Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022

Ιατρικός Σύλλογος Πατρών: «Ας σεβαστούμε τη λειτουργία των Νοσοκομείων»

     Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών συστήνει στους πολίτες, πλην εξαιρετικά επειγόντων περιστατικών, να απευθύνονται αποκλειστικά στα Νοσοκομεία τις ημέρες που τελούν σε εφημερία, λόγω του ότι υπάρχει πλήρης ετοιμότητα σε όλα τα τμήματα που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών. 
Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:
    “Τα νοσοκομεία που δεν τελούν σε εφημερία, δεν έχουν πλεονάζον προσωπικό διαθέσιμο για την αντιμετώπιση όλων των προσερχόμενων περιστατικών. Επιπλέον, οι εφημερεύοντες ιατροί αναγκάζονται να εγκαταλείπουν την περίθαλψη βαρέων πασχόντων ασθενών στους ορόφους,
ώστε να εξυπηρετηθούν οι πολίτες, αποδιοργανώνοντας την εύρυθμη λειτουργία των Νοσοκομείων. 
     Για τον ασθενή που είναι σε κρίσιμη κατάσταση, μπορεί να χαθεί πολύτιμος χρόνος στην παροχή πρώτων βοηθειών και αναμονή διακομιδής στο εφημερεύων Νοσοκομείο.
     Στα Νοσοκομεία εξυπηρετούνται περιστατικά δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας περίθαλψης και όχι πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, τα οποία αντιμετωπίζονται σε δημόσιες δομές ΠΦΥ.
    Η επιβάρυνση του ΕΚΑΒ για τις απαραίτητες διακομιδές ανάμεσα στα Νοσοκομεία δημιουργεί ένα επιπλέον φορτίο που δημιουργεί αποδιοργάνωση στην ήδη φορτωμένη λειτουργία του (έκτακτα, εξιτήρια, διανοσοκομειακές διακομιδές, αιμοκαθάρσεις, κλπ). 
    Θα πρέπει να βοηθήσουμε όλοι ώστε να αποφεύγονται οι πολύωρες αναμονές και η ταλαιπωρία των πολιτών στα Νοσοκομεία. 
  Τέλος, επεισόδια βιαιοπραγίας κατά ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού καταδικάζονται συλλήβδην από το κοινωνικό σύνολο. Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό αξίζει συγχαρητηρίων και σεβασμού για την πολυετή μάχη για τη διάσωση και περίθαλψη των πολιτών κατά τη διάρκεια της πανδημίας, 
Αναδημοσίευση από το tempo24.news/

Δεν υπάρχουν σχόλια: