Τρίτη 18 Αυγούστου 2020

ΠΟΕΔΗΝ: Κοινοποίηση διαμαρτυρίας υπαλλήλων Κ.Υ . Ευδηλου Ικαρίας για την μη τήρηση πρωτοκόλλου covid-19.

ΑΘΗΝΑ 17/8/2020                     ΠΡΟΣ:  ΔΙΟΙΚΗΤΗ 2ης ΥΠΕ  κο ΡΟΪΛΟ ΧΡΗΣΤΟ
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 3292                        ΚΟΙΝ.: ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Κ.Υ. Β. ΑΙΓΑΙΟΥ
Κύριε Διοικητά,
     Σας κοινοποιούμε έγγραφο του Σωματείου Εργαζομένων των Κ.Υ. Βορείου Αιγαίου που αναφέρεται σε διαμαρτυρία των υπαλλήλων του Κ.Υ. Ευδήλου Ικαρίας ( Διαμαρτυρία υπαλλήλων Κ.Υ. Ευδηλου Ικαρίας ), όπου καταγγέλλουν ότι δεν τηρείται το πρωτόκολλο του covid–19 στους ασθενείς που προσέρχονται με ύποπτα συμπτώματα.
      Επίσης καταγγέλλουν την επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Υγείας για απρεπή συμπεριφορά απέναντι σε ασθενείς και προσωπικό.
      Συγκεκριμένα το Σωματείο καταγγέλλει 3/8/2020 προσήλθε ασθενείς με ύποπτα συμπτώματα κορωνοϊού και με απαίτηση της Διευθύντριας του Κέντρου Υγείας δεν τηρήθηκε η διαδικασία που προβλέπει το πρωτόκολλο για τα ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού. 7/8 απεδείχθη ότι ήταν θετικό, ζητήθηκε να γίνει απολύμανση στο Κέντρο Υγείας και η Διευθύντρια το αρνήθηκε. Ζήτησε ο υπάλληλος που ήρθε σε άμεση επαφή με το κρούσμα να υποβληθεί σε τεστ κορωνοϊού και η Διευθύντρια του ζήτησε για να υποβληθεί σε τεστ θα πρέπει να υπογράψει χαρτί ότι ήρθε σε επαφή με το κρούσμα με δική του υπαιτιότητα. Αυτές οι συμπεριφορές θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τους εργαζόμενους και τους ασθενείς που επισκέπτονται το Κέντρο Υγείας.
       Θεωρούμε αυτονόητο ότι η Διοίκηση της ΥΠΕ πρέπει να παρέμβει άμεσα τόσο για την τήρηση των μέτρων προστασίας για τους ασθενείς και τους εργαζόμενους όσο και προς την επιστημονικά υπεύθυνη για την εριστική συμπεριφορά που επιδεικνύει.
Από την  Ε.Ε. της  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: