Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

"Μάχη" για τις εκ περιτροπής εφημερίες Αγ. Ανδρέα - Ρίου και παθολόγους.

        Συνάντηση με την Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ είχε η τριμελής επιτροπή γιατρών του ΓΚΝΠ "Άγ. Ανδρέας" για το θέμα των εναλλάξ εφημεριών των δύο νοσοκομείων. Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η τριμελής επιτροπή, "άκαρπη, δυστυχώς, απέβη η συνάντηση της 3μελούς Επιτροπής Ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών με τον Διοικητή κ. Γ. Γιαννόπουλο και τον αναπληρωτή Διοικητή κ. Δ. Κωστακιώτη της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 01 Οκτωβρίου 2015.
       Από την πλευρά μας, οι ιατροί του Γ.Ν.Π., θέσαμε το θέμα της υπαναχώρησης της 6ης  Υ.ΠΕ. σε σχέση με την συμφωνία που είχε επιτευχθεί για την εκ περιτροπής, ανά έτος, εφημέρευση των δύο νοσοκομείων της Πάτρας (Γ.Ν.Π., Π.Γ.Ν.Π.), αλλά και την έστω επιδερμική ενίσχυση της παθολογικής κλινικής τις ημέρες εφημέρευσης του νοσοκομείου μας.
       Από την πλευρά της η αμήχανη Διοίκηση της 6ης Υ.ΠΕ., δεν ήταν σε θέση να δώσει ουσιαστικές απαντήσεις στα έντονα και πιεστικά ερωτήματά μας. Αρνήθηκε δε πως είχε υπάρξει συμφωνία στην σύσκεψη των Φορέων των δυο νοσοκομείων για αλλαγή του εφημεριακού προγράμματος των δύο ιδρυμάτων. Η κορύφωση όμως της απογοήτευσής μας ήρθε όταν κατά την έξοδό μας από το κτήριο της 6ης Υ.ΠΕ., συναντήσαμε κλιμάκιο του πανεπιστημιακού νοσοκομείου το οποίο είχε προσέλθει για να διαμυνήσει στην Διοίκηση πως η απόφαση της 6ης Υ.ΠΕ., η οποία είχε προκύψει από την συνενόηση της 6ης Υ.ΠΕ. με τις διοικήσεις των δύο ιδρυμάτων, για αποστολή τριών παθολόγων στον “Αγ. Ανδρέα” τις ημέρες μου εφημερεύει, δεν μπορεί να υλοποιηθεί!!!
       Από τα παραπάνω γίνεται απολύτως αντιληπτό πως η Διοίκηση της 6ης Υ.ΠΕ. αφενός ψεύδεται και κοροϊδεύει απροκάλυπτα τους ιατρούς και το λοιπό προσωπικό του Γ.Ν.Π., αφετέρου βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση και είναι ανίκανη να δώσει λύσεις στα φλέγοντα ζητήματα του νοσοκομείου μας.
      Ως 3μελής Επιτροπή Ιατρών, διεκδικούμε την άμεση και οριστική επίλυση του εφημεριακού ζητηματος του Γ.Ν.Π., αλλά και την άμεση και ουσιαστική ενίσχυση της παθολογικής και των άλλων κλινικών του νοσοκομείου μας που στενάζουν υπό το βάρος της υποστελέχωσής τους σε ιατρικό προσωπικό που δυνητικά θα μπορουσε να οδηγήσει ακόμα και σε άρση λειτουργίας ορισμένων τμημάτων.
      Δηλώνουμε δε πως ανάλογα με τις τελικές αποφάσεις αλλά και τον ρυθμό υλοποίησή τους, οι ιατροί του Γ.Ν.Π., θα συνδιαμορφώσουμε την στάση μας".
Aναδημοσίευση από το The Best.

Δεν υπάρχουν σχόλια: