και του χειρουργικού τομέα, που βγήκαν σε καραντίνα. 
    Εαν υπήρχε μοριακός αναλυτής στο Νοσοκομείο και το αποτέλεσμα έβγαινε σε 45 λεπτά  δεν θα είχαν εκτεθεί οι συνάδελφοι τριών  βαρδιών απόγεμα, νύκτα και πρωί της άλλης ημέρας. Μάλιστα στη περιοχή συγκεκριμένα στο φυλάκιο υπάρχει δομή μεταναστών σε καραντίνα επειδή βρέθηκαν θετικά κρούσματα.  Και όμως τη περιοχή  για τεστ κορονοϊού την εξυπηρετεί το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης με καθυστερήσεις στην έκδοση των αποτελεσμάτων.  Στη περιοχή συχνά διέρχονται μετανάστεςκαι δεν υπάρχει η δυνατότητα έγκαιρης εξέτασης κορονοϊού. 
     Υπάρχει μεγάλη αναστάτωση στους συναδέλφους του νοσ. Διδυμοτείχου και μεγάλη ανησυχία. 
                                            Μιχ. Γιαννάκος Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: