Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022

Πρωτοβουλίες από την ΠΟΕΔΗΝ, για την αναστολή και τροποποίηση του καθηκοντολογίου ΔΕ Νοσηλευτικού Προσωπικού.

ΑΘΗΝΑ 23/08/2022              ΠΡΟΣ: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΠΟΕΔΗΝ
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 254                    ΚΟΙΝ.: 1. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ  κο ΘΑΝΟ ΠΛΕΥΡΗ
                                                     2.  ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ  κα. ΑΣΗΜΙΝΑ ΓΚΑΓΚΑ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ
ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΛΟΓΙΟΥ
ΔΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
Συνάδελφοι,
    Η ΠΟΕΔΗΝ απαιτεί με δυναμικές Πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει, την αναστολή και τροποποίηση του άδικου καθηκοντολογίου του Δ.Ε. Νοσηλευτικού Προσωπικού που υποβαθμίζει και μετατρέπει μάχιμους πολεμιστές της πρώτης γραμμής του Υγειονομικού πολέμου σε βοηθούς θαλάμου. Τροποποίηση με βάση τις προτάσεις που θα κατατεθούν από την ΠΟΕΔΗΝ και τους φορείς του Νοσηλευτικού Προσωπικού.
  Παράλληλα οι Διοικήσεις Νοσηλευτικών Υπηρεσιών των Νοσοκομείων, αδυνατούν να εκδώσουν προγράμματα με βάση το νέο καθηκοντολόγιο με αποτέλεσμα και οι υπογράφοντες τα προγράμματα, αλλά και το Δ.Ε. Νοσηλευτικό Προσωπικό να είναι νομικά έκθετοι επειδή τα προγράμματα εργασίας είναι παράνομα.
      Καλούμε τα Σωματεία Μέλη, να συνεδριάσουν, να πραγματοποιήσουν Γενικές Συνελεύσεις και να δηλώσουν την κάθετη αντίθεσή τους στο εν λόγω καθηκοντολόγιο. Να πιέσουν τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων, να δηλώσουν εγγράφως προς τις υγειονομικές αρχές ότι η έκδοση του καθηκοντολογίου οδηγεί σε αδιέξοδο και έκνομη λειτουργία των Νοσοκομείων.
    Η ΠΟΕΔΗΝ θα συνεδριάσει και θα αποφασίσει σειρά δυναμικών Πρωτοβουλιών στην κατεύθυνση αναστολής και τροποποίησης του καθηκοντολογίου που αναστατώνει χωρίς λόγο τη λειτουργία των Νοσοκομείων ενόψει δύσκολου φθινοπώρου και χειμώνα.
        Καλούμε τους Υπουργούς Υγείας να αναστείλουν και να τροποποιήσουν το εν λόγω καθηκοντολόγιο πριν οδηγηθούν σε αδιέξοδα τα Νοσοκομεία.
                         Από την  ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ της  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: