Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Ηλεία: "Παλεύουν" για το νοσοκομείο Αμαλιάδας

         Αποφασισμένοι όχι μόνο να διατηρήσουν αλλά να ενισχύσουν τη νοσηλευτική μονάδα Αμαλιάδας, είναι οι δήμοι της βόρειας Ηλείας και οι τοπικοί φορείς. Αυτό διατρανώθηκε στη σύσκεψη που διοργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αμαλιάδας το πρωί της Κυριακής στην Παπαχριστοπούλειο Βιβλιοθήκη και αναμένεται να παρουσιαστεί και ως επίσημη τοποθέτηση στη σημερινή διαβούλευση για το νέο υγειονομικό χάρτη που θα γίνει στον Πύργο, παρουσία του διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Γιαννόπουλου.
         Φωτιές έχει ανάψει η ανακοίνωση του νέου υγειονομικού χάρτη της Ηλείας που παρουσιάζεται επισήμως το απόγευμα της Δευτέρας στον Πύργο. Το πρωί της Κυριακής οι φορείς συγκεντρώθηκαν στην Παπαχριστοπούλειο Βιβλιοθήκη και συζήτησαν αναλυτικά το θέμα του νέου οργανογράμματος. Ανάμεσά τους οι δήμαρχοι Ήλιδας και Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ. Χριστοδουλόπουλος και Μοράντ, αλλά και ο αντιδήμαρχος Πηνειού Παναγιώτης Κυριαζής, καθώς επίσης ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Τσαούρης και άλλοι φορείς της αυτοδιοίκησης και της υγείας.
          Στην πλειοψηφία τους εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους για το νέο υγειονομικό χάρτη και ζήτησαν να μην υποβαθμιστεί το νοσοκομείο Αμαλιάδας αλλά να ενισχυθεί και να αποτελέσει τον πυλώνα της παροχής δευτεροβάθμιων υπηρεσιών υγείας συνολικά στη βόρεια Ηλεία. Τα όσα αναφέρθηκαν ως τεκμηριωμένες απόψεις στη σύσκεψη αποτυπώνονται στο ψήφισμα που εκδόθηκε και θα δοθεί στη διοίκηση της 6ης ΥΠΕ.
        Όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Τσαούσης,  «το αίτημά μας είναι να παραμείνει το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας με δικό του Οργανισμό και εμείς ως γιατροί να εξετάσουμε τα ζητήματα της λειτουργίας του γιατί οι υπηρεσίες δεν βγαίνουν». Τις απόψεις του υποστήριξαν αρκετοί γιατροί του νοσοκομείου που συμμετείχαν στη σύσκεψη και διατύπωσαν και μια σειρά από άλλες παραμέτρους.
           Ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος σχολίασε πως πρόκειται για ένα ζήτημα που αφορά όχι μόνο την Αμαλιάδα, αλλά το μισό νομό και επισήμανε πως το νοσοκομείο πρέπει να παραμείνει και να ενισχυθεί για να προσφέρει υπηρεσίες δευτεροβάθμιας περίθαλψης. Παράλληλα ζήτησε από το ιατρικό προσωπικό να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του και να μην αποκρύπτει πιθανές σκέψεις για μεταφορά του στο νοσοκομείο του Πύργου.
         Ο δήμαρχος Ανδραβίδας - Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ, στάθηκε επί μέρους σε ζητήματα του Κέντρου Υγείας Βάρδας, αλλά παράλληλα υποστήριξε την συνέχιση της λειτουργίας του αλλά και την αναβάθμισή του.
         Από την πλευρά του δήμου Πηνειού, ως εκπρόσωπος ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Κυριαζής τοποθετήθηκε και αυτός στο ίδιο μήκος κύματος σε ότι αφορά την λειτουργία του Γ.Ν. Αμαλιάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: