Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Σχετικά με τις Εφημερίες και τις Επιθέσεις στα ΤΕΠ.

        Πραγματοποιήθηκε την 16/10/15 η κοινή συνεδρίαση του Δ.Σ του Σωματείου μας και της 3μελούς επιτροπής των Ιατρών, παρουσία Εργαζόμενων και Ιατρών από τα ΤΕΠ και Εργαζόμενων στην Ασφάλεια και Θυρωρών, για το μεγάλο θέμα της Ασφάλειας του Νοσοκομείου και των Συναδέλφων Εργαζόμενων σ΄ αυτό, με αφορμή την πληθώρα των επιθέσεων και των κλοπών  που έχουμε.
        Σ΄ αυτήν την συνάντηση αποφασίστηκε η από κοινού αντιμετώπιση της απαράδεκτης επικρατούσας κατάστασης, αρχής γενομένης από την συνάντησή μας με την Διοίκηση, διεκδικώντας:
ü  Εφαρμογή του Οργανισμού του Νοσοκομείου σε ότι αφορά τούς Εργαζόμενους στην Ασφάλεια, με απασχόληση όλων αποκλειστικά στο αντικείμενό τους, υπαγωγή τους απευθείας στον Διοικητή, με πρόγραμμα εργασίας  και παρουσία όπως το επιβάλλουν οι ανάγκες του Νοσοκομείου, με ενισχυμένη  δηλ. την παρουσία τους τις ημέρες εφημερίας και μάλιστα στα ΤΕΠ, βοηθούμενοι βεβαίως στις ημέρες μη εφημερίας από τούς Θυρωρούς που θα πρέπει να λειτουργούν την πύλη στα πλαίσια των κανόνων λειτουργίας του Νοσοκομείου, όπως αρμόζει σε Νοσηλευτικά Ιδρύματα.
ü  Την εφαρμογή της χωροταξικής διαρρύθμισης των ΤΕΠ, τα οποία σε καμία των περιπτώσεων δεν θα πρέπει να λειτουργούν ως επέκταση των κλινικών.
ü Απαλλαγή της Ασφάλειας από την ευθύνη φύλαξης του Ταχύρυθμου το οποίο θα πρέπει να κλείνει μετά την λειτουργία της Πρωινής βάρδιας και των απογευματινών Ιατρείων, οι δε ανάγκες της Νεφρολογικής να εξυπηρετούνται μέσω της λειτουργίας  θυροτηλεφώνου.
         Επίσης σ΄ αυτήν την συνάντηση, μας απασχόληση και μάλιστα επί πολύ το εφημεριακό καθεστώς του Νοσοκομείου μας, σε συνάρτηση με το ΠΠΝΡΙΟΥ, όπου υπήρξε κοινή θέση σε ότι αφορά την διεκδίκηση  άμεσα αυτής της αλλαγής των ημερών εφημέρευσης, από Τρίτη-Πέμπτη-Σάββατο σε Δευτέρα-Τετάρτη και Παρασκευή, αλλαγή που εάν και εφ΄ όσον δεν γίνει ΑΜΕΣΑ να προχωρήσουμε σε ΚΟΙΝΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.
         Σε ότι αφορά τον αριθμό των ημερών εφημερίας, όπου εμείς επιμείναμε στη διατήρηση του 15-15, με την   προϋπόθεση της άμεσης ενίσχυσής μας με τούς απαραίτητους εφημερεύοντες Ιατρούς έως ότου γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις, υπήρξε διάσταση με τούς Ιατρούς  που με βάσει τα σημερινά δεδομένα, την αριθμητική τους αδυναμία και την εξουθένωσή τους, που κατανοούμε πλήρως, επιθυμούν την μείωση των ημερών εφημερίας.
      Αξίζει να επισημάνουμε ότι η προαναφερόμενη θέση μας απορρέει από τον ρόλο που πρέπει να παίζει στο Νοσοκομειακό σύστημα της περιοχής μας  το Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ, όπου εμείς επιθυμούμε και διεκδικούμε να είναι ό ένας εκ των δύο σταθερών πυλώνων της υγείας  της περιοχής μας.  Αν αποδεχθούμε  αυτήν την μείωση των ημερών εφημερίας που προτείνεται σήμερα και τον επαναπροσδιορισμό τους ανάλογα με τις εκάστοτε δυνατότητες μας, κίνηση που θα γίνεται συνειδητά και εκ του πονηρού, είναι σίγουρο ότι θα οδηγηθούμε πολύ γρήγορα, με βάσει τις πολιτικές που εφαρμόζονται, στο να γίνουμε  ένα  μικρό και συμπληρωματικό Νοσοκομείο του ΠΠΝΡΙΟΥ, με αρνητικές δυστυχώς επιπτώσεις στον λαό της περιοχής μας και όχι μόνον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: