Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

Η ΑΠΟΦΑΣΗ της 22ης – 5η /23-3-2023, Συνεδρίασης του Δ.Σ. του Σωματείου μας.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ της 22ης – 5η /23-3-2023, Συνεδρίασης του Δ.Σ. του Σωματείου μας.

Την  Πέμπτη 23/3/23 και ώρα 09:30 π.μ., συνεδρίασε το Δ.Σ. του Σωματείου μας, μετά από πρόσκληση του Προέδρου μας, Μιχάλη Στελλάτου και του Γεν. Γραμματέα Γιαννόπουλου Σπύρου με τα εξής παρακάτω θέματα:

1.    Διαχειριστικός έλεγχος στα οικονομικά του Σωματείου από ορκωτό λογιστή.

2.    Αποτίμηση της επίσκεψης της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας στην πόλη μας.

3.    Σχετικά με τον διαγωνισμό και τη χρήση του πρώην «409»

4.    Προγραμματισμός Γενικής Συνέλευσης.

5.    Άτυπη εφαρμογή σε εφημερία ετοιμότητας σε προσωπικό.

6.    Διάφορα τρέχοντα θέματα.

Σ’ αυτή τη συνεδρίαση, όπου απουσίαζε η: Παλιοκώστα Βασιλική και αφού διαπιστώθηκε η προβλεπόμενη απαρτία με την παρουσία των: Στελλάτου Μιχάλη, Στεφανάτου Θάνου (διαδικτυακά), Σταμόπουλου Βασίλη, Πετρόπουλου Κώστα,  Γιαννόπουλου Σπύρου, Μαυρίκη Ελισάβετ, Πετροπούλου Κων/νας, Σουγλέρη Χρήστου, Ασλανίδη Αικατερίνης,  Χαβελέ Αμαλίας, Μανωλοπούλου Χαράς και Λιώλη Βένης ξεκίνησε η Συνεδρίαση με την προβλεπόμενη εισήγηση του Προέδρου του Σωματείου μας.

      Το  Διοικητικό  Συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση  ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ:

            1.   Για το 1ο Θέμα  κατατέθηκαν δύο προτάσεις.

Η πρώτη πρόταση ήταν: «Διαχειριστικός έλεγχος από ορκωτό λογιστή από το 2010 και μετά καθώς επίσης και η έγκριση της σχετικής δαπάνης που απαιτείται γι΄αυτό».

Η δεύτερη πρόταση ήταν: «Τα οικονομικά του Σωματείου μας έχουν ελεγχθεί διαχρονικά από τις Εξελεγκτικές Επιτροπές».

Υπέρ της πρότασης για οικομομικό έλεγχο από ορκωτό λογιστή ψήφισαν 8 (Στελλάτος Μ., Στεφανάτος Θ., Σταμόπουλος Β., Σουγλέρης Χ., Ασλανίδη Αικ., Μανωλοπούλου Χ., Χαβελέ Αμ. και Λιώλη Β.).

          Υπέρ της πρότασης ότι τα οικονομικά του Σωματείου μας έχουν ελεγχθεί διαχρονικά από            τις Εξελεγκτικές Επιτροπές ψήφισαν 4 (Πετρόπουλος Κ., Γιαννόπουλος Σπ., Πετροπούλου Κ., Μαυρίκη Ε.).

Επομένως αποφασίστηκε να γίνει ο διαχειριστικός έλεγχος στα οικονομικά του Σωματείου μας  από ορκωτό λογιστή και εγκρίθηκε η σχετική δαπάνη.

    2.  Για το 2ο Θέμα αποφασίστηκε ομόφωνα να σταλεί επίσημη πρόσκληση στον Υπουργό Υγείας να έρθει στην πόλη μας για συνάντηση με το Σωματείο παρουσία εκπροσώπων των Φορέων της πόλης και να εξαγγείλει αυτά που είχε δεσμευτεί στη συνάντηση που είχαμε μαζί του, τον περασμένο Νοέμβριο στο Υπουργείο, για την περαιτέρω κτιριακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου μας.

    3. Για το 3ο Θέμα, σχετικά με τον διαγωνισμό και τη χρήση του πρώην «409» αποφασίστηκε ομόφωνα να σταλεί δελτίο τύπου μετά από συννενόηση με τους επικεφαλής των παρατάξεων έτσι ώστε να τονιστεί η επιτακτική ανάγκη να επανέλθει στη δικαιοδοσία του Υπουργείου Υγείας και να χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών του Δημοσίου Συστήματος Υγείας.

    4.    Για το 4ο Θέμα αποφασίστηκε η 3η Γενική συνέλευση να πραγματοποιηθεί στις 26/4/23 με θέματα: μισθολογικά, επίδομα επικίνδυνης εργασίας, αξιολογήσεις, προσλήψεις, παραμονή των συμβασιούχων και λειτουργία Υπηρεσιακού Συμβούλιου.

Πριν τη συζήτηση του 5ου Θέματος η παράταξη της ΑΚΕ  αποχώρησε.

    5.  Για το 5ο Θέμα αποφασίστηκε ότι αυτή η πρακτική της ετοιμότητας “on call” (διαθέσιμοι για υπηρεσία εκτός ωραρίου εργασίας) των Συναδέλφων, όπως οι ίδιοι καταγγέλουν, που εφαρμόζεται σε Νοσηλευτικά Τμήματα όταν προκύψει φιλοξενία ασθενών είναι παράτυπη, δεν προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία και συνεπώς θα πρέπει άμεσα αυτή η άτυπη πρακτική να καταργηθεί.

    6.        Στα διάφορα τρέχοντα θέματα τέθηκε το ζήτημα της αξιολόγησης και στοχοθεσίας του έτους 2023  των Δημοσίων Υπαλλήλων και αποφασίστηκε ότι και το Σωματείο μας στηρίζει την Απεργία – Αποχή από την αξιολόγηση και στοχοθεσία όπως έχουν αποφασίσει  η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕΔΗΝ.

 

Δ.Σ.   ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «Ο  ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ»


Δεν υπάρχουν σχόλια: