Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023

Πάτρα: Στους δρόμους όλη η πόλη για την τραγωδία στα Τέμπη – Τεράστια απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου

Πάγωσε χτες  ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, λόγω της απεργίας διαμαρτυρίας για την τραγωδία στα Τέμπη.

Στην πλατεία Γεωργίου πραγματοποιήθηκε ογκωδέστατη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενώ ακολούθησε  πορεία στους κεντρικούς δρόμους. Ξεχωριστή νότα, τα “άρματα” που δημιουργήθηκαν για τον λόγο αυτό.

Το παρών έδωσαν δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, ενώ όπως φαίνεται τόσο από τις φωτογραφίες όσο και από τα βίντεο η συμμετοχή είναι πολύ μεγάλη. Σχεδόν κάθε σπιθαμή της πλατείας είναι γεμάτη κόσμο που με αισθήματα οδύνης αλλά και αγανάκτησης συμμετέχει στην κινητοποίηση. Σημειώνεται πως όλα τα καταστήματα είναι κλειστά.

Οι πρώτες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 4.000 άτομα που συμμετείχαν στην συγκέντρωση και την πορεία, όμως αργότερα, αυτές φαίνεται να διαψεύστηκαν λόγω του μεγάλου όγκου συμμετοχής, με κάποιους να αναφέρουν ακόμα και 10.000 άτομα. Αυτό άλλωστε, επιβεβαιώθηκε και από την Αστυνομία, καθώς σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, στην πορεία συμμετείχαν περίπου 10.000 άτομα.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως όταν η κεφαλή της πορείας γύρισε μετά την διαδρομή της στους δρόμους της πόλης στην πλατεία Γεωργίου, υπήρχαν ακόμα άτομα που δεν είχαν ξεκινήσει από την πλατεία.

Σημειώνεται πως ο Δικηγορικός Σύλλογος πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα Δικαστήρια της Πάτρας, τιμώντας έτσι την μνήμη των θυμάτων στα Τέμπη.






Αναδημοσίευση από: pelop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: