Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023

Η ΑΠΟΦΑΣΗ της 20ης – 3η /20-2-2023, Συνεδρίασης του Δ.Σ. του Σωματείου μας.

Τη  ΔΕΥΤΕΡΑ 20/2/23 και ώρα 09:30 π.μ., συνεδρίασε το Δ.Σ. του Σωματείου μας, μετά από πρόσκληση του Προέδρου μας, Μιχάλη Στελλάτου, με τα εξής παρακάτω θέματα:

  1. Απεργία ΠΟΕΔΗΝ 22/2/23
  2. Αλληλεγγύη στους Λαούς Τουρκίας & Συρίας .
  3. Διαχείριση και λειτουργία της ιστοσελίδας του Σωματείου μας.
  4. Σχετικά με την ενημέρωση της Εξελεγκτικής Επιτροπής.
  5. Διάφορα τρέχοντα θέματα.

 

           

 

I

         Σ’ αυτή τη συνεδρίαση, όπου απουσίαζε αρχικά η: Μαυρίκη Ελισάβετ (και η οποία προσήλθε μετά το πέρας συζητήσεως του 1ου θέματος) και αφού διαπιστώθηκε η προβλεπόμενη απαρτία με την παρουσία των: Στελλάτου Μιχάλη, Στεφανάτου Θάνου, Παλιοκώστα Βασιλικής, Σταμόπουλου Βασίλη, Πετρόπουλου Κώστα,  Γιαννόπουλου Σπύρου, Πετροπούλου Κων/νας, Σουγλέρη Χρήστου, Ασλανίδη Αικατερίνης,  Χαβελέ Αμαλίας, Μανωλοπούλου Χαράς και Λιώλη Βένης ξεκίνησε η Συνεδρίαση με την προβλεπόμενη εισήγηση του Προέδρου του Σωματείου μας.

 

Ο Πρόεδρος του Σωματείου μας, εισηγούμενος τα θέματα της προαναφερόμενης ημερήσιας διάταξης, βάσει της οποίας είχε συγκαλέσει τη συγκεκριμένη συνεδρίαση του Δ.Σ., αναφέρθηκε στα εξής: 

 

1.   Σε ότι αφορά το 1ο  θέμα,  για την απεργία της ΠΟΕΔΗΝ:

Αυτή η Απεργία θα είναι ίσως και η τελευταία πριν τις Βουλευτικές Εκλογές, θα πρέπει να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία για να αποτελέσει παρακαταθήκη για μελλοντικές κινητοποιήσεις για την επίλυση των δίκαιων  αιτημάτων μας. Η «αύξηση» του επιδόματος της Επικίνδυνης & Ανθυγιεινής εργασίας είναι πολύ κατώτερο των αναγκών με διχαστικές μεθοδεύσεις και αποκλεισμούς. Τα μέλη του Σωματείου μας θα μεταβούν στην Αθήνα με λεωφορείο, το οποίο θα μισθώσει η ΠΟΕΔΗΝ.

Ο επικεφαλής της ΑΚΕ, Σουγλέρης Χ., τοποθετήθηκε επί του θέματος λέγοντας ότι πρέπει να συμμετέχουμε στην Απεργία και να έχει επιτυχία. Για το Ανθυγιεινό Επίδομα ανέφερε ότι υπάρχουν αδικίες και θα πρέπει να διορθωθούν, το θετικό είναι ότι δεν κόπηκε και η ΠΟΕΔΗΝ θα παλέψει για να γίνουν διορθώσεις.

Ο επικεφαλής της Συνδικαλιστικής Αλλαγής, Πετρόπουλος Κ., ανέφερε ότι η Απεργία θα πρέπει να είναι επιτυχής και ότι θα μπορούσε και τις δύο προηγούμενες μέρες να υπάρξουν κινητοποιήσεις. Για το Ανθυγιεινό Επίδομα ανέφερε ότι απέχει πολύ από αυτό που διεκδικούσε η Ομοσπονδία όμως μέσα από τις διεκδικήσεις της διατηρήθηκε έστω αυτό και δεν κόπηκε οριστικά.

Η επικεφαλής της ΕΣΥ, Λιώλη Β., ανέφερε ότι η ΠΟΕΔΗΝ έχει ανακοινώσει διήμερη δράση και πρόσθεσε ότι θα μπορούσε να γίνει και Γενική Συνέλευση. Επιπροσθέτως, τόνισε πως έχει μειωθεί η χρηματοδότηση και δεν θα ψηφίσει το διεκδικητικό πλαίσιο της ΠΟΕΔΗΝ.

 

2.  Σε ότι αφορά το 2ο  θέμα, σχετικά με την αλληλεγγύη στους Λαούς Τουρκίας & Συρίας :

Εισηγήθηκε και τόνισε ότι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να απευθυνθούμε στους Συναδέλφους έτσι ώστε μέσα από το υστέρημά μας σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες να σταθούμε αρωγοί στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται από αυτή την τεράστια τραγωδία.

3.  Σε ότι αφορά το 3ο  θέμα,  ο Πρόεδρος  του Σωματείου μας αναφέρθηκε και επισήμανε ότι η ιστοσελίδα ανήκει σε όλα τα μέλη του Σωματείου, δεν είναι προσωπική υπόθεση κανενός μέλους για αυτοπροβολή και οφείλει να είναι πλουραλιστική χωρίς εγωκεντρισμούς.

 

4.  Σε ότι αφορά το 4ο  θέμα,  ο Πρόεδρος, τόνισε ότι θα πρέπει ομόφωνα το Δ.Σ. του Σωματείου μας να πάρει απόφαση για οποιοδήποτε έλεγχο έτσι ώστε να διαλυθεί η όποια σκιά πλανάται πάνω από το Σωματείο μας. Πολλά ζητήματα που έθεσε η Εξελεγκτική Επιτροπή και ζήτησε διευκρινίσεις, όπως η μη ύπαρξη βιβλίου Εσόδων – Εξόδων πριν το 2019 και άλλα αναπάντητα ερωτήματα, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο έλεγχος των οικονομικών του Σωματείου, τουλάχιστον από το 2010 και μετά, από ορκωτό λογιστή είναι μονόδρομος. Ολοκληρώνοντας την εισήγησή του ο Πρόεδρος τόνισε ότι αν το Δ.Σ. δεν πάρει απόφαση να γίνει ο οικονομικός έλεγχος δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι Πρόεδρος στο Σωματείο μας.

Ο επικεφαλής της ΑΚΕ, Σουγλέρης Χ., τοποθετήθηκε επί του θέματος λέγοντας ότι πρέπει να υπάρξει έλεγχος των οικονομικών του Σωματείου μας από ορκωτό λογιστή. Επίσης, ανέφερε ότι για το ζήτημα των χρημάτων του Σωματείου Εργαζομένων του πρώην Νοσοκομείου «Νοσημάτων Θώρακος», που εκ παραδρομής κατατίθεντο στο λογαριασμό του δικού μας Σωματείου,  θα πρέπει να δωθούν οι δέουσες εξηγήσεις για το που πήγαν αυτά διότι το Δ.Σ. είχε πάρει την απόφαση να επιστραφούν.

Ο επικεφαλής της Συνδικαλιστικής Αλλαγής, Πετρόπουλος Κ., ανέφερε ότι ο έλεγχος των οικονομικών του Σωματείου έχει γίνει από τις Εξελεγκτικές Επιτροπές διαχρονικά.

Πριν από τη συζήτηση του 4ου  θέματος απεχώρησαν τα μέλη του Δ.Σ.: Ασλανίδη Α. και Λιώλη Β.

 

5.  Δεν συζητήθηκε κανένα τρέχον θέμα.

  

             Το  Διοικητικό  Συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση  ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ:


  1. Για το 1ο Θέμα  υπέρ της εισήγησης του Πρόεδρου ψήφισαν 8 (Στελλάτος Μ., Στεφανάτος Θ., Παλιοκώστα Β., Σταμόπουλος Β., Σουγλέρης Χ., Ασλανίδη Κ., Μανωλοπούλου Χ., και Χαβελέ Α). Στην πρόταση «ναι στην απεργία, διαφωνούμε με τους χειρισμούς» ψήφισαν 3 (Πετρόπουλος Κ., Γιαννόπουλος Σπ., και Πετροπούλου Κ). στην πρόταση «ναι στην απεργία, όχι στο πλαίσιο της ΠΟΕΔΗΝ ψήφισε 1 (Λιώλη Β). 
  1. Για το 2ο Θέμα να ψηφιστεί ομόφωνα.
  1. Για το 3ο Θέμα, η διαχείριση του ιστολογίου του Σωματείου μας να περάσει στον Πρόεδρο. Ψηφίστηκε ομόφωνα.
  1. Υπέρ της εισήγησης του Προέδρου: «για οικονομικό έλεγχο από ορκωτό λογιστή» ψήφισαν 5 (Στελλάτος Μ., Στεφανάτος Θ., Σουγλέρης Χ., Μανωλοπούλου Χ., και Χαβελέ Α).

 Υπέρ της πρότασης του επικεφαλής της Συνδικαλιστικής Αλλαγής ότι: «τα οικονομικά του Σωματείου μας έχουν ελεγχθεί διαχρονικά από τις Εξελεγκτικές Επιτροπές», ψήφισαν 5 (Πετρόπουλος Κ., Γιαννόπουλος Σπ., Πετροπούλου Κ., Μαυρίκη Ε. και Παλιοκώστα Β). 

Υπέρ της πρότασης του ταμία του Σωματείου: «για οικονομικό έλεγχο από διαπαραταξιακή επιτροπή από το Δ.Σ. του Σωματείου μας», ψήφισε 1 (Σταμόπουλος Β).

Σ’ αυτό  το θέμα υπήρξε ισοψηφία και βάσει του Καταστατικού του Σωματείου μας θα επανέλθει στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ

 

                  Δ.Σ.   ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «Ο  ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: