Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Η ΠΟΕΔΗΝ για την Διάλυση του Ασφαλιστικού Συστήματος.

        Τα ασφαλιστικά ταμεία Κύριας – Επικουρικής και Πρόνοιας καταρρέουν από τις ασκούμενες Μνημονιακές Πολιτικές. Τα αποθεματικά τους εξαντλήθηκαν από την εισφοροδιαφυγή, την εισφοροκλοπή, την μείωση των εργοδοτικών εισφορών, την καταλήστευση των αποθεματικών (κούρεμα, δομημένα ομόλογα, αναγκαστικός νόμος), την κατάργηση των κοινωνικών πόρων. Ο κυριότερος λόγος όλων είναι η ΥΨΗΛΗ ΑΝΕΡΓΙΑ που έφτασε σε επίπεδα ανθρωπιστικής κρίσης.       
         Από 26 δις ευρώ που ήταν η περιουσία τους το έτος 2009 τώρα είναι 3,5 δις και όχι διαθέσιμη, αφού μεταφέρθηκε και ξοδεύτηκε για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας που προέκυψαν από τα επικοινωνιακά πολιτικά παιχνίδια της παραιτηθείσας νεομνημονιακής Κυβέρνησης, προκειμένου να αποδειχθεί ότι το ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3 ήταν ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ.
          Η Κρατική Χρηματοδότηση από 16 δις το έτος 2012 (ΜΝΗΜΟΝΙΑ και τότε) συρρικνώθηκε εφέτος στο 8 δις ευρώ. Το ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3 προβλέπει επιπλέον συρρίκνωση της χρηματοδότησης πάνω από 3 δις ευρώ. Από τα ταμεία λείπουν 4 δις ευρώ ετησίως για την χορήγηση των συντάξεων. Γίνεται σαφές λοιπόν ότι δύο είναι οι πολιτικές κατευθύνσεις για την αντιμετώπιση της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος.
..................................................................................................................................................................
.........Διαβάστε ολόκληρη την σχετική ανακοίνωση, κάνοντας κλικ στον Σύνδεσμο που ακολουθεί: 
                                       ....................................................
.......Δείτε σχετικούς συνταξιοδοτικούς πίνακες, κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που ακολουθεί:

Δεν υπάρχουν σχόλια: