Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ για την ΔΙΑΣΠΟΡΑ του ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ στα ΣΥΝΟΡΑ.

ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ.
ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΠΛΗΜΕΛΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΓΙΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ.
      Είπαμε πόσο πρόχειρη είναι η απόφαση  του υπουργείου υγείας για την διενέργεια τεστ στους υγειονομικους που επιστρέφουν από κανονική  άδεια.
    Σήμερα  μας πήρε τηλέφωνο συνάδελφος από το κέντρο υγείας Παξών και μας κατήγγειλε ότι της ζήτησαν από την υπηρεσία να πάει με δικά της έξοδα στη  Κέρκυρα να κάνει το τεστ. 70 Ευρώ ειναι τα έξοδα χωρια η ταλαιπωρία.  Τέτοια προετοιμασία για το μετρο. Το τηλ. της συναδέλφου στη διαθεση σας.
   Μέσα σε δυο ημέρες έβγαλαν τρεις εγκυκλίους  για το εν λόγω μέτρο.
     Η πρώτη ήταν διενέργεια τεστ σε όσους επιστρέφουν απο άδεια και παραμονή στο σπίτι έως την έκδοση του αποτελέσματος.
      Σε λίγες ώρες νέα εγκύκλιος οριζε οτι  όσοι επιστρεφουν απο αδεια θα κάνουν τεστ και θα δουλεύουν με μάσκα έως την έκδοση του αποτελέσματος. Σε λίγες ώρες νέα εγκύκλιος οριζε  ότι τεστ θα κάνει μόνο το προσωπικό που επιστρέφει  απο αδεια και έχουν επισκεφθεί μέρη με υψηλό επιδημιολογικο φορτίο.
    Με τέτοια προχειρότητα δεν αντιμετωπίζεται η ενδονοσοκομειακή διασπορά  της νόσου.
  ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 
ΓΙΝΟΝΤΑΙ  ΠΛΗΜΕΛΕΙΣ ΕΛΕΓΧΟΙ  ΓΙΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟ.
     Σήμερα 10/8/20 επισκέφθηκα υγειονομικές μονάδες  των Ιωαννίνων. Οι εργαζόμενοι εκφράζουν την αγωνία τους για διασπορά της νόσου στη περιοχή απο  τα σύνορα  καθ οτι  είναι πλημελεις  οι έλεγχοι για τον κορονωιο  σε όσους εισέρχονται στη χώρα.
    Στη Κακαβια υπάρχει μόνο ένα συνεργείο του εοδυ και κάνει δειγματοληπτικο έλεγχο κάποιες ώρες. Οι περισσότεροι από οσους  εισέρχονται δεν επιδεικνύουν το τεστ των 72  ωρών. Στα συνορα της κρυσταλοπηγης δεν υπάρχει κανένας ελέγχος απο συνεργεια του εοδυ για κορονωιο. Υπάρχουν  κρυφά περάσματα  που αξιοποιούν πολλοί για να επισκεπτονται  τη χώρα μας χωρίς κανένα έλεγχο.
    Εργαζόμενοι του Τμήματος επειγοντων περιστατικών του Νοσοκομείου Χατζηκώστα μου κατήγγειλαν ότι επισκέπτονται
το Τμήμα αλλοδαποί μονιμοι κάτοικοι που εργάζονται στη χώρα ή είναι επισκέπτες και έχουν συμπτώματα. Τους βάζουν θερμομετρο εχουν πυρετό και όταν τους ζητάνε να ακολουθήσουν την διαδικασία ως ύποπτα κρούσματα εξαφανιζονται απο το νοσοκομείο.
Αποκρύπτουν πολλοί οτι ταξίδεψαν πρόσφατα στη  πατρίδα τους.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα που μου ανέφερε συναδέλφος.
     Πριν δέκα ημέρες ένα άτομο Αλβανικής καταγωγής πήγε με αδιαθεσία στο Νοσοκομείο. Είχε μαζί του εξετάσεις απο τον ιδιωτικό τομέα. Αρνούνταν ότι ταξίδεψε στην Αλβανια πρόσφατα κάτι που παραδέχθηκε μετά από παρακλήσεις των συναδέλφων. Του έβαλαν θερμομετρο και είχε πυρετό. Όταν του ζήτησαν να ακολουθήσει τη διαδικασία ως ύποπτο κρούσμα εξαφανίστηκε απο το νοσοκομείο. 
           Πλείστα τετοια παραδείγματα.
   Να ενταθούν οι έλεγχοι στα χερσαία συνορα  της χώρας,να μην αποδεχόμαστε τα τεστ των 72 ωρων που  έγιναν  ανέκδοτο. Οι ελεγχοι θα είναι αποτελεσματικοι όταν  θα καλύπτουν τα συνορα  περισσότερα συνεργεια του εοδυ που θα λαμβάνουν δείγματα σε όλους και θα εκδίδονται άμεσα τα αποτελέσματα.  Διαφορετικά θα υπάρξουν ανεξέλεγκτες καταστάσεις.
                              Μιχ. Γιαννακος Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: