Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022

ergasiakanea: Προσχηματική η παραίτηση του διοικητή του Αγ. Ανδρέα – Επέστρεψε στα καθήκοντά του. ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό τελικά ο Υπουργός Υγείας

       «Για τα μάτια του κόσμου» φαίνεται ότι ήταν η παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου, κατόπιν απαίτησης του Θάνου Πλεύρη, με αφορμή τον τραγικό θάνατο 49χρονου.
     Ο Διοικητής του νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας στην Πάτρα, Ηλίας Θεοδωρόπουλος, την παραίτηση του οποίου είχε ζητήσει ο Θάνος Πλεύρης μετά το τραγικό συμβάν με τον θάνατο 49χρονου τον οποίο δεν δέχθηκαν στο νοσοκομείο γιατί δεν εφημέρευε, επέστρεψε κανονικά στα καθήκοντά του.
    Το ΦΕΚ για την παραίτηση του διοικητή, όπως αποκαλύπτει το avgi.gr δεν εκδόθηκε ποτέ, με αποτέλεσμα ο Ηλίας Θεοδωρόπουλος να βρίσκεται κανονικά στο γραφείο του στο νοσοκομείο.
     Ο Υπουργός Υγείας είχε ζητήσει την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου μετά τον τραγικό θάνατο 49χρονου στις 17 Ιουλίου, λίγο μετά αφότου έφυγε από τον «Άγιο Ανδρέα» αφού τον παρέπεμψαν σε εφημερεύον.
     Η συγκεκριμένη εξέλιξη προκαλεί εντύπωση, καθώς προκύπτει ότι η «σκληρή» στάση του Θάνου Πλεύρη έγινε μόνο για να εκτονωθεί η οργή της τοπικής κοινωνάς.
    Τελικά, το εξιλαστήριο θύμα της υπόθεσης ήταν η ειδικευόμενη νοσηλεύτρια που βρίσκονταν στο ΤΕΠ το μοιραίο βράδυ, με το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου να καταγγέλλει μετακύληση ευθυνών «από τον Διοικητή και κάτω με σκοπό να βρεθούν τα εξιλαστήρια θύματα και να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη, από την πραγματική αιτία που προκάλεσε αυτό το γεγονός, που δεν είναι άλλο από την μη ύπαρξη εφημερεύοντος Ιατρού στο ΤΕΠ».
     Την ίδια ώρα, το πρόβλημα παραμένει. Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) είναι ακόμα χωρίς εφημερεύοντα γιατρό στις «μικρές» εφημερίες και ο κίνδυνος για αντίστοιχο περιστατικό παραμένει. Είναι χαρακτηριστικό ότι το νοσοκομείο δεν έχει γιατρό στο ΤΕΠ 18 φορές τον μήνα.
Αναδημοσίευση από ergasiakanea.

Δεν υπάρχουν σχόλια: