Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020

Σε συνθήκες «Μπέργκαμο» οδηγούνται τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

      Σε καταστάσεις που θυμίζουν Μπέργκαμο οδηγούνται τα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης λόγω της έκρηξης του αριθμού των κρουσμάτων με covid-19 και της ανάγκης νοσηλείας τους.
    Όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πηγές οι κλινικές των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης γεμίζουν η μια μετά την άλλη, ενώ κλινικές για άλλες παθήσεις αδειάζουν για να γίνουν κλινικές covid-19 και τα περιστατικά που νοσηλεύονται σε αυτές οδηγούνται στον ιδιωτικό τομέα.
    Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα in.gr “μέχρι το βράδυ του Σαββάτου νοσηλεύονταν 180 άτομα στο ΑΧΕΠΑ. Εδώ και μέρες έχουν ξεκινήσει οι μεταφορές ασθενών από ΜΕΘ σε ιδιωτικές κλινικές.
      Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία εκκένωσης της ψυχιατρικής, χειρουργικής και νευροχειρουργικής κλινικής. Οι ασθενείς μεταφέρονται στο ψυχιατρικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.
   Παράλληλα, έγινε εκκένωση και άλλων κλινικών, στο νοσοκομείο Παπανικολάου – στην οφθαλμολογική, ΩΡΛ και ψυχιατρική κλινική.”
     Αντίστοιχα προβλήματα φαίνεται να αντιμετωπίζουν και αρκετά Νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας αφού ο αριθμός αυτών που χρειάζονται νοσηλεία για covid-19 συνεχώς αυξάνεται. Μεγάλη πίεση στο σύστημα αρχίζει να εμφανίζεται και στα νοσοκομεία της Αττικής ενώ τα προβλήματα στην Ήπειρο είναι ήδη γνωστά.
    Η εικόνα αυτή αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα θα επεκταθεί σταδιακά στην Αθήνα και στα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας. Η πίεση που δέχεται το δημόσιο σύστημα υγείας είναι τεράστια όμως από την πλευρά της Κυβέρνησης δεν υπάρχει έστω και την ύστατη στιγμή καμία κίνηση να ανοίξουν νέες κλίνες προκειμένου να μετριαστεί η πίεση στα νοσοκομεία του ΕΣΥ.
     Επισημαίνουμε ότι εκατοντάδες χώροι και κλίνες στην Αθήνα και στην υπόλοιπη Ελλάδα από τα Νοσοκομεία που έχουν κλείσει, ή έχουν παροπλιστεί μένουν αναξιοποίητοι καθώς και μεγάλοι χώροι που θα μπορούσαν να μετατραπούν εύκολα σε χώρους νοσηλείας περιστατικών κορονοϊού.
       Η απαράδεκτη τακτική της Κυβέρνησης αν συνεχιστεί είναι βέβαιο ότι θα όχι μόνο θα θέσει σε κίνδυνο την υγεία των περιστατικών κορονοϊού που θα έχουν την ανάγκη νοσηλείας αλλά θα αποκλείσει από το σύστημα χρόνια περιστατικά αφού τα νοσοκομεία σταδιακά μετατρέπονται σε νοσοκομεία μιας νόσου.
      Σε όλα αυτά πρέπει να συνυπολογίσουμε την υποστελέχωση των νοσοκομείων την απουσία μόνιμων προσλήψεων καθώς και την κόπωση και την σωματική εξάντληση του υπάρχοντος προσωπικού από την συνεχή πίεση που υφίσταται.
     Μπροστά σε αυτή την κατάσταση είναι ανάγκη να διαμορφωθεί ένα μεγάλο λαϊκό κίνημα με πρωτεργάτες τους υγειονομικούς που θα αντιπαρατεθεί με την κυβερνητική πολιτική και επιβάλει την ουσιαστική στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας με στόχο την διασφάλιση της υγείας του λαού.                    
Αναδημοσίευση από ygeionomikoi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: