Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Το Σωματείο μας για τις Ελλείψεις Προσωπικού και την ανάγκη Προσλήψεων.

           Άνθρακες ο Θησαυρός των Προκηρύξεων-Προσλήψεων στο χώρο της Υγείας, με βάσει τα μέχρι σήμερα σχετικά δεδομένα.
        Παρά την πρόβλεψη στον Προϋπολογισμό του 2015 για 15.000 προσλήψεις γενικά στον Δημόσιο τομέα και ιδιαιτέρως την πολυδιαφημιζόμενη καμπάνια της κυβέρνησης για γενναίες και μαζικές προσλήψεις στο χώρο της Υγείας, δυστυχώς τελειώνοντας και ο 10ος μήνας αυτής της χρονιάς, τίποτε δεν έχει γίνει προς αυτήν την πολυπόθητη κατεύθυνση.
       Δυστυχώς η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (ο αριστερός μανδύας με το δεξιό δεκανίκι), τόσο με την προηγούμενη σύνθεσή της, όσο και με την τωρινή, δεν έχει προχωρήσει σχεδόν σε καμία Προκήρυξη-Πρόσληψη Προσωπικού  και  Ιατρών στα Δημόσια Νοσοκομεία που στενάζουν από τις μεγάλες ελλείψεις, παρά και την  σχετική εξαγγελία για 4.500 θέσεις, για τις οποίες για επικοινωνιακούς λόγους επιστρατεύτηκε και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, επισκεπτόμενος γι΄ αυτό το σκοπό στις 2 του Απρίλη του τρέχοντος έτους το Υπουργείο Υγείας.
      Απέναντι λοιπόν σ΄ αυτές τις ψεύτικες δεσμεύσεις και εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, το γνωστό χαρακτηριστικό του γνώρισμα πλέον, εξαγγελίες που μέχρι σήμερα αποδείχθηκαν πρωταπριλιάτικες, είδαμε μια προκήρυξη 266 θέσεων, προκήρυξη που μας εξοργίζει διπλά, τόσο γιατί  απέχουν πολύ από τις δεσμεύσεις και εξαγγελίες τους, όσο και γιατί δίνουν ψίχουλα στα Νοσοκομεία της 6ης Υ.Πε, όπου παρά τις μεγάλες μας ανάγκες δεν προβλέπεται ούτε μία θέση Υ.Ε και ΔΕ Προσωπικού.
         ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ και ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ  αυτήν την Κωλυσιεργία, την ανακολουθία  της κυβέρνησης, αυτήν την προκήρυξη και κατανομή κοροϊδία, που έρχεται από παλιά και που δυστυχώς  μας δίνει μόνο 2 θέσεις Προσωπικού. (1 ΠΕ Φαρμακοποιών και 1 θέση ΠΕ Νοσηλευτριών).
      ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την κυβέρνηση να αφήσει επιτέλους τα επικοινωνιακά τρυκ και τους λαϊκισμούς και ιδιαιτέρως τις συνήθεις γι΄ αυτήν ψευτιές και να δρομολογήσει ΑΜΕΣΑ γενναίες και μαζικές προσλήψεις στα Δημόσια Νοσοκομεία, που βρίσκονται σε οριακά επίπεδα, στη βάση της διεκδικητικής πρότασης της ομοσπονδίας μας της ΠΟΕΔΗΝ.
                                                     ......................................................
      Παρακάτω επαναδημοσιεύουμε τα σχετικά με την προαναφερόμενη προκήρυξη

        Στο Εθνικό Τυπογραφείο βρίσκεται από την Τρίτη 13/10/15 η Προκήρυξη 4K/2015 του ΑΣΕΠ, η οποία αφορά την πρόσληψη 226 ατόμων σε φορείς του Υπουργείου Υγείας.
          Συγκεκριμένα, η προκήρυξη που εστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο προβλέπει την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 226 θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε φορείς του Υπουργείου Υγείας. Οι θέσεις που "άνοιξαν" απευθύνονται, μεταξύ άλλων, σε ακτινοφυσικούς, νοσηλευτές, διαιτολόγους, φαρμακοποιούς, χημικούς- βιοχημικούς- βιολόγους, αλλά και σε Π.Ε. Οικονομικών.
           Για την 6η Υ.Πε προβλέπει:
- 11 Θέσεις ΠΕ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ, δηλ από μία Θέση στο Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ, Γ.Ν ΑΡΚΑΔΙΑΣ, Γ.Ν ΑΡΤΑΣ, Γ.Ν ΛΑΚΩΝΙΑΣ, Γ.Ν ΗΛΕΙΑΣ,Γ.Ν ΚΕΡΚΥΡΑΣ,Γ.Ν ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ, Γ.Ν Αν ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ, Γ.Ν ΛΕΥΚΑΔΑΣ, Γ.Ν ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ και Γ.Ν ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ.
- 5 Θέσεις ΠΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ, δηλ από μία  για Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ, Γ.Ν ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΠΑΝ/ΚΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ και 2 ΠΠΝΡΙΟΥ.
΄       Αξίζει να επισημάνουμε ότι σε ολόκληρη την 6η Υ.Πε, την μεγαλύτερη Υ.Πε της χώρας μας, παρά τις τεράστιες ανάγκες δεν προβλέπει καμία μα καμία θέση ΥΕ και ΔΕ.
Δείτε ολόκληρη την προκήρυξη εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: