Τρίτη 30 Αυγούστου 2022

ΠΓΝΠ: Μία κλοπή με πολλά «κενά» και ερωτήματα

Η “ΠΟΛΙΤΕΙΑ” ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ: Τι συμβαίνει άραγε με την μεγάλη κλοπή σε οικίσκο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας στο Ρίο;
    Από τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας οπότε και πιθανολογείται πως τελέστηκε το αδίκημα της κλοπής φιαλών οξυγόνου μέχρι και το πρωί του Σαββάτου, διερευνάται ο τρόπος με τον οποίο οι δράστες κατάφεραν να αφαιρέσουν 24 φιάλες οξυγόνου και να εξαφανιστούν χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς.
    Να σημειωθεί δε πως για την υπόθεση δεν βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα των αστυνομικών Αρχών, καθώς όπως ανέφεραν  στην «Πολιτεία» αξιωματικοί της Αστυνομίας, δεν υπάρχει αναφορά ή έγκληση από πλευράς Νοσοκομείου προκειμένου αφενός μεν να γίνει εγγραφή του περιστατικού και στη συνέχεια να αναζητηθούν  οι δράστες.
     Όπως πληροφορείται η «Πολιτεία» οι δράστες κατάφεραν να διαρρήξουν τον οικίσκο που βρίσκεται κοντά στη μονάδα αποκατάστασης του Νοσοκομείου και δίπλα από το μεγάλο πάρκινγκ του Νοσηλευτικού Ιδρύματος, στο οποίο θα πρέπει να σημειωθεί πως υπάρχει κίνηση ατόμων καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου.
Οι δράστες αφού διέρρηξαν το χώρο όπου φυλάσσονται οι φιάλες οξυγόνου, κατάφεραν να φορτώσουν πιθανότατα σε όχημα τις 24 ύψους 1,40 μέτρων η κάθε μία και να εξαφανιστούν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Υπάλληλοι του Νοσοκομείου κατάλαβαν τι είχε γίνει τη Δευτέρα οπότε και ενημερώθηκε η Διοίκηση αλλά και άλλες υγειονομικές Αρχές.
ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ ΔΕΝ «ΕΙΔΑΝ»
     Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της «Πολιτείας» οι κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται στους χώρους κοντά στον οικίσκο, δεν «έπιασαν» καμία ύποπτη κίνηση. Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως είναι τοποθετημένες σε σημεία τέτοια που δεν υπάρχει οπτική επαφή με το σημείο της κλοπής, κάτι που λίγες ημέρες μετά την κλοπή οι υπεύθυνοι ασφαλείας φρόντισαν να διορθωθεί.
      Αξιοσημείωτο επίσης είναι το γεγονός ότι οι φιάλες που εκλάπησαν δεν ανήκουν στο Νοσοκομείο, αλλά σε εταιρεία η οποία εφοδιάζει το ΠΓΝΠ. Ωστόσο φυλάσσονται στο συγκεκριμένο σημείο προκειμένου να υπάρχει ανατροφοδότηση του Νοσοκομείου με οξυγόνο.
ΘΥΜΑ ΔΙΑΡΡΗΞΗΣ ΚΑΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Σχεδόν την ίδια χρονική περίοδο και πιο συγκεκριμένα στο διάστημα μεταξύ 20 και 23 Αυγούστου η Αστυνομία ενημερώθηκε πως σημειώθηκε και άλλη κλοπή φιαλών οξυγόνου και από τις εγκαταστάσεις της ίδιας εταιρείας που εφοδιάζει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας και οι οποίες βρίσκονται κοντά στο ΠΓΝΠ.
Πιο συγκεκριμένα οι δράστες προσέγγισαν τις εγκαταστάσεις που βρίσκονται στην παλαιά εθνική οδό Πατρών Αθηνών και αφού μπήκαν στο εσωτερικό τους κατάφεραν να πάρουν 30 φιάλες κόστους μεταξύ 200 και 300 ευρώ η κάθε μία.
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ
     Παρά το γεγονός πως επισήμως η Αστυνομία δηλώνει πως δεν έχει επίσημα γνώση για το περιστατικό της κλοπής στους χώρους του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών έχουν αρχίσει να ασχολούνται με την υπόθεση, αφού υπήρξαν διαρροές στον τύπο.
   Συνδυάζουν δε τις δύο κλοπές (στο Νοσοκομείο και στην εταιρεία) και προσπαθούν να βρουν κοινά χαρακτηριστικά και στις δύο περιπτώσεις δεδομένου πως η απόσταση ανάμεσα στα δύο σημεία που έγιναν είναι μικρή.
     Την ίδια ώρα και σε σχέση με την υπόθεση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, η Διοίκηση διενεργεί έρευνα το πόρισμα της οποίας θα είναι έτοιμο στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Άγνωστο είναι ωστόσο αν μέσω της συγκεκριμένης έρευνας θα προκύπτουν συγκεκριμένες ευθύνες ή εάν θα υπάρχει απλώς συγκεκριμένη καταγραφή των συνθηκών κάτω από τις οποίες έγινε το περιστατικό.
Αναδημοσίευση από το politeianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: