Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Ηλεία: Νέα κόντρα διοίκησης – εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας.

         Στην «αντεπίθεση» πέρασε χθες το Σωματείο εργαζομένων του Νοσοκομείου Αμαλιάδας και μετά τα αλλεπάλληλα ερωτήματα του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας αναφορικά με την ασφαλή λειτουργία τμημάτων και κλινικών, ζητά πλέον και το Σωματείο να λάβει απαντήσεις.
        Ως γνωστόν την περασμένη Δευτέρα ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας κ. Βασίλης Δημόπουλος ζήτησε από όλους τους διευθυντές των κλινικών του Νοσοκομείου Αμαλιάδας να του απαντήσουν εγγράφως για το κατά πόσο είναι ασφαλείς για τους ασθενείς οι εφημερίες που διενεργούνται σε κάθε κλινική. Χθες ήταν η καταληκτική προθεσμία για τις απαντήσεις, όμως πέρα από τις απαντήσεις των διευθυντών των κλινικών, απέστειλε προς τον διοικητή και έγγραφο από το Σωματείο εργαζομένων.
        Το συγκεκριμένο έγγραφο κοινοποιήθηκε επίσης στον διοικητή της 6ης ΥΠΕ, την Π.Ο.Ε.Δ.Η.Ν. και την ΕΙΝΑΜΑΛ και το Σωματείο θέτει τρία ερωτήματα.
Τρία ζητήματα
        Καταρχήν ζητά από τον διοικητή απάντηση βάσει ποιάς νομοθεσίας ή εγκυκλίου κρίνεται ασφαλής ή όχι η λειτουργία κλινικών ή τμημάτων των Νοσηλευτικών μονάδων. Επίσης τον ρωτούν εάν με τα δικά του κριτήρια (σ.σ. του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας) είναι ασφαλής η λειτουργία όλων των κλινικών ή τμημάτων του Νοσοκομείου του Πύργου και εάν όχι ποια είναι τα τμήματα.
         Στο τελευταίο σημείο του εγγράφου το Σωματείο καλεί τον διοικητή ή τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ, να ερωτηθούν όλες οι Νοσηλευτικές Μονάδες αρμοδιότητας της 6ης ΥΠΕ για το πόσο και ένα είναι ασφαλής η λειτουργία των κλινικών ή των τμημάτων τους.
      Όπως μπορεί να αντιληφθεί κάποιος, το κλίμα που έχει διαμορφωθεί είναι ξεκάθαρα κλίμα αντιπαράθεσης και ουδείς γνωρίζει πώς θα εξελιχθεί αυτή η κατάσταση. Σήμερα πάντως, σύμφωνα με το πρόγραμμα εφημεριών πρέπει να εφημερεύσει η Μαιευτική- Γυναικολογική κλινική του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, αλλά το πώς θα εξελιχθεί στην πορεία το πρόγραμμα των εφημεριών παραμένει άγνωστο, αφού το πρόγραμμα που δόθηκε από τον διευθυντή της Μαιευτικής της Αμαλιάδας, δεν δύναται να καλύψει όλες τις υπόλοιπες εφημερίες για το μήνα Ιούνιο.
        Το Σωματείο εργαζομένων πάντως παραμένει σε εγρήγορση και οι εξελίξεις είναι αυτές που θα καθορίσουν τη στάση του.
ΠΗΓΗ: patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: