Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022

Ξέσπασμα γιατρού του Καραμανδανείου: “Πρωτοφανής η παύση μου”

     Οι ριζικές ανακατατάξεις διοικητικής αναδιάρθρωσης την Παιδοψυχιατρική Κλινική του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Πατρών, η οποία άνοιξε χθες υπό νέα διεύθυνση σύμφωνα με την απόφαση του διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη και συγκεκριμένα υπό την προσωρινή επιστημονική και διοικητική ευθύνη του Καθηγητή Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών/ Δ/ντή της Ψυχιατρικής Κλινικής του ΠΓΝΠ Φίλιππου Γουρζή έως ότου επιλυθεί οριστικά το θέμα διεύθυνσης της Κλινικής.  
     Να επισημανθεί ότι ως αιτιολογία της απόφασης των διαθρωτικών αλλαγών ετέθη το θέμα των ομαδικών αναρρωτικών αδειών τεσσάρων εκ των πέντε γιατρών με αποτέλεσμα το κλείσιμο της Κλινικής, η οποία όπως αναφέρεται στην απόφαση του διοικητή της 6ης ΥΠΕ, προκειμένου «να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον και η εύρυθμη και ασφαλής λειτουργία της Κλινικής ετέθη υπό το καθεστώς νέας προσωρινής διοίκησης.
ΛΩΛΟΥ: ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΕΣ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΠΟ
   Το γεγονός ήγειρε την έντονη αντίδραση της πρώην διευθύντριας παιδοψυχιάτρου Ευθυμίας Λώλου η οποία δηλώνει στην «Γ»: «Συμβαίνουν πρωτοφανή και σκανδαλώδη γεγονότα για τα ιατρικά χρονικά. Το να μαθαίνω από τον Τύπο χωρίς καμμιά επίσημη ενημέρωση ότι παύομαι από την θέση ενώ βρίσκομαι σε αναρρωτική άδεια είναι πρωτάκουστο. Νοσηλεύτηκα με σοβαρό πρόβλημα στην Νευρολογική Κλινική του ΠΓΝΠ επί τετραήμερο και πήρα ενός μηνός αναρρωτική άδεια. Τα πράγματα δεν είναι καθόλου απλά και βεβαίως επ’ ουδενί οι άδειες δεν ήταν εικονικής ανάρρωσης των παιδοψυχιάτρων που αδειοδοτήθηκαν. Στο πλαίσιο αυτό θα κινηθώ νομικά για την προάσπιση της διακυβευμένης αξιοπρέπειας μου και του παράτυπου της όλης διαδικασίας».
«ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΑΜΕ, ΔΥΟ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ»
     Η ίδια ερωτώμενη πως εξηγεί το γεγονός των ομαδικών αναρρωτικών αδειών και συγκεκριμένα να λείπουν οι τέσσερις εκ των πέντε γιατρών της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του Καραμανδανείου, απαντά: «Είναι ψευδές ότι όταν εδόθησαν οι άδειες η Κλινική παρέμενε με μια Παιδοψυχίατρο. Ειδικότερα όταν έφυγα εγώ και ήμουν η τελευταία και εισήχθην στην Νευρολογική υπήρχε μια μη αδειοδοτηθείσα συνάδελφος και αμέσως ήρθε και άλλη της οποίας έληξε η αναρρωτική» Στο ερώτημα της «Γ» πως εξηγεί το ασύνηθες των μαζικών αναρρωτικών αδειών απαντά: «Το γεγονός ερμηνεύεται από τις κατατεθειμένες έγγραφες αναφορές και προφορικές βέβαια, με τις οποίες εκτίθετο πεντακάθαρα το θέμα της υπερκόπωσης του προσωπικού από τις εξαντλητικές εφημερίες. Οι παιδοψυχίατροι παραπονούντο επανειλημμένα ότι βρίσκονται εκτός ορίων αντοχών λόγω υπερευημεριών. Προσωπικά τον Ιούλιο έκανα 17 εφημερίες 8 ενεργές και 9 ετοιμότητας που και αυτές που δεν υποχρεούμην να εφημερεύω τις περισσότερες έμεινα εντός Κλινικής χωρίς την επικουρία ειδικευόμενου. Οι γιατροί της Κλινικής είχαν πολλάκις καταγγείλει ότι έκαναν 12 έως 17 εφημερίες και βεβαίως δεν ήταν πλασματικές. Αυτό αποδεικνύεται. Υπήρχαν αναφορές που κατήγγελλαν ότι βρίσκονταν σε εξάντληση και αυτό θα απέβαινε εις βάρος της υγείας των περιθαλπόμενων παιδιών και εγώ προσωπικά κατάφυγα τον Ιούνιο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Παστρών με και έγγραφη διαμαρτυρία -αναφορά καταγγέλλοντας την δυσλειτουργία και τα πολλαπλά προβλήματα της Κλινικής »
«Η κλινική άνοιξε χωρίς οργανικές θέσεις»
    Η ίδια κάνει λόγο για παρατυπίες επισημαίνοντας: « Για όλα αυτά αλλά και πολλά άλλα όπως το εσπευσμένο άνοιγμα της Κλινικής χωρίς οργανικές θέσεις ποιος μπορεί να απαντήσει; »

Αναδημοσιευση από το Flamis.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

H κ. Λώλου λέει αναλήθειες αλλά ποιός μπαίνει στη διαδικασία να επαληθεύσει τα λεγόμεμενά της;; Ρωτήστε τους εργαζόμενους στο Παιδοψυχιατρικό που πέταξαν από τη χαρά τους όταν έμαθαν για την καρατόμησή της... ότι σπέρνεις θερίζεις. Καιρός ήταν, όλο αναφορές στους εργαζόμενους και κακία επικρατούσε. Αλήθεια, αφού ήξερε τι θα έβρισκε όταν ήρθε από το Ρίο, γιατί έκανε τα αδύνατα δυνατά για να γίνει διευθύντρια;; Δεν την είδε κανείς να παραιτείται...