Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Παρέμβαση της ΑΔΕΔΥ για τις συνδικαλιστικές διώξεις της 6ης Υ.Πε.

         Παρέμβαση στον υπουργό Υγείας Μ. Βορίδη με επιστολή της πραγματοποιεί η ΑΔΕΔΥ, διαμαρτυρόμενη για τη συνδικαλιστική δίωξη –όπως την χαρακτηρίζει- σε βάρος του Προέδρου του Σωματείου «Ιπποκράτης» Κώστα Πετρόπουλου, και τις απειλές που δέχονται εργαζόμενοι της 6ης Υ.ΠΕ. για να συμμετάσχουν στις διαδικασίες αξιολόγησης.
        Παράλληλα, για το ίδιο θέμα, συνδικαλιστές και συνδικαλιστικοί φορείς την τρίτη 12/8/14, πραγματοποίησαν για αυτά τα ζητήματα παράσταση διαμαρτυρίας στην 6η ΥΠε σήμερα στις 12 το μεσημέρι.

Αναλυτικά η επιστολή της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ αναφέρει:

     "Κύριοι Υπουργοί,

        Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. παρακολουθεί με έκπληξη τα όσα διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα από τη διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Πρόκειται για πρωτοφανή εκδήλωση αλαζονείας και αυταρχισμού από την πλειοψηφία της Διοίκησης, που στόχο έχει τον εκφοβισμό και τη χειραγώγηση των συνδικαλιστικών στελεχών και των εργαζομένων.

       Η διοίκηση παρεμβαίνει με αντιδημοκρατικό και εκδικητικό τρόπο σε βάρος προβεβλημένων συνδικαλιστικών στελεχών που αναδεικνύουν προβλήματα που οφείλονται σε δικές της παραλείψεις και πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες. Αντί, λοιπόν, οι διοικούντες της 6ης Υ.ΠΕ. να αναλάβουν τις ευθύνες τους, προβαίνουν σε μία κίνηση αντιπερισπασμού και μετακύλησης ευθυνών, σε πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του Προέδρου του Σωματείου Ιπποκράτης του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» και μέλους του Γ.Σ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., Κώστα Πετρόπουλου, την οποία αναλαμβάνει η υποδιοικητής κα. Αλμπάνη. Παράλληλα απειλούνται και εκβιάζονται οι εργαζόμενοι της 6ης Υ.ΠΕ. να συμμετάσχουν στις διαδικασίες αξιολόγησης παρότι η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. έχει κηρύξει απεργία – αποχή διαρκείας από τα συγκεκριμένα καθήκοντα. Η απεργία – αποχή, μάλιστα, που κρίθηκε απολύτως νόμιμη από τα δικαστήρια ως προς τα αιτήματα και τη μορφή και μόνο για τυπικούς λόγους παράνομη.

Κύριοι Υπουργοί,

       Σας καλούμε άμεσα να παρέμβετε εγκαλώντας το Διοικητή και την Υποδιοικητή της 6ης Υ.ΠΕ. για τον αυταρχικό κατήφορο και τις διώξεις.

     Απαιτούμε:

-Να σταματήσει άμεσα κάθε πειθαρχική δίωξη σε βάρος του συνδικαλιστικού στελέχους και μέλους του ΓΣ της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., Κώστα Πετρόπουλου.

- Να σταματήσουν άμεσα οι προσπάθειες εκφοβισμού και εκβιασμού των εργαζομένων της 6ης Υ.ΠΕ., που έχουν στόχο να εξαναγκαστούν να συμμετάσχουν στις διαδικασίες αξιολόγησης".

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: