Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Η λαθεμένη και διερευνητέα παρέμβαση της ΔΑΚΕ Γ.Ν. ΠΑΤΡΩΝ.

Σε ότι αφορά το σημερινό ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΔΑΚΕ Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ, που ξαφνικά μας προέκυψε ΛΑΛΙΣΤΑΤΗ, αφήνοντας σε όλους μας πλήθος ερωτηματικών, έχουμε να πούμε τα εξής:
      Κατ΄ αρχήν είναι ΝΤΡΟΠΗ σήμερα που διώκονται Εργαζόμενοι για την ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ τους ΔΡΑΣΗ, όπου θα έπρεπε να βγουν και να πάρουν θέση, όπως έκαναν άλλοι Συνδικαλιστικοί φορείς - Εργαζόμενοι και παρατάξεις ακόμη και από την κεντρική ΔΑΚΕ σε επίπεδο ΠΟΕΔΗΝ και ΑΔΕΔΥ, να βγαίνει η Συνδικαλιστική παράταξη της ΔΑΚΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ και να λέει όλα αυτά που λέει. (αλήθεια οι δύο υπογράφοντες αυτήν την ανακοίνωση εκφράζουν τα όργανα της ΔΑΚΕ, συνεδρίασαν και πότε γι΄ αυτό, ή ακολουθούν την πεπατημένη που καταγγέλλουν).
          Αναρωτιόμαστε, σε συνέχεια λοιπόν, ως προς τι αυτές οι ανακοινώσεις της τοπικής ΔΑΚΕ ειδικά σήμερα. Ποιος ο σκοπός και ο στόχος για λειτουργίες και ζητήματα που δεν προέκυψαν ξαφνικά σήμερα και που ξέρει πολύ καλά για το πως γίνονται, για το πως δηλ λειτουργεί το Συνδικαλιστικό μας κίνημα σε όλα του τα επίπεδα, λειτουργία από την οποία δεν διαφέρουμε, ούτε εμείς στο Σωματείο Εργαζόμενων του Γ. Ν ΠΑΤΡΩΝ, ούτε τα μέλη της ΔΑΚΕ που λειτουργούν σε άλλα όργανα, ούτε ο Συνάδελφος Σουγλέρης όπου λειτουργούσε και λειτουργεί μέχρι σήμερα.
         Πραγματικά λοιπόν προβληματιζόμαστε για όλα αυτά, γι΄ αυτήν την στάση της τοπικής ΔΑΚΕ. Προβληματιζόμαστε διπλά την στιγμή που η ΔΑΚΕ ξέρει ότι αυτά τα ζητήματα που καταγγέλλουμε και έχουν συζητηθεί πολλάκις στο Σωματείο και έχουν απασχολήσει κι΄ άλλους συνδικαλιστικούς φορείς και όπως όλοι έτσι κι΄ αυτή έχει κληθεί να συμμετάσχει αλλά απείχε. Προβληματιζόμαστε βεβαίως και για την θέρμη συγκεκριμένης τοπικής εφημερίδας που έτρεξε να φιλοξενήσει τέτοιες δηλώσεις χωρίς καν να ζητήσει να τις σχολιάσουμε, όπως κάνει σε άλλες τέτοιες παρόμοιες περιπτώσεις.
     Λυπούμαστε που η τοπική ΔΑΚΕ και μάλιστα οι δύο μοναδικοί υπογράφοντες, δίνουν ΓΗ και ΥΔΩΡ σ΄ αυτήν την φάση στους Διοικούντες, όταν όλο το Συνδικαλιστικό κίνημα είναι στις επάλξεις, χρησιμοποιούμενη για τα σχέδια άλλων, ¨εκτός κιαν αποπληρώνουν κάποια συγκεκριμένα δικά τους γραμμάτια¨.
     Δεν ξέρουμε αν όλα αυτά είναι ενταγμένα σε κάποια ¨γενικότερη κατεύθυνση¨, σίγουρα όμως είναι μέθοδοι και πρακτικές που συμβάλλουν στην συκοφάντηση και τον ευτελισμό των ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ και του ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ και αυτό η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΑΚΕ σίγουρα θα πρέπει να το δει και μάλιστα ΑΜΕΣΑ. Στην δε τοπική ¨ΔΑΚΕ¨ θα συνιστούσαμε αντί να κάτσει στα αυγά της να μην βγαίνει να προκαλεί.
                                 ..............................................................
...Διαβάστε την Επιστολή - Ανακοίνωση της ΔΑΚΕ, αλλά και την επίμαχη ανακοίνωση του Σωματείου μας, κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που ακολουθεί:
https://workspaces.acrobat.com/?d=-*odiHdzE1fhlJXWVqFKxg

Δεν υπάρχουν σχόλια: