Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

6η ΥΠΕ. Ποιοι διοικητές νοσοκομείων απομακρύνονται

          Με τον υπουργό Υγείας κ. Ξανθό και βουλευτές συναντήθηκε χθες το πρωί ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Γιαννόπουλο. Θέμα της συνάντησης η αντιμετώπιση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία των νησιών του Ιονίου. Στην συνάντηση όμως αυτή αναμένεται να συζητηθεί και το θέμα της απομάκρυνσης κάποιων διοικητών νοσοκομείων. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του AgrinioNet.grαπό κύκλους του υπουργείου το επόμενο διάστημα αναμένεται να απομακρυνθούν από τις θέσεις τους διοικητές που έχουν αξιολογηθεί για το έργο τους από τις αρχές του καλοκαιριού.
             Ποιοι είναι όμως οι διοικητές που λέγεται ότι θα αντικατασταθούν;
Το σίγουρο είναι ότι θα απομακρυνθούν από τις θέσεις τους τόσο ο κ. Βλάχος διοικητής του νοσοκομείου Αγρινίου και ο κ. Κυριακόπουλος διοικητής του νοσοκομείου Μεσολογγίου. Μετά τα όσα τραγελαφικά συνέβησαν από τους δυο διοικητές σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι με αποτέλεσμα να μην μπορεί να λειτουργήσει η καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου Αγρινίου αλλά και τις καταγγελίες γιατρών και εργαζομένων στο πρόσωπο του κ. Κυριακόπουλου με το ποτήρι να ξεχειλίζει από τις αποφάσεις που οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι είναι μη νόμιμες, οι δυο άνδρες αναμένεται να απομακρυνθούν πολύ σύντομα και προσωρινά τη θέση τους όπως ορίζει ο νόμος να αναλάβουν οι διευθυντές της Ιατρικής υπηρεσίας των δυο νοσοκομείων.
Σύμφωνα με πληροφορίες του AgrinioNet.grο διοικητής του νοσοκομείου Αγρινίου κ. Βλάχος στην αξιολόγηση έλαβε πολύ χαμηλή βαθμολογία, ενώ ο κ. Κυριακόπουλος χαμηλή με πολλά αρνητικά σχόλια.
        Εκτός όμως των διοικητών των νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου, βέβαιη θεωρούν κύκλοι του υπουργείου Υγείας την απομάκρυνση διοικητών που έλαβαν χαμηλή βαθμολογία στην αξιολόγηση. Οι περισσότεροι από αυτούς ακούγεται έντονα ότι θα απομακρυνθούν.
         Ο διοικητής του νοσοκομείου Λευκάδος και πρώην διοικητής του νοσοκομείου Αγρινίου παρόλο που λέγεται ότι τα πήγε καλά στην αξιολόγηση θα απομακρυνθεί.
        Τα εύσημα στην αξιολόγηση πήρε ο συντοπίτης μας Αγρινιώτης, διοικητής του νοσοκομείου Άρτας Νίκος Κατσακιώρης ο οποίος έχει ήδη καταθέσει την παραίτηση του αλλά η επιτροπή αξιολόγησης αναμένεται να προσπαθήσει να τον πείσει να μην αποχωρήσει από τη θέση του.
        Στα Ιωάννινα και στο νοσοκομείο Χατζηκώστα λέγεται ότι θα αντικατασταθεί και ο σημερινός διοικητής κ. Γεωργόπουλος.
       Στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίο δεν θα αντικατασταθεί ο κ. Μπονάνος ο οποίος φέρεται να έχει πάει πολύ καλά στην αξιολόγηση.
        Στο νοσοκομείο του Πύργου όπου εκεί υπηρετεί στη θέση του διοικητή ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου Μεσολογγίου κ. Δημόπουλος λέγεται ότι δεν τα έχει πάει πολύ καλά στην αξιολόγηση και θα απομακρυνθεί.
       Στο Άργος όπου υπηρετεί ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου Αγρινίου κ. Δημητρογιάννης λέγεται ότι βαθμολογήθηκε μέτρια για το έργο του και θα απομακρυνθεί κάτι που αναμένεται να γίνει και με τον Ναυπάκτιο διοικητή του νοσοκομείου Ζακύνθου ο κ. Κονίδας.
        Οι σημερινοί διοικητές σύμφωνα με πληροφορίες του AgrinioNet.grλέγεται ότι αξιολογήθηκαν μεταξύ άλλων για τις σχέσεις που είχαν με την ΥΠΕ, τη συμπεριφορά τους με τους πολίτες, την εκτέλεση των προϋπολογισμών των νοσοκομείων που υπηρετούν, τη σχέση τους με τους εργαζόμενους και το επιχειρησιακό σχέδιο.
Ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος για τους διοικητές
         Από το Υπουργείο Υγείας μέχρι το τέλος του 2015 αναμένεται να υπάρξει ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος, η οποία θα δημοσιευτεί στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ πολύ σύντομα για όσους ενδιαφέρονται για τις θέσεις των διοικητών των νοσοκομείων στα νοσοκομεία της χώρας.
          Στα σχέδια του υπουργείου υγείας είναι η αλλαγή των σημερινών διοικητών σε μεγάλο εύρος. Σαρωτικές αναμένονται οι αλλαγές σε διοικητές που βαθμολογήθηκαν από μέτρια και κάτω…
         Το υπουργείο θα προχωρήσει στην αντικατάσταση μελών του Δ.Σ. της επιτροπής αξιολόγησης και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του AgrinioNet.grη πρόσκληση ενδιαφέροντος θα έχει κριτήρια όπως να διαθέτουν οι ενδιαφερόμενοι πανεπιστημιακούς τίτλους σπουδών, διδακτορικό, μεταπτυχιακούς τίτλους, ενώ αγκάθι παραμένει το θέμα της προϋπηρεσίας, κάτι που το υπουργείο υγείας επιθυμεί διακαώς να εξαιρεθεί…
         Οι ενδιαφερόμενοι που θα καταθέσουν όλα τα παραπάνω θα πρέπει να ξεπεράσουν κι έναν ακόμη … ύφαλο αυτό των νομαρχιακών επιτροπών του ΣΥΡΙΖΑ που όπως ακούγεται θα συνεδριάσουν για να κρίνουν τα ονόματα…
Πάντως στις πρώτες μέρες του Νοέμβρη αναμένεται να πέσει η Δαμόκλειος Σπάθη

Δεν υπάρχουν σχόλια: