Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Ακόμη μια ΠΑΡΕΡΜΒΑΣΗ του Σωματείου μας για την ΥΓΕΙΑ στην περιοχή μας και τον ρόλο της 6ης Υ.Πε.

         Σε ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ η Υγεία στην περιοχή μας, λόγω των προβλημάτων που υπάρχουν και της εγκατάλειψης που βιώνουμε, μια κατάσταση που επιδεινώνεται από τον τρόπο αντιμετώπισης- διαχείρισης αυτής της κατάστασης από την 6η Υ.Πε, μια διαχείριση που δημιουργεί περαιτέρω δυσλειτουργίες, αλαλούμ και χαώδεις καταστάσεις.
        Από που να ξεκινήσει κάποιος και που να τελειώσει, αναφερόμενος σε όλα εκείνα τα συμβαίνοντα στη περιοχή μας:
    • Να ξεκινήσουμε από την χαώδη κατάσταση στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου;
    • Να πάμε στα Καλάβρυτα, όπου πέρα από τα υπόλοιπα προβλήματά τους, αντιμετωπίζουν μεγάλη εγκατάλειψη σε ότι αφορά την διακομιδή των Ασθενών, μια λειτουργία που στην κλειτορία έχει φθάσει στα όρια της επικινδυνότητας με την λειτουργία των Ασθενοφόρων χωρίς επαρκές πλήρωμα με ένα μόνον άτομα, γεγονός ανεπίτρεπτο και επικίνδυνο.
    • Αν αγγίξουμε την Ηλεία, εκεί τα λόγια είναι περιττά. Αμαλιάδα, Πύργος κρέσταινα, Ανδρίτσαινα, ένα απέραντο χάος
         Απ΄ αυτά τα προβλήματα και αυτές τις καταστάσεις, δεν εξαιρείτε ούτε η δική μας περιοχή και ιδιαιτέρως το Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας, το οποίο οι Διοικούντες την 6η Υ.Πε, το βλέπουν ΕΧΘΡΙΚΑ και δυστυχώς του συμπεριφέρονται ΑΛΑΖΟΝΙΚΑ και ΥΠΕΡΟΠΤΙΚΑ, χωρίς να λαμβάνουν καθόλου υπ΄ όψιν τους, την Διοίκηση, το Δ.Σ και τούς φορείς του Νοσοκομείου, σε μια σειρά από τομείς. Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποια απ΄ αυτά τα πάμπολλα συμβαίνοντα, όπως:
    • Κατ΄ αρχήν η γνωστή υπόθεση με τον Διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής, που ευτυχώς έληξε και ομαλοποιήθηκε η έκρυθμη κατάσταση του Νοσοκομείου.
    • Η περίπτωση με τον Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας, που ακόμη υφίσταται ταλαιπωρώντας τους Ιατρούς και το Νοσοκομείο, μια ανάθεση που στήθηκε με προκλητικές διαδικασίες, ανάθεση που λειτουργεί ως πόλος και εστία όλων αυτών των δεινών στο Νοσοκομείο, σαν και το προαναφερόμενο και όχι μόνον.
    • Οι μετακινήσεις Ιατρών Παθολόγων προς άλλα Νοσοκομεία, με αποφάσεις του Κου Κατσίβελλα χωρίς ποτέ να ερωτηθεί γι΄ αυτές έστω και τυπικά η Διοίκηση. Μετακινήσεις μάλλον εκδικητικές επειδή όρθωσαν το ανάστημά τους στις προαναφερόμενες επιλογές για τον Διευθυντή της Παθολογικής κλινικής, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τεράστιες δυσλειτουργίες στο Νοσοκομείο μας που εφημερεύει μέρα παρά μέρα, που δυστυχώς έφθασε ακόμη και στο σημείο να κλείνουν εξ΄ αιτίας αυτών των ερήμην της Διοίκησης προαναφερόμενων επιλογών, Ιατρεία του Νοσοκομείου, ταλαιπωρώντας καθημερινά τούς Πολίτες.
    • Οι ρουσφετολογικές μετακινήσεις Εργαζόμενων, από το ένα Νοσοκομείο στο άλλο, όπως αυτές οι πρόσφατες από το ΝΝΘώρακος που έχει πρόβλημα αναστολής της λειτουργίας των Διοικητικών του υπηρεσιών, στο υπερκορεσμένο ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ, απ΄ όπου προέρχεται η Υποδιοικήτρια, όπου δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, παρά τις αντίθετες αποφάσεις του Δ.Σ του Νοσοκομείου μας.
και πολλά άλλα προβλήματα και μικροπρέπειες, που φανερώνουν ότι αυτοί οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, που δυστυχώς περί άλλα τυρβάζουν και άλλα μηχανεύονται, δεν ήλθαν για να λειτουργήσουν αρμονικά το σύστημα που περνάει δύσκολες και κρίσιμες καταστάσεις, αλλά για να κάνουν τις προσωπικές τους πολιτικές, γι΄ αυτό και η γενική κατακραυγή εναντίον τους, μια κατακραυγή και εναντίωση που προσπαθούν να την πνίξουν με διάφορες μηχανορραφίες, με απαράδεκτες, προκλητικές και εμπαθείς πρακτικές, σε όσους τους αντιστέκονται.
         Απέναντι λοιπόν σε όλα αυτά τα ζητήματα, που δεν είναι και τα μόνα, για τα οποία οι σημερινοί, οι εκ του μακρόθεν παρατηρητές, Διοικούντες την Υ.Πε, που με τις καταστροφικές τους εντολές και κατευθύνσεις που διαλύουν την ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ και ιδιαιτέρως το Νοσοκομείο ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ, δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς, πέρα από την σχετική ενημέρωση που κάναμε στον Αρμόδιο Υπουργό, επιβάλλεται και πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα και να εναντιωθούμε, τόσο στούς συγκεκριμένους που πλέον πνέουν τα λοίσθια, όσο και στην σχετική κυβερνητική πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: