Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022

Μιχ. Γιαννάκος: ΜΕΓΑΛΟ ΡΙΣΚΟ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΕ 50 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΝΟΣΗΛΕΥΌΜΕΝΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΕ ΚΟΡΟΝΩΙΟ. .......ΑΠΟΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΝΟΣΗΛΕΥΟΜΕΝΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΚΟΡΩΝΟΙΟ. ...... ΠΑΡΑ ΤΑΥΤΑ ΧΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ.

         Διαπιστώνουμε ότι για την πανδημία  κυριαρχούν δύο απόψεις στη κοινωνία.
         Η πρώτη να μάθουμε να ζούμε με το κορωνοϊό λαμβάνοντας τα  μέτρα προστασίας κυρίως   μάσκες, συχνά τεστ  και η δεύτερη να συμπεριφερόμαστε σαν να μην υπάρχει κορωνοϊός και....... όποιον πάρει ο χάρος.....έστω και εάν ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.
       Ξέρετε κάποιος με υποκείμενα νοσήματα που πεθαίνει από κορωνοϊό δεν θα πέθαινε εαν δεν κόλλαγε κορωνοϊό. 
      Ως εκ τούτω θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί εν όψει φθινοπώρου και χειμώνα.
Μπορεί να πέφτει ο αριθμός των νοσηλευόμενων ασθενών με κορωνοϊό στα νοσοκομεία, συνεχίζει όμως να είναι υψηλός για ΑΥΓΟΥΣΤΟ (1.816 νοσηλευόμενοι ασθενείς), όπως βέβαια και οι θάνατοι.
ΜΕΓΑΛΟ ΡΙΣΚΟ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΡΑ.
      Με τέτοιο υψηλό αριθμό  ρεκόρ νοσηλευόμενων παιδιών στα νοσοκομεία το καλοκαίρι είναι υψηλό το ρίσκο να συζητάμε το άνοιγμα   των σχολείων  χωρίς τεστ και μάσκες.
      Χθές και σήμερα βρήκαμε να νοσηλεύονται  πάνω από 50 παιδιά με κορωνοϊό στα παιδιατρικά νοσοκομεία και τις  παιδιατρικές κλινικές των νοσοκομείων.
     Συγκεκριμένα: ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ 26, ΑΓΛΑΐΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ 5, ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ 1, ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ 3, ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 7, ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ 1, ΡΙΟ 5 ΣΥΝ 2 ΥΠΟΠΤΑ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ 1 (την περασμένη εβδομάδα 10),  ΠΑΝ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 3 (έφθασαν  μέχρι και 8), ΧΑΝΙΑ 1.
                 Πριν από ημέρες νοσηλεύονταν  πάνω από 100 παιδιά με κορωνοϊό.
    Πως μετά να ανοίξουν τα σχολεία σε λίγες ημέρες χωρίς  μέτρα προστασίας που την περασμένη σχολική χρονιά απέδωσαν  και εκείνη τη περίοδο στα  νοσοκομεία νοσηλεύονταν ελάχιστα παιδάκια. Εκτός του κινδύνου διασποράς  είναι κρίμα  και για τα παιδιά  που θα χάνουν μαθήματα  αφού  συνεχώς θα κλείνουν  τάξεις λόγω κρουσμάτων.
      Ξέρετε  τα παιδιά που προσβάλλονται από  κορωνοϊό έχουν πολύ καλή πρόγνωση, δεν παύουν όμως να έχουν ηλικιωμένους στην οικογένειά τους ή μέλη με υποκείμενα νοσήματα  που μπορεί να τους κολλήσουν και να κινδυνέψει η ζωή τους.. Σαφώς και υπάρχει πτωτική πορεία των νοσηλευόμενων ασθενών στα νοσοκομεία 
      Χθές νοσηλεύονταν 1.816 ασθενείς με κορωνοϊό στις 4.542 κλίνες που συνολικά δεσμεύονται στα νοσοκομεία της χώρας. Στις 11/8 νοσηλεύονταν 2.245 ασθενείς με κορωνοϊό.
       Χθές στις ΜΕΘ νοσηλεύονταν 147 ασθενείς με κορωνοϊό στις 258 κλίνες ΜΕΘ που συνολικά δεσμεύονται για  κορωνοϊό. Ίδιος αριθμός ασθενών με κορωνοϊό 147  νοσηλεύονταν στις ΜΕΘ στις 11/8.
          Είναι λάθος όμως να καλλιεργείται κλίμα εφησυχασμού στη κοινωνία γιατί δεν θέλει πολύ η κατιούσα πορεία των νοσηλευόμενων ασθενών, να γυρίσει σε ανιούσα.
Ειδικά  τώρα που επιστρέφουν οι εκδρομείς του ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ.
       Είναι κρίμα να ζήσουμε  ίδιο φθινόπωρο  και χειμώνα με πέρυσι και πρόπερσι με νέα κύματα της πανδημίας.
       Είναι κρίμα να μετατραπούν τα νοσοκομεία σε μονοθεματικά για άλλη μια φορά. Δικαιώματα  στη θεραπεία και νοσηλεία  έχουν και οι non covid-19  ασθενείς.
     Το προσωπικό των νοσοκομείων είναι εξουθενωμένο, αποδεκατισμένο  και απογοητευμένο επειδή δεν λύθηκαν βασικά και δίκαια   αίτημα  όπως η  ένταξη στα  Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Οι μισθοί μας  παραμένουν κοντά  και κάτω από το  κατώτατο μισθό του ανειδίκευτου εργάτη. Οι συμβασιούχοι παραμένουν σε ομηρία.
     Καλούμε το Υπουργείο Υγείας να στελεχώσει τα Νοσοκομεία που εφέτος λειτουργούν με 10.000 λιγότερο προσωπικό  σε σχέση με  πέρυσι.
Να επιδείξει γενναιότητα και να αρθούν  οι  άδικες αναστολές εργασίας που δεν έχουν κανένα υγειονομικό όφελος.
                                            Μιχ. Γιαννάκος - ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: