Κυριακή 26 Μαρτίου 2023

«Στο Κόκκινο Πάτρας» ο πρόεδρος του Σωματείου μας, Μιχάλης Στελλάτος.

«Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» μίλησε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου «Ο Άγιος Ανδρέας», Μιχάλης Στελλάτος. Με αφορμή την επίσκεψη στην Πάτρα του υπουργού Υγείας Θανάσης Πλεύρη και της αναπληρώτριας Υπουργού Μίνας Γκάγκα ο κ. Στελλάτος επισήμανε ότι οι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης δεν είπαν το παραμικρό για να ανοικτά ζητήματα και τα προβλήματα του «Αγίου Ανδρέα».

«Δεν έγινε καμία συνάντηση, βέβαια ήρθε για λίγο σε αυτό το Συνέδριο, όμως εμείς τον περασμένο Νοέμβριο είχαμε μια συνάντηση στο υπουργείο Υγείας με την πολιτική ηγεσία. Εκεί τους είχαμε θέσει την περαιτέρω κτιριακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου μας. Τότε ο Υπουργός είχε ενστερνιστεί την άποψη μας ότι δηλαδή είναι αναγκαία η περαιτέρω κτιριακή ανάπτυξη και μας είπε ότι σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα θα έχουμε την κάθοδό του στην πόλη μας για την εξαγγελία αυτού του έργου.
Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε κι εμείς θεωρούμε εύλογο το χρονικό διάστημα οι πάνω από 4 μήνες που έχουν περάσει και ακόμα δεν έχουμε απάντηση από του Υπουργό», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Στελλάτος.

Επίσης σε σχέση με την εγκύκλιο από το Υπουργείο σύμφωνα με την οποία μπορούν να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι και εκτός των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» σχολίασε: «Είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της έλλειψης προσωπικού και της έλλειψης Μονάδων Εντατικής Θεραπείας. Είναι μια εγκύκλιος της κυρίας Γκάγκα που λέει ότι είναι αδιανόητο οι ασθενείς να νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ αλλά αν δεν γίνεται θα νοσηλεύονται σε απλά κρεβάτια, σε απλές κλινικές. Αυτό είναι η παραδοχή ότι δεν υπάρχουν κρεβάτια ΜΕΘ.
Όσα έλεγαν ότι με την πανδημία είχαν φτιάξει χιλιάδες κλίνες ΜΕΘ αυτό το αφήγημα καταρρίπτεται. Μάλιστα εάν υπάρχουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ αυτοί ανήκουν, λέει, ανήκουν στη δικαιοδοσία των γιατρών και των νοσηλευτών της κλινικής, δηλαδή στην Παθολογική, Χειρουργική Κλινική κτλ. Αυτοί όμως οι γιατροί και οι νοσηλευτές δεν είναι εκπαιδευμένοι, δεν έχουν την εξειδίκευση και την εμπειρία να νοσηλεύσουν τέτοια περιστατικά. Δεν μπορεί λοιπόν να διασωληνώνουμε κι όπου βγει…».

Δεν υπάρχουν σχόλια: