Κυριακή 14 Αυγούστου 2022

Μιχ. Γιαννάκος: ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΒΙΑΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ. ΑΠΟ ΤΥΧΗ ΔΕΝ ΘΡΗΝΗΣΑΜΕ ΘΥΜΑΤΑ.

     Τα φαινόμενα βίας σε βάρος του  υγειονομικού προσωπικού πολλαπλασιάζονται.
       Δεν είναι μόνο το πρόσφατο τραγικό γεγονός στο Νοσοκομείο  της Λαμίας, που από τύχη γλύτωσαν  τα χειρότερα, οι δύο Συναδέλφισσες νοσηλεύτριες.
      Παλαιότερα στο ίδιο νοσοκομείο συνοδός  απείλησε με  πιστόλι  το προσωπικό γιατί πόνεσαν τον ασθενή του. Στο νοσοκομείο του ΡΙΟΥ είχαμε πυροβολισμούς στα ΤΕΠ.
     Είχαμε σοβαρούς τραυματισμούς νοσηλευτριών με μαχαίρι από ασθενείς, στο ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ  ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ, είχαμε σοβαρούς τραυματισμούς διασωστών του ΕΚΑΒ .
       Οι κλοπές, οι τραυματισμοί προσωπικού, οι βανδαλισμοί είναι συχνό φαινόμενο στις υγειονομικές μονάδες, στο ΕΚΑΒ.
        Από τύχη μέχρι τώρα δεν θρηνήσαμε  νεκρούς συναδέλφους από  βίαιες επιθέσεις.
Ενημερώνουμε τους ασθενείς και συνοδούς  που προσέρχονται στις υγειονομικές μονάδες.
     Το λιγοστό, κουρασμένο υγειονομικό προσωπικό δεν  είναι ....ταχυδακτυλουργοί .... να εξυπηρετούν σε μηδέν χρόνο τους ασθενείς. 
      Δεν είμαστε ....θαυματοποιοί.... . να προσφέρουμε φροντίδα χωρίς να πονέσουν οι   ασθενείς με νταήδες συνοδούς.
Καλούμε την πολιτεία να λάβει μέτρα.
     Να βελτιωθεί η φύλαξη στα νοσοκομεία με περισσότερους φύλακες. Να δοθεί η  θεσμική και η  οικονομική δυνατότητα  στα  νοσοκομεία  να συνάπτουν συμβάσεις ορισμένου χρόνου με εξιδεικευμένο προσωπικό φύλαξης. 
     Να υποβάλλουν μηνήσεις σε βάρος των ατόμων που βιαιοπραγούν τα νομικά πρόσωπα και όχι οι υπάλληλοι που δέχονται τις επιθέσεις, οι οποίοι φοβούνται τη στοχοποίηση και το αποφεύγουν.
     Οι ποινές να είναι αυστηρές και παραδειγματικές. Όχι όπως τώρα συλλαμβάνονται δεν γίνονται μηνήσεις και μετά την εξακρίβωση των στοιχείων στο αστυνομικό τμήμα  αφήνονται ελεύθεροι χωρίς καμία επίπτωση.
       Συχνές περιπολίες της αστυνομίας στους γύρω δρόμους των νοσοκομείων.  Παρ ότι το χθεσινό τραγικό συμβάν προκλήθηκε από αστυνομικό  οι περιπολίες της αστυνομίας  λειτουργούν  αποτρεπτικά.  
                     Μιχ. Γιαννάκος - ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: