Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015

Νόμιμη διεκδικητική πράξη η Επίσχεση Εργασίας

Συνάδελφοι,
          Η επίσχεση εργασίας για την μη καταβολή των δεδουλευμένων νυχτερινών – αργιών – εφημεριών είναι νόμιμη διεκδικητική πράξη και μπορεί να προσβληθεί μόνο στα ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ εκ μέρους της Διοίκησης.
Οι Υγειονομικοί δικαιούνται να προβούν σε ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, αφού η ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ του ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ που έγινε δεκτή από το Υπουργείο Υγείας, δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα.
Έως ότου λοιπόν εκδοθούν ατομικές ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, αρμοδίου ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ, κατόπιν προσφυγής της Διοίκησης, η ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑ είναι ΝΟΜΙΜΗ ΠΡΑΞΗ και η ΔΙΟΙΚΗΣΗ δεν έχει νόμιμο δικαίωμα περικοπής αποδοχών.
Οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Υγείας είναι απλήρωτοι όλους τους μήνες του τρέχοντος έτους, αφενός εξαιτίας της αδυναμίας των ΥΠΕ να υποδεχθούν τα κονδύλια στο Προϋπολογισμό τους και να τρέξουν τις διαδικασίες ενταλματοποίησης και αφετέρου επειδή τα διαθέσιμα κονδύλια δεν επαρκούν.
Ενημερώσαμε σχετικά τον Υπουργό Υγείας στην συνάντηση Δευτέρα 5/10/2015 και επανειλημμένως με σχετικά Υπομνήματα.
Κατόπιν τούτων η ΠΟΕΔΗΝ καλύπτει και στηρίζει την ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ σε όποια Υγειονομική Μονάδα αποφασίζεται. Μάλιστα δίνει κατεύθυνση να προχωρήσουν οι Διοικήσεις των Σωματείων στη συγκεκριμένη μορφή δράσης.
Από την  Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: