Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

«Task force» στο Αιγαίο για τα προβλήματα υγείας των ακριτών

          Tα θέματα του ιατρικού προσωπικού στο νησιωτικό Αιγαίο, η έγκριση των οργανισμών των Νοσοκομείων της 2ης ΥΠΕ, η ολοκλήρωση του προγράμματος ΕΣΠΑ, καθώς και οι ιατροί που θα καλύπτουν τις ακτοπλοϊκές γραμμές, ήταν τα θέματα που απασχόλησαν τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκο, ο οποίος επισκέφθηκε την Δευτέρα 11/8/14 την 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου, στον Πειραιά.
     Ο Λ. Γρηγοράκος τόνισε ότι έχουν, ήδη, υπογραφεί οι διορισμοί όλων των ιατρών, που είχαν ολοκληρωθεί οι κρίσεις τους και των επικουρικών ιατρών για τα Νοσοκομεία της 2ης ΥΠΕ, σε σύσκεψη με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, τον Αν. Διοικητή της 1ης ΥΠΕ Σωτήριο Ζώτο και τον Υποδιοικητή της 2ης ΥΠΕ Χαράλαμπο Πλάτση. 

     Ακόμα, ανακοίνωσε ότι στις προτεραιότητές του και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του είναι η δημιουργία μια ομάδας «task force» στην περιοχή του Αιγαίου, η οποία θα αποτελείται από ιατρούς, διασώστες, νοσηλευτές, ψυχολόγους, μαίες και κοινωνικούς λειτουργούς και θα παρεμβαίνει επικουρικά στο Αιγαίο για την επίλυση των προβλημάτων υγείας των κατοίκων των νησιωτικών περιοχών. 

     Eπίσης, ο κ. Γρηγοράκος συζήτησε και θέματα εθελοντικής προσφοράς υπηρεσιών υγείας στη διάρκεια της θερινής περιόδου, με προοπτική κάλυψης και τη χειμερινή περίοδο, για τα νησιά της άγονης γραμμής.

      Παράλληλα, αποφασίσθηκε η επιτάχυνση των διαδικασιών για το Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής μέσα από την συνεργασία των φορέων της 2ης ΥΠΕ, του ΕΚΑΒ και του ΕΚΕΠΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: