Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Το Ν.Τ ΑΔΕΔΥ ΑΧΑΪΑΣ για τις ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ κκαι την 6η Υ.Πε.

Το Νοµαρχιακό Τµήµα ΑΔΕΔΥ Αχαΐας χαιρετίζει την αγωνιστική στάση των εργαζοµένων στις δηµόσιες υπηρεσίες της Αχαΐας ενάντια στην ανθρωποφάγα και διαλυτική των υπηρεσιών «αξιολόγηση» που προωθεί η συγκυβέρνηση Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ µέσω του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθµισης κατ΄ απαίτηση της Τρόικας και των δανειστών της και καλεί τους εργαζόµενους στo Δηµόσιο να παραδίδουν τα Φύλλα Αξιολόγησης στα Σωµατεία τους.
Ειδικότερα, το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Αχαΐας στηρίζει τον αγώνα και τηνστάση των εργαζόµενων της 6ης Υ.Πε και του Σωµατείου τους, οιοποίοι ανταποκρινόµενοι στις κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ και τηςΠΟΕΔΗΝ, σχεδόν στο σύνολό τους, όλοι εκτός από έναν, παρέδωσαντα ΦΥΛΛΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ στο Σωµατείο τους.
Θεωρεί ότι η πρόσφατη στάση και οι πρακτικές της κας Υποδιοικήτριας της 6ης Υ.Πε. απέναντι στο Διοικητικό Συµβούλιο του Σωµατείου και τους εργαζόµενους της 6ης Υ.Πε. εντάσσεται στο γενικότερο κλίµα εκφοβισµού των εργαζόµενων στο δηµόσιο πουnπροωθεί η κυβέρνηση µέσω των διοικητικών της στελεχών.
Η πρόσφατη ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στην Διοίκηση της6ης Υ.Πε. (04/08), όπου συµµετείχαν εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ, τηςΠΟΕΔΗΝ, της Οµοσπονδίας Εργαζόµενων στο ΠΕΔΥ, του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ, του Νοµ. Τµήµ ΑΔΕΔΥ ΑΧΑΪΑΣ και των Σωµατείων των Νοσοκοµείων του ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ, του ΠΠΝ ΡΙΟΥ, του ΝΝ ΘΩΡΑΚΟΣ, της 6ης Υ.Πε. και βεβαίως οι Εργαζόµενοι της Υ.Πε.
απαίτησε :
1. Να µεταφερθεί προς τη Διοίκηση της 6ης Υ.Πε. η αντίδραση
όλων των φορέων για την τακτική και την αντιδεοντολογική
στάση της κας Υποδιοικήτριας προς το Σωµατείο και τους
εργαζόµενους της 6ης Υ.Πε. µε την απαίτηση, ότι η
συνδικαλιστική δράση είναι θεσµοθετηµένη και προστατεύεται
από το νόµο 1264/82, η κα Υποδιοικήτρια να δώσει εξηγήσεις

2. Να ΕΞΑΙΡΕΘΕΙ άµεσα η κα Υποδιοικήτρια απ΄ όλες τις ΕΔΕ
που διενεργεί αυτήν την περίοδο, τόσο αυτής που αφορά τον
ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ, όσο και αυτής που αφορά στο ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ,
ΕΔΕ µε χαρακτηριστικά πολιτικής και συνδικαλιστικής δίωξης.
3. Να σταµατήσει άµεσα η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ των Συναδέλφων -
Εργαζόµενων της 6ης Υ.Πε, των διορισµένων στο Υπηρεσιακό
Συµβούλιο, γεγονός απαράδεκτο και καταδικαστέο, λόγω της
προσωπικής της εµπλοκής.
Το Νοµαρχιακό Τµήµα ΑΔΕΔΥ Αχαΐας καλεί τους εργαζόµενους
της 6ης Υ.Πε. και συνολικά του Δηµοσίου να συνεχίσουν τον αγώνα τους ενάντια στην «αξιολόγηση» της κυβέρνησης και της Τρόικας (Ε.Ε.-ΔΝΤ-ΕΚΤ), η οποία οδηγεί στην κατηγοριοποίηση/κατάταξη των εργαζόµενων, στη διαφοροποίηση του κάθε µισθού (=ατοµικός µισθός) και στη δηµιουργία ενός κατηγοριοποιηµένου και αξιολογηµένου σώµατος εργαζοµένων πάντα έτοιµου προςδιαθεσιµότητα – απόλυση.
Μπροστά στην καθολική άρνηση των εργαζοµένων να προχωρήσουν στην αυτοαξιολόγηση, η κυβέρνηση µε την ψήφιση τροπολογίας µετατρέπει τώρα την υποχρεωτικότητα της αυτοαξιολόγησης σε προαιρετική και προσπαθεί να παρακάµψει τα αδιέξοδά της. Με την τροπολογία αυτή δεν αλλάζει τίποτα στο περιεχόµενο και στους στόχους της αξιολόγησης, µένοντας σταθερή στην απόφαση της να απολύσει χιλιάδες εργαζόµενους. Γι’ αυτό χρησιµοποιεί άµεσα και τις άλλες διατάξεις του Νόµου για επανέλεγχο της µετατροπής των συµβάσεων.
Καλούµε τους εργαζόµενους στο Δηµόσιο, Υπαλλήλους,
Προϊστάµενους και Διευθυντές να συνεχίσουν στο δρόµο του
αγώνα για την κατάργηση του νόµου 4250/2014, σύµφωνα µε τις αποφάσεις της ΑΔΕΔΥ. Τους καλούµε να µη συµµετέχουν σε
οποιαδήποτε διαδικασία αξιολόγησης. Ιδιαίτερα απευθυνόµαστε
στους Προϊστάµενους και Διευθυντές και τους καλούµε να απέχουν από κάθε διαδικασία έκδοσης απόφασης επιµερισµού ποσοστών αξιολόγησης. Καλούµε όσους έχουν προχωρήσει σε αυτή τη διαδικασία, να ανακαλέσουν άµεσα τις αποφάσεις τους.
Καλούµε, επίσης, όλους τους συναδέλφους να µην
συµπληρώσουν τα ΦΥΛΛΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ και να τα
παραδώσουν στα σωµατεία τους.
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ – ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ
ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΟΣ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ
ΣΤΟΧΟ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ
ΑΓΑΘΩΝ
Η ΕΓ του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Αχαΐας

Δεν υπάρχουν σχόλια: