Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

"Οι Νοσοκομειακοί γιατροί δεν είναι κλωτσοσκούφι!"

         "Σχετικά με τις δημόσιες αναφορές του διοικητή της 6ης ΥΠΕ, αλλά και με όλο τον σεβασμό και την αγάπη προς όλους, απαντώντας στις αιτιάσεις του κ. Κατσίβελα, ότι ''οι γιατροί είναι στην διάθεση του συστήματος'', θα ήθελα να πώς ως εκπρόσωπος της Τριμελούς Επιτροπής Γιατρών του Γ. Ν. Πατρών ότι, οι νοσοκομειακοί γιατροί  δεν μπορούν να αποτελούν το κλωτσοσκούφι του συστήματος.
        Κάθε γιατρός έχει διοριστεί έπειτα από διπλή αξιολόγηση, σε μία θέση σε κάθε νοσοκομείο και εξυπακούεται πως εκεί είναι απαραίτητος.
        Επομένως οι εφημερίες που πραγματοποιεί στο νοσοκομείο όπου εργάζεται είναι οι αναγκαίες για το νοσοκομείο και μάλιστα όλοι γνωρίζουν πως λόγω της σημαντικής έλλειψης ιατρικού προσωπικού, κάθε γιατρός πραγματοποιεί υπερβάλλουσες (παράνομες εργασιακά) εφημερίες, δηλαδή πέρα από τις νόμιμες που επιτρέπει  η σχετική νομοθεσία για τις ώρες εργασίας (ΠΔ 88/99 και 76/05), κάτι που γνωρίζει ασφαλώς και ο κ. Διοικητής της 6ης ΥΠΕ αλλά και όλα τα διοικητικά στελέχη όλων των βαθμίδων.
       Επομένως είναι αδιανόητο να καλούνται οι γιατροί να πραγματοποιήσουν κι άλλες παράνομες εφημερίες, μπαλώνοντας τρύπες στα γειτονικά νοσοκομεία, από κενά σε ιατρικό προσωπικό που έχουν δημιουργηθεί από την πολιτική του υπουργείου που έχει παγώσει (επι υπουργείας Α. Λοβέρδου) τους διορισμούς αλλά και τις κρίσεις που ήσαν σε εξέλιξη εδώ και δύο χρόνια!
       Τα κενά στα Νοσοκομεία Πύργου, Αγρινίου, Μεσολογγίου, αλλά και της Πάτρας, δεν οφείλονται στις άδειες του καλοκαιριού αλλά στις ελλείψεις ιατρικού προσωπικού, τις οποίες πρέπει ο κ. Διοικητής της 6ης ΥΠΕ να αναζητήσει από το υπουργείο υγείας και όχι ορίζοντας με εκβιαστικό (διοικητικό) τρόπο, ως εφημερεύοντες στο Νοσοκομείο Πύργου, ιατρούς του νοσοκομείου ''Άγιος Ανδρέας'' , γνωστού όντος ότι αυτοί οι γιατροί πραγματοποιούν υπεράριθμες εφημερίες στο τμήμα όπου εργάζονται. Κατ'αναλογία προκλήθηκε πρόβλημα και με την μετακίνηση του καρδιολόγου από το  Μεσσολόγγι στο Νοσοκομείο Αγρινίου.
        Θεωρώ ότι είναι καιρός και η 6η ΥΠΕ μαζί με τις διοικήσεις των νοσοκομείων, να εφαρμόσουν την νομοθεσία, αλλά και οι γιατροί όλων των νοσοκομείων, να διεκδικήσουν την εφαρμογή της νομοθεσίας με κάθε τρόπο".
Αναδημοσίευση από The Best News

Δεν υπάρχουν σχόλια: