Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Σχετικά με τις ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΥΛΙΚΩΝ και τα όσα είδαν το φως της Δημοσιότητας.

Αριθμ. Πρωτ:...........457.            ΠΡΟΣ: Oλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Πάτρα…….......16.11.15.                      
             Χωρίς  καμιά  αμφιβολία η ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣH και η ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ του Ε.Σ.Υ, έχει οδηγήσει τα Δημόσια Νοσοκομεία  ένα Βήμα  πριν το BLACK AOUT.
          Ειδικά η υποχρηματοδότηση, έχει  οδηγήσει τα Δημόσια Νοσοκομεία σε σοβαρά λειτουργικά προβλήματα, ειδικά σε ότι αφορά την προμήθεια υλικών, δεδομένου  ότι  η κυβέρνηση από το 1,350 εκ € που προβλεπόταν να δώσει στα Νοσοκομεία το 2015, μέχρι σήμερα έχει δώσει μόνο  τα 600 εκ € και αυτή η κατάσταση  αντανακλά και επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την προμήθειά μας σε υλικά και γενικά την λειτουργία μας και βεβαίως ευθύνεται για τις  ληξιπρόθεσμες οφειλές που δυστυχώς μέχρι σήμερα φθάνουν το 1,3 δις.
         Αυτή η γενική   κατάσταση  σαφώς  αγγίζει  και το δικό μας Νοσοκομείο, επηρεάζει την λειτουργία  του, όχι όμως στο βαθμό που να κάνουμε έκκληση  για ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΥ ΥΛΙΚΟΥ και μάλιστα με σημείο αναφοράς κατάστημα της πόλης μας, όπως είδε το φως της δημοσιότητας, η πρόσφατη δηλ. ανάρτηση στο Facebook  μιας υποτιθέμενης εργαζόμενης στο Νοσοκομείο μας.
          Η ανάρτηση αυτή, που όπως προαναφέρουμε δεν προέρχεται από Εργαζόμενη και που δεν ανταποκρίνεται  σε κινήσεις Εργαζόμενων, σαφώς και είναι  καταδικαστέα.
         ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΑ βεβαίως είναι και η κυβερνητική ολιγωρία  στη χρηματοδότηση  μας, η συνειδητή κυβερνητική πρακτική και τακτική, που αντί να ενισχύσει τα Δημόσια Νοσοκομεία με χρήματα, Προσωπικό και Ιατρούς, σε περιόδους κρίσης σαν κι αυτή που περνάμε, όπου ολοένα και πιο πολλοί πολίτες προτιμούν τα Δημόσια. Νοσοκομεία, δυστυχώς δεν αποδίδει ούτε τα προβλεπόμενα.
           Με δεδομένο ότι σε λίγες ημέρες  κλείνει ως γνωστόν το οικονομικό έτος γι αυτές τις περιπτώσεις και κατά συνέπεια εξανεμίζονται οι ελπίδες για περαιτέρω χρηματοδότηση, αντιλαμβάνεστε ότι η κυβέρνηση στερώντας μ΄ αυτήν της την πρακτική το 50% της προβλεπόμενης επιχορήγησης, παραδίδει τα Νοσοκομεία στην επόμενη χρονιά με τεράστια χρέη και τεράστιες ελλείψεις, ελλείψεις που δημιουργούν ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ, πολλές φορές ζητιανιά για ανεύρεση υλικών, τροφοδοτώντας έτσι παράλληλα τέτοια σχετικά δημοσιεύματα για την κατάσταση που βιώνουμε, την κατάσταση που μας έχει οδηγήσει η απαράδεκτη ασκούμενη κυβερνητική   πολιτική, που δεν διαφοροποιείται σε τίποτε από την προηγούμενη περίοδο.                                              
                                       ..................................................
   Η προαναφερόμενη ανακοίνωσή μας εκδώθηκε με αφορμή μια πρόσφατη ανάρτηση στο Facebook, από υποτιθέμενη Εργαζόμενη του Νοσοκομείου μας, όπου γινόταν κάλεσμα βοήθειας-συγκέντρωσης αναλώσιμων  υλικών για το ΝΕΟΓΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ, ανάρτηση που προκάλεσε το παρακάτω σχετικό δημοσίευμα στον τοπικό τύπο:   
     ¨Το διαδίκτυο και συγκεκριμένα το  Facebook, χρησιμοποιεί το προσωπικό του νεογνολογικού του πρώην 409 στην Πάτρα, για να απευθύνει κάλεσμα βοήθειας προς του Πατρινούς, όσον αφορά στην συγκέντρωση αναλώσιμων υλικών, ώστε να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες του.
        Μεταξύ άλλων ζητά  πάνες για νεογνά  και χαρτί κουζίνας , ώστε οι γιατροί να σκουπίζουν τα χέρια τους μετά από κάθε εξέταση.
«Η η ελάχιστη προσφορά είναι ζωτικής σημασίας», όπως τονίζεται στην ανάρτηση.
          Όποιος επιθυμεί να συμβάλλει, μπορεί να κατευθύνεται προς το κατάστημα «Ποπ-Χορν» στην Κολοκοτρώνη 65, το ιδιοκτήτης του οποίου δέχθηκε να συμβάλλει διαθέτοντας την επιχείρησή του για την συγκέντρωση των ειδών
                                             ................................................
       Με αφορμή αυτό το προαναφερόμενο δημοσίευμα, σας κάνουμε γνωστό ότι υπήρξε αντίδραση και από την Διοίκηση του Νοσοκομείου, η οποία εξέδωσε την παρακάτω σχετική ανακοίνωση: 
   ¨ Το τελευταίο καιρό γινόμαστε κοινωνοί  δημοσιευμάτων αναφορικά με ελλείψεις αίματος και υγειονομικού υλικού στο Νοσοκομείο μας.
Όσον αφορά στην επάρκεια αίματος θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε ότι όλα τα περιστατικά τα οποία χρειάζονται  παροχή αίματος καλύπτονται πλήρως από τα αποθέματα της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου μας  για την επάρκεια των οποίων η συμβολή των φορέων εθελοντών Αιμοδοτών είναι καθοριστική. Αναφορικά με την επάρκεια του υγειονομικού και λοιπού υλικού, οι κάποιες περιστασιακές ελλείψεις δεν διαταράσσουν την εύρυθμη λειτουργία των τμημάτων και την αποτελεσματική παροχή ιατρικών υπηρεσιών στους ασθενείς. 
Δημοσιεύματα που αδικαιολόγητα μεγεθύνουν ή εφευρίσκουν ελλείψεις δεν βοηθούν στην κατεύθυνση της βελτίωσης της λειτουργίας του Νοσοκομείου αλλά αντίθετα κλονίζουν την εμπιστοσύνη των ασθενών στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας υποτιμώντας τόσο τον ρόλο του όσο και την ποιότητα του.¨
        ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ                                                               Δ/ΝΤΡΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΕΤΣΙΟΣ                                                                ΕΛΕΝΗ ΘΕΟΔΩΡΗ                   ¨

Δεν υπάρχουν σχόλια: