Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Κατρούγκαλος: Μέσα Δεκεμβρίου θα έχουμε περάσει το νέο Ασφαλιστικό

       Ομόφωνα κατέληξε στην εισήγηση που θα κάνει προς το υπουργικό συμβούλιο το κυβερνητικό συμβούλιο κοινωνικής πολιτικής σε σχέση με το ασφαλιστικό, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ Κατρούγκαλος.
       Σύμφωνα με τον ίδιο, στόχος της κυβέρνησης είναι ένα βιώσιμο και δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα το οποίο θα περιλαμβάνει την "εθνική σύνταξη" η οποία θα δίνεται ακόμα και σε μακροχρόνια ανέργους.
        Πάνω σε αυτή τη σύνταξη (σσ. την οποία θα παίρνει όποιος έχει ασφαλιστεί κατά τουλάχιστον 15 χρόνια) θα χτίζει ο κάθε ασφαλισμένος τη σύνταξή του ανάλογα με τις εισφορές τις οποίες έχει καταβάλλει. Επίσης θα υπάρξει ένα ταμείο ασφάλισης με ενιαίους κανόνες για όλους, σημείωσε ο κύριος Κατρούγκαλος.
      Ο υπουργός εργασίας επισήμανε ότι το κυβερνητικό συμβούλιο κοινωνικής πολιτικής απασχόλησε ιδιαίτερα το ζήτημα της ανακεφαλαίωσης του ασφαλιστικού συστήματος μετά τις απώλειες που έχουν υποστεί τα αποθεματικά τους.
       Ο κύριος Κατρούγκαλος τόνισε πως η δική του πρόταση προς το κυβερνητικό συμβούλιο είναι το νομοσχέδιο για το νέο ασφαλιστικό - τις γενικές αρχές του οποίου συζητά η κυβέρνηση - να θεσπιστεί στα μέσα Δεκεμβρίου και να συμπεριλαμβάνει ένα ενιαίο πακέτο αλλαγών στο συνταξιοδοτικό.
       Στόχος της κυβέρνησης, σύμφωνα με τις δηλώσεις του ίδιου, είναι η προστασία, στο μέγιστο δυνατό των συντάξεων. Γι' αυτό η κυβέρνηση συνεχίζει να επιμένει προς τους δανειστές στην πρόταση της αύξησης των εισφορών.
     Όσον αφορά τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης των συντάξεων τα οποία θα πρέπει να συμπεριληφθούν στο νέο ασφαλιστικό, ο υπουργός εργασίας δήλωσε πως είναι ακόμα σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς.
Πηγή: capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: