Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Το Κέντρο Ψυχικής Υγείας του Νοσοκομείου "Άγιος Ανδρέας" ξεχωρίζει για την παροχή υπηρεσιών.

          Σε ένα γκρεμισμένο οικοδόμημα δημόσιας υγείας, όπου το ΕΣΥ του αείμνηστου Γεώργιου Γεννηματά, έχει χάσει κάθε στόχο και είναι ευάλωτο στις όποιες οικονομικές και πολιτικές καταστάσεις, ξεχωρίζουν προσπάθειες ανθρώπων επιστημόνων, όπου πέρα από τον όρκο του «Ιπποκράτη»,  σέβονται το συνάνθρωπό τους, που χρήζει της βοηθείας τους και εκούσια ανταποκρίνονται σε περιστατικά, πέραν του ωραρίου τους, που βέβαια οι υπερωρίες αυτές δεν διεκδικούνται από κανένα Διοικητή ΥΠΕ, ούτε Υπουργό Υγείας. Πρόκειται για τις υπηρεσίες, που προσφέρει το Κέντρο Ψυχικής Υγείας του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» με επικεφαλής τη διευθύντριά του κα. Κωνσταντίνα Σωτηριάδου και τους εργαζόμενους του κέντρου όλων των καθηκόντων, έτσι όπως είχε οραματιστεί ο Γεννηματάς το ΕΣΥ.
         Το Κέντρο Ψυχικής Υγείας  του εν λόγω νοσοκομείου, αποτελεί τη βασική μονάδα Πρωτοβάθμιας περίθαλψης στα πλαίσια της Κοινοτικής Ψυχιατρικής.Προσανατολίζεται στην ανάγκη για έγκαιρη αναγνώριση και αντιμετώπιση των ψυχολογικών προβλημάτων κυρίως μέσα στην κοινότητα και λιγότερο σε ειδικούς χώρους (κλινικές, κλπ.).
         Είναι γεγονός, πως τον τελευταίο καιρό λόγω των οικονομικών προβλημάτων και όχι μόνο, πολλοί άνθρωποι νιώθουν ότι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους, που για τον καθένα έχει το δικό του μέγεθος και πελαγώνει, χωρίς να απαιτείται εισαγωγή σε ψυχιατρική κλινική, ούτε καν φαρμακευτική αγωγή. Σε αυτή την κατηγορία των ανθρώπων, που κάποιο πρόβλημα τους αποτελεί τροχοπέδη στην εξέλιξή τους, το Κέντρο Ψυχικής Υγείας του «Αγίου Ανδρέα» παρέχει βοήθεια μέσα από «ομάδα εξέλιξης της προσωπικότητας». Είναι κάτι, που πρώτη φορά συμβαίνει στην ιατρική διοικητική περιοχή της 6ης ΥΠΕ, από κρατικό φορέα.
         Αυτή η ομάδα συστάθηκε από τη φιλανθρωπία των εργαζομένων του Κέντρου, προκειμένου συνάνθρωποί τους να καταφέρουν να αλλάξουν την καθημερινότητά τους. Με επικεφαλής τους θεραπευτές την Παιδοψυχίατρο Κωνσταντίνα Σωτηριάδου, τη νοσηλεύτρια ψυχιατρικής Χρύσα Στρατάκη, τους ψυχολόγους Χρήστο Σπηλιώτη και Άννα Σολωμού αντίστοιχα, οι συγκεκριμένοι επιστήμονες με το γνωστικό τους αντικείμενο και την ανθρωπιστική τους παιδεία αποτελούν παραδείγματα προς μίμηση στο χώρο της Υγείας, που είναι ευαίσθητος τομέας σε όλες τις εκφάνσεις των σωματικών προβλημάτων και ακόμα περισσότερο των ψυχικών.
Αναδημοσίευση από Attacktv

Δεν υπάρχουν σχόλια: