Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

ΑΠΟΦΑΣΗ της 6ης/2015, Συνεδρίασης του Δ.Σ του Σωματείου μας.

           Την TETAΡΤΗ 10/6/15, συνεδρίασε το Δ.Σ του Σωματείου μας,  μετά από σχετική πρόσκληση του Προέδρου του Σωματείου μας,  με  τα παρακάτω θέματα:
Ø Εκτιμήσεις για την ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ μας με Υπουργό Υγείας.
Ø Εκτιμήσεις 24ωρης ΑΠΕΡΓΙΑΣ 20ης Μάη.
Ø Επέκταση Ειδικής άδειας-Επαναφορά Επιδόματος κλειστών χώρων.
Ø Μετακινήσεις Νοσηλευτικού Προσωπικού.
Ø Οι Απλήρωτες Αργίες και τα Νυκτερινά του 2015.
Ø Διάφορα τρέχοντα θέματα και Ενημερώσεις.
           Σ΄  αυτήν  την Συνεδρίαση, από την οποία  απουσίαζαν η Μαυρίκη και ο Ντάβλας, ο  Πρόεδρος του Σωματείου μας, αφού γνωστοποίησε στα Μέλη του Δ.Σ, την παραίτηση, του μέλους του Δ.Σ του Σωματείου μας ΑΓΓΕΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑΝΣΥ, λόγω της  συνταξιοδότησης,  την οποία  βεβαίως και ευχαρίστησε για την πολύχρονη παρουσία της και προσφορά της στα Συνδικαλιστικά δρώμενα του χώρου μας και αφού καλωσόρισε το νέο μέλος του Δ.Σ του Σωματείου μας, τον Αναπληρωματικό ΠΑΠΑΜΗΤΡΟΥ ΔΗΜΟ, στον οποίο ευχήθηκε καλή θητεία, καλή δουλειά και συνεργασία, εισηγούμενος τα θέματα της προαναφερόμενης ημερήσιας διάταξης,  αναφέρθηκε:
ü   Κατ΄ αρχήν στην Συνάντησή μας με τον Υπουργό Υγείας, την Σύσκεψη που έγινε στο Υπουργείο Υγείας, μετά από δική μας πρωτοβουλία και παρουσία όλων των φορέων της περιοχής μας, για τα προβλήματα του Νοσοκομείου μας. Μια συνάντηση που ήταν απόρροια της πετυχημένης ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΦΟΡΕΩΝ που είχαμε διοργανώσει το προηγούμενο διάστημα ως Σωματείο.  Απ΄ αυτή την συνάντηση δεν μπορούμε να πούμε ότι προέκυψε κάτι συγκεκριμένο. Εκείνο όμως που μπορούμε να πούμε είναι ότι πετύχαμε να   αναδειχθεί το πρόβλημα και ειδικά αυτό που ζητούσαμε, η ιδιαιτερότητα του Νοσοκομείου μας, μια ιδιαιτερότητα που μας οδηγεί στη κατ΄ εξαίρεση στήριξη του από το Υπουργείο. Στα πλαίσια αυτά βρισκόμαστε εν αναμονή των σχετικών ανακοινώσεων του Υπουργού, στην επικείμενη κάθοδό του στην Πόλη μας, που θα γίνει τις επόμενες ημέρες βάσει της σχετικής πρόσκλησης του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας. Εάν και εφ΄ όσον τότε δεν υπάρξουν ανακοινώσεις, στα πλαίσια της κατανόησης που έδειξε και των σχετικών δεσμεύσεών του, τότε και εμείς θα επαναπροσδιορίσουμε την στάση μας με νέα ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ και Κινητοποιήσεις όλης της κοινωνίας, μετά από απόφαση βεβαίως και πρωτοβουλία των φορέων.
ü   Στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ της 20ης του Ιούνη, αλλά και αυτής της 12ης του Μάη, όπου μπορεί να σημείωσαν επιτυχία ως Απεργιακές Κινητοποιήσεις, δεν είχαν όμως εκείνη την συμμετοχή των Συναδέλφων μελών μας που επιδιώκαμε, τόσο στη σχετική Συγκέντρωση στην Πύλη την 12η Μάη, όσο και στο Συλλαλητήριο της Αθήνας την 20η Μάη, όπου θα ανεβαίναμε με Πούλμαν για να διαμαρτυρηθούμε κυρίως για την μη καταβολή των Αργιών-Νυκτερινών, ενημερώνοντας τους παράλληλα σχετικά για τα συμβαίνοντα στην Αθήνα και ασκώντας παράλληλα σχετική κριτική για την μη συμμετοχή όλων των μελών του Δ.Σ στον αγώνα, ως έχουν υποχρέωση, για την δουλειά που χρειάστηκε να γίνει για την ενημέρωση των μελών μας  και την επιτυχία αυτών των κινητοποιήσεων.
ü  Στην ανάγκη προώθησης προς κάθε κατεύθυνση και κυρίως στην ΠΟΕΔΗΝ, της διεκδίκησης  που έχει να κάνει με την επέκταση της ειδικής άδειας σε όλους όσους Εργάζονται στους χώρους όπου αυτή δίδεται και την ανάγκη επαναφοράς του σχετικού επιδόματος των κλειστών χώρων που διδόταν.
ü   Στην καθυστέρηση της πληρωμής των Αργιών-Νυκτερινών, τις σχετικές παρεμβάσεις που κάναμε και το πρόβλημα που προέκυψε στο Δ.Σ του Νοσοκομείου, όπου λόγω των ελλιπών σχετικών πιστώσεων, μπήκε εκ νέου ζήτημα περικοπής κατά 15% περίπου, αυτών των οφειλόμενων ποσών, πρόταση που δεν έγινε αποδεκτή και που δεν ψηφίστηκε από τους εκλεγμένους εκπρόσωπους  μας σ΄ αυτό.
ü   Στην ανάγκη διεκδίκησης, επιστροφής του μετακινημένου στην 6η Υ.Πε και όχι μόνον Προσωπικού μας, αλλά και στην ανάγκη ενίσχυσης μας, με εκείνο το προσωπικό που είχαν δεσμευτεί, για την  Αιμοδοσία, όταν παρά την θέλησή μας της ανέθεταν τις επιπρόσθετες υποχρεώσεις, που ανήκαν και προσφέρονταν από το ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ.
ü   Στην ανάγκη αλλαγής των ημερών εφημερίας του Νοσοκομείου μας, ανά εξάμηνο όπως γινόταν παλιότερα. Στη προκειμένη περίπτωση ΑΜΕΣΑ από Τρίτη-Πέμπτη-Σάββατο να πάμε Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή.
ü   Στο χρονίζον πρόβλημα με τη ανυπαρξία των οδηγών, την σχετική Συνάντηση-Σύσκεψη που έγινε στην Υ.Πε, μεταξύ Διοίκησης Υ.Πε και Δ.Σ Νοσοκομείου, και τις σχετικές τραγελαφικές καταστάσεις που καθημερινά καταγράφονται στο Νοσοκομείο, αλλά και στις αναφορές που έγιναν στους Συναδέλφους που κακώς και δυστυχώς οικειοθελώς εκτελούν χρέη Οδηγού.
Στη συνέχεια:
       Αφού ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ για την υπουργική απόφαση που παρατείνει όλες τις αποσπάσεις μέχρι την 31/12/15, αλλά και για τα νέα κυβερνητικά μέτρα που φαίνονται να έρχονται και ειδικά τα κυκλοφορούντα γύρω από τα Συνταξιοδοτικά μας και αφού ακολούθησαν οι σχετικές ερωτήσεις και τοποθετήσεις των μελών του Δ.Σ και  η απαραίτητη  σχετική διαλογική συζήτηση, όπου οι εκπρόσωποι της ΕΣΥ έθεσαν και το ζήτημα της συμμετοχής μας στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ του ΠΑΜΕ που γινόταν την 11η του Ιούνη στη Πάτρα, κατά πλειοψηφία ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ:
Ø  Κατ΄ αρχήν ΣΤΑΣΗ ΑΝΑΜΟΝΗΣ για τις σχετικές με το Νοσοκομείο μας ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας, στην επικείμενη κάθοδό του στη Πάτρα και εάν και εφ΄ όσον αυτές δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες μας, δρομολογούμε εκ νέου διαδικασίες σχετικής κινητοποίησης όλου του λαού της περιοχής μας.
Ø  Να στείλουμε  μήνυμα προς ΠΟΕΔΗΝ και ΑΔΕΔΥ, με αφορμή όλα αυτά που διαρρέουν, για τα νέα μέτρα που μας ετοιμάζουν, να δρομολογήσουν ΑΜΕΣΑ σχετικές κινητοποιήσεις εναντίωσης σ΄ αυτά, γιατί αυτά, είτε προέρχονται από τους θεσμούς είτε  από την κυβέρνηση, είναι εξίσου σκληρά και οδυνηρά για όλους μας.
Ø  Να διεκδικήσουμε την επέκταση της ειδικής άδειας σε όλους, όσους εργάζονται στους χώρους όπου αυτή δίδεται και επαναφορά του σχετικού ειδικού επιδόματος.
Ø Να επιδιώξουμε ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ με την  Διοίκηση της 6ης Υ.Πε, για:  
 - την ΑΜΕΣΗ επιστροφή των μετακινημένων υπαλλήλων μας σ΄ αυτήν και κυρίως του Νοσηλευτικού Προσωπικού, λόγω των μεγάλων ελλείψεων που έχουμε.
- την επαναφορά των δύο Νοσηλευτριών του ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟΥ στην ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ μας,  που παρά την θέλησή μας έχει επιφορτιστεί με  τις σχετικές δραστηριότητες του ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟΥ, ειδάλλως να απαιτήσουμε την επιστροφή αυτών των επιπλέον επιβαρυντικών δράσεων πίσω στην έδρα τους στο ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ.
- Την συνεχιζόμενη ανυπαρξία Οδηγών και τα καθημερινά σχετικά συμβαίνοντα, που ταλαιπωρούν Εργαζόμενους και Ασθενείς.
- Τα προβλήματα με την μη καταβολή των Αργιών –νυκτερινών και τις ελλιπείς σχετικές πιστώσεις, εξαιτίας των οποίων μας επιβάλλονται μηνιαίως σοβαρές περικοπές που δεν μας βρίσκουν σύμφωνους.
Ø  Παρέμβαση στη Διοίκηση για τις επικείμενες περικοπές στις Αργίες και τα Νυκτερινά μας, περικοπές που μας βρίσκουν αντίθετους, προκειμένου να βρούμε λύσεις, έτσι ώστε να μην συνεχίσουν αυτές να υφίστανται  και ειδικά για το τρίμηνο που επίκειται η καταβολή του και για το οποίο φαίνονται αναπόφευκτες, να βρούμε λύσεις έτσι ώστε οι Εργαζόμενοι να μην χάσουν ούτε ένα ευρώ.
Ø  Να ζητήσουμε από την Υ.Πε, ΑΜΕΣΑ αλλαγή των ημερών εφημερίας του Νοσοκομείου μας, από Τρίτη-Πέμπτη-Σάββατο να πάμε Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή και στη συνέχεια αλλαγή ανά εξάμηνο όπως γινόταν παλιότερα.
Ø  Εάν και εφ΄ όσον και όποτε έλθει γραπτή παρέμβαση από τους Συναδέλφους  της Ασφάλειας, να ζητούν την απαλλαγή τους από τα καθήκοντα του Οδηγού, που κακώς έχουν αναλάβει και εκτελούν, τότε ΑΜΕΣΑ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ μαζί τους στη Διοίκηση για να λήξει το σχετικό πρόβλημα, αυτών των Συναδέλφων αλλά και του κλάδου τους, που υπολειτουργεί με τεράστιες  συνέπειες για τους Συναδέλφους μας, τους Ιατρούς αλλά και το Νοσοκομείο.
Ø ΑΜΕΣΑ και μάλιστα το αργότερο μέχρι την 20/6/15, ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ για όλα τα προαναφερόμενα και ιδιαιτέρως για τις περικοπές στις Αργίες και τα Νυκτερινά και τις μετακινήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: