Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

NEA ΗΘΗ και ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ του παρελθόντος για το που και πως θα Εργάζεται το ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ του Σωματείου μας.

         H  πρόσφατη μετακίνηση της Συναδέλφισσας  προς τα Ε.Ι του 409, από τον Αξονικό όπου εργαζόταν λόγω προβλημάτων Υγείας επί 5 ολόκληρα χρόνια, ανταποκρινόμενη πλήρως στα καθήκοντά της και πάντα στα πλαίσια των εντολών και κατευθύνσεων της Νοσηλευτικής Διεύθυνσης, μας βρίσκει ΡΙΖΙΚΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΥΣ και απαιτούμε ΑΜΕΣΑ την σχετική αποκατάστασή της.
        Θέτουμε αυτό το ζήτημα, σ΄ αυτήν την κατεύθυνση, γιατί η προαναφερόμενη μετακίνηση, που απ΄ ότι φαίνεται είναι ΥΠΟΒΟΛΙΜΑΙΑ και μάλιστα με διαδικασίες απαράδεκτες και δυστυχώς αυταρχικές, με δόση απειλής και παράλληλα δήθεν προστασίας, με επιχειρήματα αλληλοαναιρούμενα και το χειρότερο κουτσομπολίστικης πρακτικής, μας ΠΡΟΚΑΛΕΙ και μας γυρνάει πάρα πολλά χρόνια πίσω, σε πρακτικές και τακτικές  καταδικασμένες απ΄ όλους μας, αφήνοντάς μας παράλληλα πάρα πολλά ερωτηματικά, γιατί δηλ έγινε αυτή η μετακίνηση:
Ø Έγινε γιατί στο συγκεκριμένο τμήμα ήθελαν και θέλουν Νοσηλεύτρια ΤΕ; και από πού απορρέει αυτό; Εάν είναι έτσι γιατί κρατάνε εκεί άλλη ΔΕ και μάλιστα προσφάτως μετακινημένη εκεί;
Ø Έγινε, λέει η Νοσηλευτική, γιατί είχε καταγγελίες επιβαρυντικές για την Συναδέλφισσα, καταγγελίες και αναφορές που όμως τις αποκρύπτει και το ερώτημα που μπαίνει υπάρχουν η δεν υπάρχουν αυτές; Εάν ναι γιατί δεν κάλεσε την Συναδέλφισσα  να της κάνει τις σχετικές συστάσεις και παρατηρήσεις.
Ø Έγινε, λέει η Νοσηλευτική, γιατί ήταν πολλές στο συγκεκριμένο τμήμα, όπως καταγγέλθηκε και από τον Πρόεδρο του Σωματείου μας στη Γενική Συνέλευση. Μα τις πολλές ποιος τις μετακίνησε εκεί και πότε; Δεν τις μετακίνησε η Νοσηλευτική για να δημιουργήσει τις συνθήκες που είχε προσχεδιάσει για  την μετακίνηση της συγκεκριμένης Συναδέλφισσας;
        Αυτή η μετακίνηση όμως, αξίζει να το επισημάνουμε, πέραν των προαναφερόμενων αλληλοαναιρούμενων ψευδέστατων επιχειρημάτων, ανέδειξε και πάρα πολλά άλλα ζητήματα, με πιο σημαντικό αυτό που έχει να κάνει με το ¨Ποιός Διοικεί την Νοσηλευτική Υπηρεσία¨, η Νοσηλευτική Διεύθυνση ή οι Ιατροί.       
        Είναι ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ σε εμάς η Νοσηλευτική Διεύθυνση να λειτουργεί καθ΄ υπόδειξη και απαίτηση συγκεκριμένων Ιατρών και το χειρότερο υλοποιώντας αποφάσεις συσκέψεων μαζί τους, όπως έγινε με την προαναφερόμενη μετακίνηση, όπου υπήρξε τέτοια διαδικασία υπό τον Διοικητή, ό οποίος έχει τεράστιες ευθύνες για την επαναφορά όλων αυτών των πρακτικών του παρελθόντος.
                                            ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ λοιπόν
ü Πάνω απ΄ όλα ΑΜΕΣΑ την επαναφορά της προαναφερόμενης μετακίνησης.
ü Σεβασμό στα προβλήματα υγείας των Συναδέλφων μας και  βεβαίως διάλογο μαζί τους για τα όποια προβλήματα προκύπτουν και όχι απειλητικά φιρμάνια.
ü Η Νοσηλευτική Διεύθυνση να σταθεί στο ύψος της, ασκώντας Διοίκηση χωρίς συνεπίκουρους και εντολοδόχους και πάντα πάνω στα πλαίσια του Οργανισμού που διέπει την λειτουργία των τμημάτων και των υπηρεσιών και όχι των εκάστοτε διάφορων απαιτήσεων-προτιμήσεων-επιλογών και επιδιώξεων.
ü Ο Διοικητής να αφήσει στην άκρη  αυτήν την αναποτελεσματική αφ΄ υψηλού εποπτεία και να ασχοληθεί επί της ουσίας με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως Νοσοκομείο και Εργαζόμενοι σ΄ αυτό και ιδιαιτέρως σ΄ αυτά των μετακινήσεων αλλά και της στελέχωσης των υπηρεσιών μας, όπου σε κάποιες περιπτώσεις  ισοπεδώθηκαν και τα όρια της Νομιμότητας.
        Η χαώδης και κατά το δοκούν λειτουργία είναι ΦΑΝΕΡΗ
                                         Γι΄ αυτό τον λόγο
Περιμένουμε μέσα στο αμέσως επόμενο 10ήμερο, πέρα από την επαναφορά – αποκατάσταση της προαναφερόμενης μετακίνησης, που δεν πειστήκαμε για τους λόγους που επικαλούνται για την επιβολή της, την αποκατάσταση της νομιμότητας και στις διάφορες επιλογές και λειτουργίες της Διοίκησης κλπ άλλων παραγόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: