Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Κοινό υπόμνημα από τους φορείς για το Νοσοκομείο Ανατολικής Αχαίας.

       Την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015 με πρωτοβουλία του Δήμου Αιγιαλείας, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του Διοικητική του Νοσοκομείου Ανατολικής Αχαΐας με θέμα τα λειτουργικά προβλήματα του Νοσοκομείου Ανατολικής Αχαΐας και αποφασίσθηκε η δημιουργία μίας ομάδας εργασίας με σκοπό την εύρεση λύσεων.
        Η ομάδα εργασίας προτάθηκε από την Αντιδήμαρχο Πρόνοιας κ. Βασιλική Ψυχράμη και θα συμμετέχουν: 1) από την πλευρά του Νοσοκομείου οι εξής θεσμικοί εκπρόσωποι: α)ο Δ/ντης της Ιατρικής Υπηρεσίας, κ. Κοκκίνης Κυριάκος, β) ο Δ/ντης Χειρουργικού τομέα, κ. Μηλαθιανάκης Κων/νος και γ) ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου, κ. Βασιλόπουλος Αλέξανδρος, 2) από την πλευρά του Δήμου Αιγιαλείας οι εξής: α) η Αντιδήμαρχος, κ. Βασιλική Ψυχράμη, ο δημοτικός σύμβουλος, κ. Δημήτριος Μπούνιας και 3) ο δημοτικός σύμβουλος, κ. Χρήστος Σπηλιωτόπουλος.
Τα μείζονα θέματα προς άμεση διεκδίκηση είναι τα κάτωθι:
v  Η κάλυψη με παραϊατρικό προσωπικό του  μικροβιολογικού και του ακτινολογικού εργαστηρίου, έτσι ώστε τα εργαστήρια να λειτουργούν ολόκληρο το 24ωρο.
v  Η στελέχωση του χειρουργικού τομέα με ιατρικό προσωπικό, έτσι ώστε να μπορεί να λειτουργεί χωρίς προβλήματα τόσο κατά το πρωινό ωράριο όσο και κατά τις εφημερίες.
v  Στη σύσκεψη αυτή αναδείχθηκε επίσης η ανάγκη για επαναπροσδιορισμό της λειτουργίας του Νοσοκομείου Ανατολικής Αχαΐας, ώστε να ανταποκριθεί στον ρόλο του σα Β΄ θμιος υγειονομικός σχηματισμός και να έχει την θέση που του ανήκει στον υγειονομικό χάρτη της περιοχής.
       Η ομάδα εργασίας θα συντάξει από κοινού υπόμνημα προς τον Υπουργό Υγείας, τον Δ/τη της 6ης ΥΠΕ Αχαΐας και προς όλους τους Βουλευτές του Νομού.
Το υπόμνημα αυτό θα τους παραδοθεί από την Ομάδα Εργασίας κατ’ ιδίαν.
Θα ακολουθήσει ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα αυτό.
Αναδημοσίευση από το The Best.

Δεν υπάρχουν σχόλια: